Pse frika e qeverisë federale COVID-19 për banorët e Sidneit nuk do të funksionojë

Pse frika e qeverisë federale COVID-19 për banorët e Sidneit nuk do të funksionojë

Të Dielën më 11 korrik, qeveria federale federale filloi 2 projekte krejt të reja COVID-19.

Fillimisht, e ndarë në të gjithë Australinë, është një telefonatë për të "armatosur veten" (si dhe të tjerët) kundrejt infeksionit duke u imunizuar aq shpejt sa jeni të kualifikuar.

I dyti është një vizual vizual për apelin, program vetëm në Uellsin e Ri Jugor, i cili zbulon një vajzë në një institucion të kujdesit shëndetësor duke luftuar për të marrë frymë. Shpallja ka mbishkrimin: “COVID-2 mund të prekë këdo. Qendro ne shtepi. Testohuni. Rezervoni vaksinën tuaj ”.

Plannedshtë planifikuar qartë që të lini tregun e synuar të NSW të dehur nga përmasat e infeksionit, si dhe me ekspertizën që banorët, veçanërisht individët më të rinj, janë të prirur ndaj infeksionit.

Simpleshtë e thjeshtë për të parë pse projektet e bazuara në frikë janë tërheqëse. Disa gjithashtu mund të supozojnë se përqendrimi i interesit të publikut në masën e COVID është i nevojshëm për të luftuar vetëkënaqësinë pas varietetit të zvogëluar të fataliteteve në Australi në përgjithësi.

Për fat të keq, një apel për frikë në lidhje me COVID, veçanërisht në NSW në këtë moment në kohë, nuk ka shumë të ngjarë të funksionojë, si dhe definitivisht jo aq efikas sa mund të jenë disa teknika të tjera.

Sharmet e frikës mund të kenë efekte të papritura

Supozimi themelor i sharmit të frikës është se, kur individët sfidohen psikologjikisht me shkallën e mundshme të një rreziku, ata me siguri do të veprojnë si duhet për ta shmangur atë. Mendimi është i mjaftueshëm themelor, megjithatë është thjesht real kur plotësohen probleme të ndryshme specifike.

Ky reklamim i injeksionit COVID adreson frymëzimin, megjithatë shpërfill elementë të ndryshëm të rëndësishëm të modifikimit të sjelljes. Kjo do të thotë, a kanë individët aftësinë dhe mundësinë për të bërë modifikimin (a)?

Kur një ose të dy mungojnë, individët ka shumë të ngjarë të përgjigjen në mënyrë mbrojtëse. Ata kanë një tendencë të përfundojnë të jenë shumë më tepër, jo shumë më pak, të trazuar, si dhe kjo jo gjithmonë barazohet me modifikimin e sjelljes.

Në të vërtetë, rritja e frikës mund të jetë vërtet e paqëllimtë. Frika krijon panik, paramendim si dhe më shumë shqetësime. Funksionon si një pengesë për një reagim efikas të zonës.

Frika mund të parandalojë individët nga përqafimi i sjelljeve të sigurisë, të tilla si shëndeti i duarve, distancimi fizik ose vetë-izolimi; nga kërkimi i kujdesit shëndetësor për testimin ose terapinë; si dhe nga zbulimi i sëmundjes së tyre, për të qëndruar larg diskriminimit dhe / ose keqpërdorimit. Po kështu ka llogari të panumërta për individët që blejnë panik në dyqanet ushqimore.

Koncepti psikologjik si dhe prova nuk mbështesin sharmet e frikës në përgjithësi.

Ndërveprimet kërcënuese funksionojnë vetëm kur individët kanë "vetë-efikasitet" të lartë për të kryer sjelljet. Kjo tregon që kërkesat e tregut të synuar të jenë pozitive, ata me të vërtetë mund të ndryshojnë sjelljet e tyre.

A mund ta ndryshojnë sjelljen individët në këtë kontekst?

Kur kontrollojmë 3 sjelljet që qeveria federale federale reklamon në këtë projekt, është e qartë se aftësia si dhe mundësia janë, në rastin më të mirë, të ndryshueshme në të gjithë zonën.

Le t'i hedhim një sy:

1. "Rri në shtëpi"

Kapaciteti i njerëzve për të qëndruar në shtëpi nuk bazohet vetëm në supozimin e tyre të rrezikut, megjithatë po ashtu në situatat e tyre individuale, financiare si dhe sociale.

