Infeksioni viral i frymëmarrjes në rritje në popullatën e kujdesit për të moshuarit

virus

Hulumtimi i ri nga Regjistri i Australianëve të Lartë në SAHMRI ka treguar që infeksionet virale të frymëmarrjes janë rritur në mesin e popullsisë rezidenciale të Australisë për kujdesin ndaj moshës edhe para COVID-19.

Studimi katër-vjeçar i 270,000 banorëve të kujdesit për të moshuarit zbuloi se një në dhjetë janë të shtruar në spital me një infeksion respirator viral dhe 30% e atyre pacientëve vdesin ose në spital ose brenda 30 ditëve nga dalja nga spitali.

Profesori i Asociuar Gill Caughey, Drejtori i Asociuar i ROSA-s, thotë se studimet mbi ndikimin e infeksioneve të frymëmarrjes virale në kujdesin ndaj moshës ishin të pakta para COVID-19 dhe pandemia ka theksuar nevojën urgjente për më shumë kërkime në zonë.

"Faktorët e rrezikut për shtrimin në spital dhe vdekjen në ata me infeksione të frymëmarrjes virale që kemi identifikuar në studimin tonë janë shumë të ngjashëm me ata që zbatohen për t'u shtruar në spital për COVID dhe ata gjithashtu ndajnë potencialin për të qenë fatale." Tha Prof. Caughey.

"Crucshtë thelbësore që të kuptojmë gjasat e atyre që jetojnë në kujdesin për të moshuarit që kanë marrë këtë sëmundje, rezultatet e mundshme dhe burimet që lidhen me kujdesin për këta individë, në mënyrë që objektet të marrin masat e duhura për të zbutur rrezikun dhe për t'u kujdesur në mënyrë adekuate për ta."

Numri i njerëzve të moshuar me infeksione të frymëmarrjes virale u rrit me 6% nga 2013 në 2016 kur të dhënat e fundit ishin në dispozicion.

Kombinimi i plakjes së popullsisë Australiane dhe vëllimi i lartë i sëmundjeve kronike shoqëruese midis qytetarëve të moshuar mund të kontribuojnë në rritjen e qëndrueshme të rasteve.

A / Prof Caughey thotë se personi mesatar që hyn në kujdesin për të moshuarit tani është më i sëmurë se në të kaluarën dhe nuk ka asgjë për të sugjeruar që shkalla e infeksioneve virale të frymëmarrjes nuk do të vazhdojë të rritet.

"Trajtimi ynë i sëmundjeve më parë fatale është përmirësuar me kalimin e kohës," tha A / Prof Caughey.

"Kjo ka rezultuar në më shumë njerëz që jetojnë më gjatë me një barrë më të lartë të sëmundjes kronike që i bën ata më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve akute si infeksionet e frymëmarrjes."

Ata që rrezikojnë më shumë të kenë rezultate të dobëta kur kanë një infeksion të frymëmarrjes janë meshkujt që jetojnë me kushte të shumta kronike, veçanërisht sëmundje të zemrës, hipertension dhe sëmundje kronike të frymëmarrjes.

"Këto zbulime theksojnë me të vërtetë nevojën për caktimin e përparësive të vaksinimit për Australianët e moshuar që jetojnë në kujdesin e moshës rezidenciale dhe punonjësit e tyre të kujdesit, përveç kontrolleve të tjera të rritura të infeksionit," tha A / Prof Caughey.

"Essentialshtë thelbësore që shtëpitë e kujdesit për të moshuarit të shikojnë seriozisht zbatimin e strategjive afatgjata që do të zvogëlojnë rrezikun e infeksionit të frymëmarrjes për banorët e tyre."