Bllokimi pesë ditor i Victoria mund të mos e nënshtrojë Delta

Varianti Delta

Victoria ka marrë në të vërtetë një bllokim pesë-ditor për të menaxhuar episodin e saj në zgjerim të variacionit shumë më të transmetueshëm Delta.

Deri në orën dymbëdhjetë të natës të martën kufizimet nënkuptojnë se pronarët e shtëpive thjesht lejohen të lënë banesën për faktorë të rëndësishëm, thjesht mund të bëjnë një udhëtim 5 kilometra larg vendbanimit, si dhe të kërkojnë të përdorin maska ​​jashtë vendbanimit, për të përmendur disa veprime.

Ne marrim në konsideratë bllokimin e rëndësishëm, si dhe e mbështesim shumë këtë aktivitet të shpejtë. Sidoqoftë parashikimet tona të modelimit nuk mund të mjaftojnë një bllokim pesë-ditor.

Në vend të kësaj, ne parashikojmë të paktën 30 ditë kufizime sigurisht që do të kërkohen para se Victoria të kalojë në 3 ditë pa transmetimin e zonës.

Kjo nëse marrim parasysh numrat ekzistues, si dhe ato të parashikuara, e vërteta që po menaxhojmë një alternativë shumë më të transmetueshme Delta, si dhe me shkallët ekzistuese të inokulimit.

Informacioni i shkëlqyeshëm është se Victoria ka më shumë të ngjarë të shkojë më shpejt në këto 3 "ditë donut" nëse çmimet e inokulimit bëhen, gjithashtu në mënyrë të denjë.

Si i menduam këta numra?

Ne zhvilluam një model matematikor bazuar në 9 ndërprerje të COVID-19 në të gjithë 4 shtetet Australiane (të përbërë nga Victoria) duke marrë parasysh fillimin e pandemisë. Ne botuam informacion në internet si një para-shtypje. Pra, dizajni ynë ende nuk është vërtetuar individualisht (vlerësuar nga kolegët).

Dizajni ynë na lejon të parashikojmë - duke siguruar numrat ekzistues të shembujve, ndryshimin specifik në qarkullimin e gjakut, si dhe çmimet e inokulimit, për të përmendur disa variabla - sa kohë që kufizimet e shëndetit publik të tilla si bllokimet duhet të zgjasin për të arritur rezultate specifike. Dizajni ynë përveç kësaj na lejon të parashikojmë sasinë e situatave që një episod pretendon se është optimali i tij.

Modelet janë pajisje matematikore për të parashikuar të ardhmen, diçka që sigurisht askush nuk mund ta bëjë me siguri 100%.

Sidoqoftë, modeli ynë ndryshon nga të tjerët pasi merr parasysh dallimin ndërmjet situatave sekrete si dhe situatave të lidhura me një rast të njohur.

Ai gjithashtu përfshin në mënyrë adekuate rezultatet e veprimeve të shumta të shëndetit publik, të tilla si distancimi shoqëror, përdorimi i maskave, hartëzimi i thirrjeve si dhe inokulimi.

Çfarë zbuluam rreth Victoria?

Kur lidhim informacionin në lidhje me episodin ekzistues të Victoria-s drejt në modelin tonë, kjo është ajo që zbulojmë.

Projektimi ynë parashikon që larmia e situatave të raportuara ditore të transmetimit të zonës do të mbetet sigurisht që të rritet gjatë javës ose dy javëve në vijim. Edhe me bllokimin ekzistues parashikojmë një lartësi prej të paktën 30 situatave në ditë gjatë 7-14 ditëve në vijim.

Ne parashikojmë se episodi ekzistues sigurisht do të zgjasë për të paktën 30-45 ditë para se Victoria të kthehet në 3 ditë pa transmetim zone.

Reduktimi i matur i kufizimeve mund të ndodhë para kësaj kohe, që Kryeministri Viktorian Daniel Andrews me flamur mund të jetë i realizueshëm për Victoria lokale.

Sidoqoftë, me kusht që e vërteta Delta të jetë shumë më e transmetueshme sesa variacioni fillestar i Wuhan i infeksionit, menaxhimi i episodit të Victoria do të jetë padyshim më i vështirë, si dhe do të zgjasë më shumë sesa menaxhimi i një episodi të mëparshëm të dimensionit të krahasueshëm.

Uellsi i Ri Jugor e kupton gjithashtu saktësisht se sa e vështirë është të sigurohet një episod i Delta i kontrolluar, diçka që projekti ynë parashikoi.

Kthehu te Victoria, dizajni ynë mbështet një bllokim të vështirë që ul mundësinë e transmetimit të përsëritur.

Bllokimi i rreptë (80% ulje e detyrave sociale) si dhe përdorimi i detyrueshëm i maskave në mjediset publike si dhe mjediset e punës (90% mbulim i sigurimit) - i krahasueshëm me atë që parashikohet në bllokimin ekzistues të Victoria - në të vërtetë kanë punuar në pushimet e mëparshme në Victoria si si dhe shtete të ndryshme të tjera.

Sidoqoftë, ne parashikojmë që teknikat e njëjta mund të kenë vetëm një mundësi 50:50 për të përfshirë episodin ekzistues Delta në Victoria.

Kjo nënkupton që variacioni Delta ka shumë të ngjarë të rrotullohet, duke kërcyer në një shkallë të situatave të ngarkesave për javë të tëra. Kjo nënkupton se autoritetet e shëndetit publik sigurisht që do të zbulojnë se është e vështirë të përcaktohet saktësisht se si dhe kur të ngrihen kufizimet.

Ju lutem më jepni një informacion të shkëlqyeshëm

Në mbështetjen tonë shkon në të paktën 25% e Victorians kanë marrë në të paktën një dozë të një vaksinimi COVID.

Dizajni ynë rekomandon gjithashtu rritje të moderuar të mbulimit të sigurimit të inokulimit në Victoria, me një shtesë prej 5% si një shembull, do të rrisë në mënyrë drastike mundësinë e menaxhimit të episodit nga 50% në mbi 80%. Nëse imunizohen 10% të shtuar, mundësia e menaxhimit të episodit është 94%.

Kjo pasi prova se vendosja e individëve të imunizuar ka më pak të ngjarë të transferojë infeksionin tek të tjerët. Kjo së bashku me avantazhet e njohura të vaksinave në minimizimin e mundësisë tuaj të sëmundjes ekstreme.

Pra marrja e sa më shumë Viktorianëve të imunizuar sa më shpejt të jetë e mundur është thelbësore.

Çfarë bëjmë nga e gjithë kjo?

Kërkimi ynë komunikon një mesazh të drejtpërdrejtë. Lufta kundër variacionit Delta në episodin aktual në Victoria do të jetë e vështirë, megjithatë të shkosh herët në të vërtetë na ka ofruar mundësinë më të mirë.

Ky bllokim me siguri nuk do të jetë aq efikas sa më parë në Victoria, si dhe paraqitja e tij sigurisht që do të kërkojë që të trajtohet plotësisht.

Prandaj, mbajtja e rekomandimeve të Wellness-it, si dhe imunizimi i akoma më shumë Viktorianëve menjëherë gjatë dy javëve në vijim, janë thelbësore për menaxhimin e këtij episodi.