Mësuesit dhe studentët e vaksinuar nuk kanë nevojë për maska, thotë CDC

Mësuesit dhe studentët e vaksinuar nuk kanë nevojë për maska, thotë CDC

Mësuesit dhe studentët e vaksinuar nuk kanë nevojë të vendosin maska ​​brenda strukturave të kolegjit, deklaruan të premten Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në heqjen e standardeve të saj COVID-19.

Modifikimet vijnë mes një projekti mbarëkombëtar të inokulimit, në të cilin fëmijët e moshës 12 vjeç janë të kualifikuar për të marrë të shtëna, përveç një rënie themelore të qëndrimit dhe vdekjeve në spital COVID-19.

"Ne jemi në një pikë të re në pandeminë për të cilën ne të gjithë jemi vërtet të entuziazmuar", dhe kështu është koha për të përmirësuar ndihmën, deklaroi Erin Sauber-Schatz, që udhëheq presionin e punës së CDC që përgatit referimet e krijuara për të ruajtur rrezikun e amerikanëve -falas nga COVID-19.

Kompania kryesore e vendit për shëndetin dhe shëndetin nuk po rekomandon kolegje të bëjnë thirrje për të shtëna për mësuesit dhe fëmijët e kualifikuar për vaksina. Dhe nuk është duke përdorur ndihmë për mënyrën se si mësuesit mund të kuptojnë se cilët studentë janë vaksinuar ose se si nënat dhe baballarët me siguri do të kuptojnë se cilët mësues janë inokuluar.

Kjo ka shumë të ngjarë që ka shumë të ngjarë të krijojë disa atmosfera të vështira kolegji, deklaroi Elizabeth Stuart, një mësuese e shëndetit dhe shëndetit publik të Universitetit John Hopkins që ka fëmijë në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

“Do të ishte një dinamikë shumë e çuditshme, nga ana shoqërore, të kisha disa fëmijë që mbanin maska ​​dhe disa jo. Dhe ndjekja e kësaj? Mësuesit nuk duhet të mbajnë gjurmët se në cilat fëmijë duhet të kenë maska, ”deklaroi ajo.

Një zhgënjim tjetër i mundshëm: Shkollat ​​duhet të qëndrojnë për të zonuar fëmijët - dhe tryezat e tyre të punës - 3 metra larg në klasë, thotë TheCDC Por kompania theksoi që distanca nuk duhet të jetë një pengesë për marrjen e fëmijëve përsëri në kolegje. Dhe thuhej se distancimi nuk kërkohet nga studentët ose personeli plotësisht i vaksinuar.

E gjithë kjo mund të verifikohet e vështirë për t'u kryer, dhe kjo është arsyeja pse CDC po rekomandon kolegjet të zgjedhin ato që bëjnë një nga më të ndjeshmet, deklaroi Sauber-Schatz.

Kërkimet më të mëdha sigurisht që do të shkojnë në shkollat ​​e mesme ku disa studentë janë të kualifikuar për të shtëna dhe të tjerët jo. Nëse rregullimi i studentëve të vaksinuar dhe të pavaksinuar verifikon gjithashtu sfiduese, menaxherët mund të zgjedhin që thjesht të mbajnë një plan mbulimi në pozitë për çdo person.

"Udhëzimi është shkruar vërtet për të lejuar fleksibilitetin në nivelin lokal," deklaroi Sauber-Schatz.

Në të vërtetë, në disa nga zonat më të mëdha të kolegjit në vend, maska-mbizotëruese e veshur me maska ​​pritet të sjellë këtë humbje. Në kolegjet publike të Detroitit, çdo person sigurisht do të thirret të vendosë një maskë, përveç nëse çdo person në klasë është vaksinuar në të vërtetë. Filadelfia me siguri do të bëjë thirrje që të gjithë studentët dhe personeli i kolegjit publik të vendosin maska ​​brenda strukturave, edhe nëse ata janë vaksinuar në të vërtetë. Por maskat nuk do të mandatohen në kolegjet e Hjustonit.

