Me 73% të vaksinuar, Kili relakson kufizimet e COVID

koronavirus

Kili, me mbi 73 përqind të popullsisë së saj plotësisht të vaksinuar kundër koronavirusit, njoftoi të enjten se do të qetësonte kufizimet e pandemisë por do të mbante kufijtë e saj të mbyllur.

Vendi me 19 milion banorë ka vaksinuar 73.1 përqind të popullsisë së tij të synuar - më shumë se 11.1 milion deri më tani, sipas të dhënave zyrtare.

Numri i infeksioneve të reja, shtrimeve në spital dhe vdekjeve ka ardhur duke u zvogëluar gjatë muajit të kaluar.

Kili është një nga vendet në botë me kufizimet më të gjata të lëvizjes, me shumicën e shkollimeve që ndodhin në distancë që nga marsi i vitit 2020.

Qeveria njoftoi të enjten se do të lejojë shkollimin personal të rifillojë, megjithëse tani për tani, do të jetë në dorën e prindërve që të vendosin nëse do t'i dërgojnë ose jo fëmijët e tyre përsëri në klasë.

Kjo gjithashtu do të shkurtonte karantinën e detyrueshme për njerëzit që hyjnë në vend - megjithëse kufijtë mbeten të mbyllur për të huajt - dhe lejon më shumë biznese të hapen, përfshirë kinematë.

Tifozët do të lejohen të kthehen në stadiumet e futbollit.

Një shtetrrethim natën do të mbetet në vend, por orët e tij tani mund të përshtaten bazuar në trendet e koronavirusit në secilin rajon.

Të enjten, Kili regjistroi 3,193 raste të reja në 24 orë dhe 186 vdekje, për një total prej 1.5 milion infeksionesh dhe 23,000 vdekje.