Hezitimi i vaksinave tek të rriturit e rinj mund të pengojë imunitetin e tufës

imuniteti i tufës

Pasiguria e vaksinës midis të rriturve të rinj mund të vonojë iniciativat për të arritur imunitetin e tufës - një kufi në të cilin imunizohet rreth 80 përqind e një popullate kundrejt koronavirusit.

Një studim kërkimor nga shkencëtarët e UC San Francisco zbuloi se në lidhje me një në 4 individë të pavaksinuar të pjekur nga 18 deri në 25 pohuan se ata "ndoshta nuk do të bëjnë" ose "definitivisht nuk do të marrin" inokulimin COVID-19, megjithëse ky grup në të vërtetë ka qenë i vendosur në të ketë më shumë gjasa sesa grupmoshat e tjera të ndryshme për të transferuar koronavirus, duke rrezikuar shëndetin dhe mirëqenien e të rriturve të moshuar të vaksinuar dhe gjithashtu duke ndihmuar në rritjen e variacioneve të vaksinave infektive.

Shkencëtarët shqyrtuan informacionin e Marsit 2021 nga Sondazhi i Pulsit të Familjes, një online në të gjithë vendin shembulli përshkrues i popullsisë i kryer nga Byroja e Regjistrimit të SH.B.A.-së në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Statistikave të Shëndetit dhe gjithashtu firma të ndryshme të tjera.

Midis 5,082 pjesëmarrësve, 83 përqind raportuan se ata në të vërtetë nuk ishin imunizuar, 10 përqind pohuan se sigurisht nuk do të marrin vaksinën, dhe gjithashtu 14 përqind pohuan se ndoshta nuk do të marrin. Studimi i hulumtimit tregon më 14 korrik 2021, në Gazeta e Shëndetësisë Adoleshenti.

Ndërsa informacionet nga Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin (CDC) zbulojnë se me të vërtetë disa nga 18 deri në 29-vjeç vdesin nga COVID për të rriturit më të rritur, kjo moshë përfaqëson më shumë se 20 përqind të të gjitha rasteve të COVID në ditë. Për më tepër, studimi i mëparshëm nga shkrimtari kryesor Sally Adams, Ph D., Infermier i Regjistruar, i Qendrës Kombëtare të Adoleshentëve të UCSF dhe gjithashtu Qendra e Informacionit për Shëndetin e Rinisë së Rinj, zbuloi se aq shumë sa një në 3 të rinj shkon në rrezik të KOVID-it ekstrem.

'COVID i gjatë' mund të ndikojë te të rinjtë pavarësisht se kanë simptoma të lehta

“Të rriturit e rinj që kanë pasur COVID, pavarësisht nga simptomat, mund të jenë të prekshëm nga ndërlikimet afatgjata dhe simptomat dobësuese që mund të përfshijnë vështirësi në frymëmarrje, humbje të nuhatjes dhe mjegullës së trurit, shpesh të referuara si 'COVID të gjatë'. Vlerësimet variojnë nga 10 në 50 përqind për simptomat e gjata të COVID, i cili është një shqetësim serioz për të rriturit e rinj duke pasur parasysh normat e tyre të larta të infeksionit dhe normat e ulëta të vaksinimit, ”pohoi Adams.

"Vaksinat e shpejta mund të ndihmojnë në kufizimin e zhvillimit të mëtejshëm të varianteve virulente dhe niveleve të infeksionit midis të prekshmëve dhe të pa vaksinuarve", përfshiu ajo.

Midis pjesëmarrësve të pavaksinuar që pretenduan se sigurisht nuk do të merrnin ose ndoshta nuk do të merrnin vaksinën, mbi gjysma pretenduan se ishin të shqetësuar në lidhje me efektet anësore të mundshme. Gjysma pretenduan se ishin përgatitur të prisnin dhe gjithashtu të shihnin nëse vaksina ishte e sigurt dhe gjithashtu mund ta merrnin atë më vonë. Gjithashtu, brenda këtij ekipi, një i tretë pretendoi se ata nuk mbështeten te vaksina, në kontrast me më pak se një në 3 të atyre që pretendonin se ata ndoshta do të merrnin të imunizuar.

Vala aktuale e rasteve të ënjtjes së zemrës tek adoleshentët dhe gjithashtu të rriturit e rinj që i përmbahen vaksinimeve Pfizer dhe Moderna mund të ketë intensifikuar në të vërtetë shumë shqetësime të njerëzve, pohoi shkrimtari i moshuar Charles Irwin Jr., MD, mbikëqyrës i Divizionit të Adoleshentëve dhe gjithashtu Të Rriturit. Mjekësi në Spitalet e Fëmijëve UCSF Benioff.

“Importantshtë e rëndësishme të theksohet se shkalla e inflamacionit të zemrës tek të rinjtë që janë vaksinuar është vetëm pak më e lartë se tek të rinjtë që nuk janë vaksinuar. Në shumicën e rasteve, simptomat janë të lehta dhe zgjidhen me trajtim minimal, "pohoiIrwin" Si rezultat, shumica e ofruesve mbështesin CDC dhe organe të tjerë këshillues që vazhdojnë të rekomandojnë vaksinën për të gjithë moshat 12 vjeç ose më të vjetër. "

Shkencëtarët sugjerojnë që shqetësimet e të rriturve të rinj në lidhje me sigurinë dhe sigurinë e vaksinave dhe gjithashtu efektet e padëshirueshme ndiqen në përdorimin e projekteve të arsimit dhe mësimit publik. "Edukimi dhe mesazhet e shëndetit publik që inkurajojnë vaksinimin e të rriturve të rinj janë të nevojshme, duke përdorur në mënyrë ideale mediat sociale dhe ndikuesit kryesorë," pretendoi Irwin, "duke përfshirë klinicistët që kanë një rol kryesor në uljen e hezitimit të vaksinave tek të rinjtë dhe pacientët e rritur."