Për shembull, në të gjithë pandeminë në të vërtetë është shfaqur se disa individë nuk mund ose nuk qëndrojnë në vendbanim për shkak të faktit se ata kanë punë të trazuar ose me pagë të ulët pa privilegje të lejes së autorizuar.

2. "Bëhuni i testuar"

Kur individët pranojnë se ata në të vërtetë kanë marrë pjesë në sjellje të rrezikshme, si blerja ose kontrolli i miqve dhe familjes, ka shumë të ngjarë të kenë frikë se çfarë do të ekspozojë me siguri një ekzaminim COVID. Kjo mund të çojë në evazion të ekzaminimit.

Ata gjithashtu mund të shqetësohen në lidhje me efektet e mundshme të kaluara nga rreziku për shëndetin e tyre. Ata mund të pyesin nëse ata me siguri do të penalizohen me ndëshkime që nuk mund t'i menaxhojnë, ose qortohen nga media për sjelljen e tyre.

3. "Rezervoni vaksinën tuaj"

Problemi i Australisë me hezitimin e injektimit është i dokumentuar mirë. Por, ne kërkojmë teknika për t'i motivuar individët të bëjnë zgjedhjet e duhura, jo t'i mposhtim ata menjëherë në hyrje.

Sidomos kështu, ofroi furnizimin me injeksion të qeverisë federale, si dhe programin e shpërndarjes, i cili aktualisht është një poshtërim në të gjithë botën. Sipas numrave më të rinj, Australia në të vërtetë ka furnizuar 35 doza injeksioni për 100 individë. Kjo është në kontrast me 126 në Izrael, 118 në Mbretërinë e Bashkuar, 99 në SH.B.A., si dhe 44 në të gjithë botën.

Në mjete të shumta, ky projekt është i papërgatitur

Po ashtu është e dobët të përdoren projekte traumatike kur shumë njerëz, veçanërisht individë më të rinj, aktualisht po përjetojnë efekte të rëndësishme psikologjike të shëndetit për shkak të pandemisë. Kur shumë nuk kanë mbrojtje monetare për të qëndruar në vendbanim. Kur ata vërtet çuditen nga rreziqet që lidhen me vaksinimet, si dhe qëndrimi i shumtë në pamundësi për të arritur aksesin në injeksion. Kur fakti është, sistemi Australian i kujdesit shëndetësor ka aftësinë (aktualisht) të sigurojë që askush nuk do të pushojë nga puna në institucionin e kujdesit shëndetësor që merr frymë.

Dhe kur vetë qeveria federale e NSW-së në të vërtetë ka bërë një kthesë 180-shkallë në mesazhet e saj në një ditë të vetmuar nga: ne mund të kërkojmë të dorëzohemi në bllokim, si dhe të merremi me alternativën Delta të NSW "nuk mund të jetojmë në mënyrë të arsyeshme" me variacionin Delta - si dhe aktualisht parashikon një kthim të shpejtë nga publiku në një mënyrë të ngjashme.

Nuk është se të rinjtë e papritur (si dhe shumë të tjerë) aktualisht po zbulojnë zemërimin e tyre në këtë reklamë të qeverisë federale.

Ne kërkojmë që qeveria federale të largohet nga frika e ashpër e viteve 1980, si dhe në vend të mirëpresim mësimet e zbuluara "krijimi i fitimit" nga disa projekte të ndërveprimit masiv të bazuara në prova.

Mesazhet e montuara në përqendrim përqendrohen në efektet e favorshme të përqafimit të sjelljes në vend të humbjeve të ndërlidhura me përmbajtjen nga sjellja.

Projektet e fundit të injeksionit COVID në Evropë në të vërtetë janë rritur. Disa na rrezikojnë të dëshirojmë një të ardhme pa COVID, për shembull një projekt francez.

Dhe disa, si një projekt në Mbretërinë e Bashkuar, gjithashtu përdorin pak humor.

Në këtë faktor në pandemi, ne nuk kërkojmë metoda të trembjes. Ajo që ne kërkojmë është që të gjithë të ndjehen me të vërtetë të nxitur, të pajisur si dhe të qëndrueshëm për të bërë pikën e duhur për të mbrojtur mirëqenien e tyre se cila nga NSW më e madhe si dhe zona Australiane.

Dhe ne kërkojmë nga qeveritë federale të njohin, si dhe të përdorin konceptin, si dhe prova që mbështesin një teknikë efikase.