OBSH sheh vaksinë COVID 'të mundshme' për inflamacion të rrallë të zemrës

Covid

Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaroi të Premten se ekzistonte një "shoqatë e mundshme shkakësore" ndërmjet injeksioneve të koronavirusit duke përdorur inovacionin e mARN-së si dhe ënjtjet "shumë të rralla" të zemrës, megjithatë avantazhet ende tejkalojnë rreziqet.

Komiteti Global Këshillues i Sigurisë së Vaksinave të Trupit Wellness të Kombeve të Bashkuara (GACVS) deklaroi se situatat e miokarditit - pezmatimi i masës muskulore të zemrës - si dhe perikarditi - pezmatimi i rreshtimit rreth zemrës - ishin raportuar në të vërtetë në shumë kombe, posaçërisht në Shtetet e Bashkuara Shtetet.

"Rastet e raportuara kanë ndodhur zakonisht brenda ditëve të vaksinimit, më shpesh tek meshkujt më të rinj dhe më shpesh pas dozës së dytë të vaksinave COVID-19 mARN," deklaroi bordi në një deklaratë.

Pas vlerësimit të informacionit të ofruar, GACVS vlerësoi se "provat aktuale sugjerojnë një lidhje të mundshme shkakësore midis miokarditit dhe vaksinave të ARNi".

Sidoqoftë, "përfitimet e vaksinave mRNA COVID-19 janë më të mëdha sesa rreziqet në uljen e shtrimeve në spital dhe vdekjet për shkak të infeksioneve COVID-19", përfshiu ai, duke mbajtur parasysh që ënjtjet janë "shumë të rralla".

Shumica e situatave të miokarditit si dhe e perikarditit që i përmbahen inokulimeve ishin "të lehta", si dhe duhej vetëm terapi "konservatore", deklaroi bordi, megjithëse po vëzhgon rezultatet e mundshme të qëndrueshme.

Autoritetet klinike të Shteteve të Bashkuara paralajmëruan muajin e kaluar se kishte një lidhje më të mundshme midis injeksioneve të ARN-së - të tilla si Pfizer si dhe Moderna - si dhe situatave të miokarditit në mesin e marrësve më të rinj, ndërsa theksuan gjithashtu avantazhet e tejkaluara për të tejkaluar rreziqet.

OBSH deklaroi se bordi i farmakovigjilencës së Agjencisë Evropiane të Mjekësisë, i cili gjurmon efektet negative të ilaçeve, në të vërtetë kishte parë një "marrëdhënie shkakësore të besueshme" në një dëshmi të informacionit sot.

Miokarditi është një gjendje e rrallë për të cilën specialistët mendojnë se aktivizohet përgjithësisht nga një infeksion.

Shumica e pacientëve përjetojnë shqetësime në pjesën e sipërme të trupit, si dhe trajtohet shpesh me ilaçe anti-inflamatore, si dhe - nëse kërkohet - oksigjen të shtuar.

Izraeli ishte kombi fillestar për të regjistruar miokarditin midis marrësve të vaksinave në shpërndarjen e tij të zënë të fotografive të ARN-së.