Ajo që thoni në minutën e parë pas një vaksine mund të jetë thelbësore në uljen e shqetësimit të fëmijës

vaksinë

Ndërsa ne presim një vjeshtë me idealin ndër thithjet thelbësore të fëmijëve në një brez, një hulumtim i ri jep kuptime për të ndihmuar nënat dhe baballarët me zvogëlimin e shqetësimit pas vaksinimit tek fëmijët më të rinj. Hulumtimi, lëshuar në PAIN, hodhi një vështrim në fëmijët parashkollorë që shkuan në moshat më të paktën katër deri në pesë vjeç, si dhe ato që nënat dhe baballarët e tyre deklaruan që mund të ndihmonin në uljen e shqetësimit gjatë gjithë inokulimit të tyre. Ky hulumtim i përket hulumtimit më të madh në glob duke kontrolluar kujdestarët, si dhe fëmijët gjatë inokulimeve nga lindja deri në moshën 5– krijoi OUCHCohort The OUCH Cohort fillimisht ishte në përputhje me 760 kujdestare-fëmijë dya nga 3 ambiente pediatrike në Zonën e Torontos së Madhe si dhe janë vërejtur gjatë inokulimeve gjatë 5 viteve të para të jetës së një fëmije.

"Ajo që gjetëm është se në minutën e parë pas gjilpërës, më shumë prindër thanë deklarata promovuese të përballimit, të tilla si" ju mund ta bëni këtë "dhe" do të përfundojë së shpejti "ose u përpoqën t'i shpërqendronin ata duke folur për diçka tjetër, sa më të dëshpëruar ishin fëmijët. Kjo me të vërtetë na befasoi ", deklaroi Rebecca Pillai Riddell, shkrimtare e moshuar, mësuese në departamentin e psikologjisë, Fakulteti i Shëndetësisë si dhe Drejtore në Laboratorin OUCH në Universitetin York," Megjithatë, ne e gjetëm gjatë minutës së dytë pas vaksinës, kur fëmija ishte më e qetë, po këto deklarata promovuese të përballimit rezultuan në qetësimin e tyre më shpejt. Nga ana tjetër, deklaratat nxitëse të shqetësimit, të tilla si kritikimi i fëmijës ose sigurimi i tyre se ishin mirë, nuk kishin asnjë lidhje me shqetësimin e fëmijës në minutën e një, por dhe në minutën e dy, komentet nxitëse të shqetësimit ishin fort parashikuese të shqetësim tek fëmijët. Ne gjithashtu treguam me fëmijët parashkollorë se sa më të dëshpëruar ishin para gjilpërës, aq më të dëshpëruar ishin pas gjilpërës - si një efekt domino i dhimbjes së mëparshme. "

“Studimi i mëparshëm ka treguar se shumica dërrmuese e fëmijëve parashkollorë qetësohen brenda dy minutash pas një vaksinimi, megjithatë, rreth 25 përqind e fëmijëve nuk e bënë këtë. Ne donim të përcaktonim se çfarë po thoshin prindërit para ose gjatë takimit të vaksinimit që mund të çojë që këta fëmijë të ndjehen të dëshpëruar gjatë dhe pas një vaksinimi, "deklaroi Ilana Shiff, shkrimtarja e parë, si dhe nxënëse e masterit në laboratorin e Pillai Riddell.

Bazuar në kërkimet e tyre për të, shkencëtarët këshillojnë që në minutën e parë pas një vaksine nënat dhe baballarët nuk duhet të fillojnë të nxisin marrëveshje tani, por në vend të kësaj t'i mbajnë ato të qetë duke përdorur metoda fizike të tilla si përqafimi, përqafimi ose mbajtja e duarve. Kjo duhet të bëhet në vend se të përpiqet t'i ofrojë një fëmije udhëzime të folura saktësisht se si të veprojë kur ata janë në topdistress Sapo fëmijët të kapërcejnë atë minutë të parë të ankthit të lartë, thotë Pillai Riddell, ata besojnë se fëmijët janë shumë më të aftë të përfitojnë nga deklaratat nxitëse të nënave dhe baballarëve. Kërkimet shtesë ofrojnë mirëkuptim për furnizuesit e kujdesit shëndetësor, si dhe kujdestarët se si të mbështesin fëmijët gjatë konsultave të shtëna.

Studiuesit thonë se për shkak të faktit se fëmijët parashkollorë zbulojnë shqetësimin paraprak 'efekt domino', është e rëndësishme që furnizuesit e kujdesit shëndetësor të përpiqen të imunizojnë fëmijë të vegjël të qetë. Përqafimi i zakonshëm i metodave që lejojnë fëmijën të afrohet pa i mërzitur para gjilpërës (p.sh. duke i mundësuar një fëmijë të mbetet pranë kujdestarit të tij ndërsa shikon një videoklip në një telefon celular si shqetësim) sigurisht që do të ndihmojë në zvogëlimin e shqetësimit dhe efekt 'këto kërkime për rekomandim. Për më tepër, për të dy ekipet, sigurimi i kujdestarëve për të qëndruar larg nga zakonet e reklamës së ankthit si dhe gjatë gjithë inokulimit do të jetë me siguri i rëndësishëm.

“Ky lloj i të dhënave nuk është gjetur kurrë më parë në parashkollorë. Importantshtë e rëndësishme të kuptoni reagimet pas gjilpërave në këtë moshë sepse fobia e gjilpërave dhe fobitë në përgjithësi fillojnë të shfaqen në moshën pesë deri në 10 vjeç, kështu që të kuptuarit se si fëmijët mund të stërviten dhe si prindërit mund të kenë një rol me të vërtetë të fuqishëm në uljen e stresit pas vaksinimi është thelbësor ”, deklaroi Pillai Riddell.