'Pothuajse të gjitha' shtrimet në spital të COVID-19, vdekjet në SH.B.A. midis të pavaksinuarve, thotë Shtëpia e Bardhë


Variacioni Delta COVID-19 aktualisht po udhëheq në SH.B.A.

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

MbyllDr. Tom Frieden: Vaksinimet sigurojnë nivele 'shumë më të larta' të antitrupave sesa imuniteti natyror Video

Dr Tom Frieden: Vaksinimet ofrojnë shkallë 'shumë më të mëdha' të antitrupave sesa rezistenca krejt natyrale

Dr Tom Frieden, mbikëqyrës i mëparshëm i CDC, thekson rëndësinë e marrjes së imunizuar për të qëndruar i sigurt kundrejt stresit COVID.

Pothuajse të gjitha shtrimet në spital të lidhura me COVID-19, si dhe vdekjet në SH.B.A. po ndodhin midis individëve të pavaksinuar, pretendoi të enjten Jeff Zients, planifikuesi i reagimeve i Shtëpisë së Bardhë COVID-19, duke paralajmëruar se do të mbetej rritje e situatave në vende me çmime të reduktuara të inokulimit ndërsa përhapet alternativa Delta.

Që nga kjo javë, Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve si dhe Parandalimin (CDC) parashikojnë që variacioni Delta është presioni kryesor COVID-19 në SH.B.A., me mbikëqyrësin e firmës duke vërejtur përhapjen e tij të shpejtë si dhe një rritje në standardin mbarëkombëtar të çështjes 7-ditore. Këtë javë, SH.B.A. pa një rritje prej 11% në krahasim me standardin e mëparshëm 7-ditor në situata krejt të reja, si dhe në lidhje me një rritje prej 7% në shtrimet në spital. 

Ajo mbajti në mendje problemin specifik për vendet e vendit ku alternativa Delta përfaqëson afër 80% të situatave, të tilla si në komponentët e Midwest, si dhe në zonën e kodrës së lartë. 

"Megjithëse prisnim që varianti Delta të bëhej lloji dominant në SH.B.A., kjo rritje e shpejtë është shqetësuese," pohoi ajo. "Ne e dimë që varianti Delta ka rritur transmetueshmërinë dhe aktualisht po rritet në xhepat e vendit me norma të ulëta vaksinimi. . Ne gjithashtu e dimë që vaksinat tona të autorizuara parandalojnë sëmundje të rënda, shtrim në spital dhe vdekje nga varianti Delta dhe këto rezultate janë mbikëqyrur jo vetëm këtu në SH.B.A., por edhe në vendet e tjera gjithashtu. "

Dr Anthony Fauci, i cili ishte gjithashtu në një thirrje telefonike, vuri në dukje studime të shumta kërkimore "të botës reale" të kryera përtej SH.B.A. që treguan një efektivitet të lartë në injeksionet e mARN, si dhe informacione të shtuara që kishin të bënin me Johnson & & Johnson COVID-19 ther

.