Po në lidhje me nevojën për inokulim COVID-19 si një problem i pjesëmarrjes në kolegj? Kjo zakonisht bëhet në të gjithë vendin për të ndaluar përhapjen e fruthit dhe sëmundjeve të ndryshme të tjera.

CDC ka përshëndetur në mënyrë të përsëritur nevoja të tilla, megjithatë kompania të Premten me të vërtetë nuk e sugjeroi atë procedurë pasi që mendohet për një zgjedhje të planit shtetëror dhe rajonal, thanë autoritetet CDC.

Në fillim të pandemisë, autoritetet e shëndetit dhe shëndetit theksuan se kolegjet mund të vijnë në kazanët e koronavirusit që stimulojnë episodet e lagjes. Por hulumtimet në të vërtetë kanë zbuluar se kolegjet zakonisht shohin shumë më pak transmetim sesa lagjja kufitare kur zbatohen veprime specifike të shmangies.

Ndihma krejt e re është ndryshimi aktual i rekomandimeve që CDC filloi t'u bëjë kolegjeve në 2014.

Në Mars, CDC u largua duke këshilluar që fëmijët dhe tryezat e tyre të punës të ishin të vendosura 6 metra larg, duke zvogëluar diapazonin në 3 metra, dhe hoqën mbrojtjen e tij plastike të përdorimit.

Në maj, kompania deklaroi se amerikanët në përgjithësi nuk kanë nevojë të jenë aq të kujdesshëm në lidhje me maskat dhe distancimin jashtë, dhe se individët plotësisht të vaksinuar nuk kanë nevojë për maska ​​në shumë rrethana. Kjo rregullim u përfshi menjëherë në ndihmën e azhurnuar për kampet e verës - dhe aktualisht, kolegjet.

Asistenca e kolegjeve të reja thotë:

- Askush në kolegje nuk kërkon të vendosë maska ​​në pushim ose në shumë rrethana të tjera të jashtme. Sidoqoftë, individëve të pavaksinuar u rekomandohet të vendosin maska ​​nëse qëndrojnë në një grup për një periudhë kohe të zgjatur, si në tribunat në një lojë video futbolli.

- Ventilimi dhe larja e duarve mbeten thelbësore. Studentët dhe personeli gjithashtu duhet të qëndrojnë në shtëpi kur nuk janë mirë.

–Testimi mbetet një metodë thelbësore për të ndaluar episodet. Por CDC gjithashtu thotë se individët që janë plotësisht të vaksinuar nuk kanë nevojë të marrin pjesë në një testim të tillë.

–Ndarja e studentëve drejt ekipeve më të vogla, ose shokëve, mbetet të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndihmuar në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit. Por CDC ndaloi vendosjen e fëmijëve të vaksinuar dhe të pavaksinuar në ekipe të ndryshme, duke pohuar se kolegjet nuk duhet të stigmatizojnë asnjë lloj ekipi ose të mbështesin monitorimin skolastik, racor ose të ndryshme.

Becky Pringle, kreu i shtetit i Shoqatës Kombëtare të Arsimit, e quajti ndihmën e re CDC "një udhërrëfyes i rëndësishëm për uljen e rrezikut të COVID-19 në shkolla".

Ajo përfshiu: "Shkollat ​​duhet të përdorin në mënyrë të vazhdueshme dhe rigoroze të gjitha strategjitë e rekomanduara të zbutjes, duke përfshirë kërkimin e maskave në të gjitha mjediset ku ka persona të pavaksinuar të pranishëm, dhe sigurimin e ventilimit të duhur, larjes së duarve dhe pastrimit".

Sekretari amerikan i arsimit Miguel Cardona u zotua të bashkëpunojë me kolegje për t'i ndihmuar ata që të marrin fëmijët përsëri në klasë.

"Ne e dimë se të mësuarit në person ofron mundësi jetike për të gjithë studentët për të zhvilluar marrëdhënie të shëndetshme, edukuese me edukatorët dhe bashkëmoshatarët, dhe se studentët marrin mbështetje thelbësore në shkollë për mirëqenien e tyre sociale dhe emocionale, shëndetin mendor dhe suksesin akademik," deklaroi ai në një deklaratë.