Testimi gjenomik i ujërave të ndotura mund të gjurmojë në mënyrë efektive variantet shqetësuese të COVID-19

Kërkimet tregojnë se testimi gjenomik i ujërave të ndotura mund të gjurmojë në mënyrë efektive variantet COVID-19 të shqetësimit brenda një rajoni

Testimi i ujërave të ndotura mund të njohë me saktësi dhe gjithashtu shpejt shkallët e infeksioneve COVID-19 në zonë, që konsiston në rritjen e varianteve shqetësuese, rekomandon një studim të ri kërkimor të udhëhequr nga mësuesi i UBCDr Ryan Ziels.

Ziels dhe bashkëpunëtorët e tij vlerësuan shembuj të kanalizimeve nga 5 impiante të ujërave të ndotura metropolitane në zonën e Metro Vancouver përgjatë një kohëzgjatje të ngritur të provave të COVID-19, nga shkurti deri në prill 2021.

Rezultatet, të shpjeguara në internet në shtyp para në medrxiv, zbuluan se fokusi viral në ujërat e ndotura të grumbulluara nga zona e Vancouver gjurmoi me kujdes numrin e situatave profesionale në zonë.

Shkencëtarët, që përfshinin nxënësin e modelit civil D. Xuan Lin, gjithashtu zbuluan se rregullsia e anomalive të lidhura me variante shqetësuese në ujërat e ndotura lidhen shumë me modelet në situatat e identifikuara shkencërisht në zonë.

Në këtë Q & A, Dr Ziels, një shkencëtar i dizajnit ekologjik që hulumton ekologjinë mikrobike, flet për kërkimet e studimit kërkimor për - dhe gjithashtu gjithashtu sesi testimi i gjenomikës i ujërave të zeza mund të njoftojë sigurinë e sëmundjes dhe gjithashtu mënyrat e administrimit.

Si u shoqëruat me këtë studim kërkimor?

Unë në të vërtetë kam shikuar në sekuencat e gjenomikës të ujërave të ndotura për një numër vitesh dhe gjithashtu kur dëmtohet pandemia, unë zgjodha ta përdor këtë kuptim për të kuptuar infeksionin SARS-CoV-2 në bashkëpunim me shkencëtarë të ndryshëm. Grupi ynë përbëhet nga mikrobiologë ekologjikë, dizajnerë dhe gjithashtu epidemiologë (në UBC dhe gjithashtu BC CDC), dhe gjithashtu ishim të privilegjuar të punojmë së bashku me Metro Vancouver për punën tonë.

Ashtu si sëmundje të ndryshme të ndryshme, infeksioni SARS-CoV-2 bie në feces gjatë gjithë infeksionit, dhe gjithashtu pjesë të gjenomës virale mund të gjenden në ujërat e zeza metropolitane.

Hetimi i madh ishte se si ne mund t'i identifikojmë këto pjesë shpejt dhe gjithashtu saktësisht në mënyrë që të ofrojmë kontribute shtesë drejt paketës së përgjithshme të shëndetit publik dhe Wellness?

Cilat teknika keni përdorur për të matur dhe gjithashtu për të mbajtur gjurmët e varianteve shqetësuese në ujërat e ndotura të Metro Vancouver?

Më parë do të kisha krijuar një metodë të shpejtë dhe precize të sekuencave duke përdorur sekuencorët portabël të ADN-së, dhe gjithashtu me disa ndryshime grupi im dhe gjithashtu kam përdorur këtë sistem për të vlerësuar copat e gjenomit të koronavirusit në shembuj të ujërave të zeza nga zona e Vancouver.

Ajo që ne jemi duke bërë i ngjan punës që mund të bëhet nga CanCOGeN, Rrjeti Kanadez COVID Genomics - një konsorcium i qeverisë Kanadeze, rurale dhe gjithashtu autoritetet lokale të shëndetit dhe shëndetit publik, i cili po rendit afërsisht 150,000 gjenome virale në të gjithë Kanada , ne po renditim shembuj të ujërave të ndotura që grumbullojnë hyrje nga popullata e tëra brenda një zone.

Cilat ishin kërkimet tuaja jetësore?

Për sa i përket matjes së sasisë së copave të gjenomit të koronavirusit, zbuluam pak nga një sinjal shumë i hershëm i kontrastuar me modifikimet në qëndrimet në spital ose numrat e rasteve. Kjo rekomandoi që testimi i ujërave të ndotura mund të ofrojë një lloj kujdesi shumë të hershëm.

Me sekuencimin e gjenomit të ujërave të ndotura, ne mund të identifikojmë rritjen e anomalive të lidhura me variante shqetësuese, dhe gjithashtu u ofrojmë këtë informacion autoriteteve tona të shëndetit dhe shëndetit si një ndihmë shtesë në shëndetin e tyre dhe qasjet e shëndetit publik.

Ne kemi aftësinë për të rregulluar qasjen tonë për të kërkuar variante që dalin dhe gjithashtu në të vërtetë marrim një pamje të të gjithë zonës në një shembull. Renditja e gjenomit gjithashtu na mundësoi të identifikonim se në cilat derdhje kanalizimesh në Metro Vancouver variantet do të ishin ekstra kryesuese.

Renditja e shpejtë e informacionit viral na mundëson të ofrojmë një kthim vërtet të shpejtë - ne ofrojmë regjistra për të azhurnuar policët tanë të shëndetit dhe shëndetit klinik në më pak se 3 deri në 4 ditë nga mbledhja e shembullit.

Cilat janë efektet për testimin e ardhshëm të pandemisë dhe gjithashtu administrimin?

Ka një studim kërkimor në zgjerim që prova e ujërave të ndotura mund të shërbejë në kuptimin e shkallës së infeksioneve COVID-19 në zona. Objektivi ynë është të plotësojmë, jo të ndryshojmë, teknika të ndryshme të tjera të testimit të shëndetit publik. Testimi i ujërave të ndotura mund të shërbejë kur testimi profesional është sfidues ose nuk keni në një gamë metropolitane.

Po kështu ne po pranojmë Rrjetin Kanadez të Ujit për të zhvilluar një ekip pune mbarëkombëtar që po ndan mirëkuptim për gjurmimin e ujërave të ndotura. Një rrjet i tillë mbarëkombëtar mund të sjellë informacion të besueshëm ndërsa përparojmë në drejtim të rihapjes së situatës sonë ekonomike.