Qeveria e Utah kërkon falje për gabimin e të dhënave të vaksinës COVID-19: 'Ne morëm vesh'


Spencer Cox pretendoi se shteti bëri gabim në llogaritjen e të dhënave të vaksinave të qeverisë COVID-19

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Kompanitë 'me gjasë' lejuan të kërkojnë vaksinën COVID: Jonathan Turley Video

Kompanitë 'me shumë gjasë' kanë mundësuar që të kenë nevojë për vaksinën COVID: Jonathan Turley

Mësuesi i së Drejtës Kushtetuese të GW konsideron Morgan Stanley duke u bërë thirrje punëtorëve që të marrin vaksinën COVID-19 në 'Bota juaj'

Guv i Utah-së tha më vjen keq të hënën për një gabim të dukshëm në mbulimin e të dhënave të inokulimit COVID-19. Në një deklaratë të postuar në Twitter të përkulur ndaj tifozëve, Gov Spencer Cox pretendoi se shteti "u tërhoq" duke raportuar se 70% e vendasve të rritur kishin realizuar në raundin më të vogël të një vaksine, kur vlera e përgjithshme ishte rreth 67.07%. 

“Shokët e mi Utahns: Ne u morëm vesh. Dhe unë sinqerisht kërkoj falje, ”filloi letrën e tij Cox. “Kur u bëra guvernator, premtova se do të mbaj përgjegjës veten dhe të tjerët në qeverinë e shtetit dhe do të pranoja gabimet tona. Kur na thanë nga ekipi ynë i të dhënave që kishim arritur 70% të Utahns të rritur që merrnin të paktën një dozë të vaksinave COVID-19, ne ishim të befasuar dhe të ngazëllyer dhe pak skeptikë. " 

Cox, një republikan, pohoi se në vend të tronditjes për të futur kriteret historike, "ne vendosëm të prisnim disa ditë për të kontrolluar dyfish dhe trefishuar numrat". Ai pretendoi se kur të gjitha regjistrat vërtetuan numrin, autoritetet vazhduan dhe gjithashtu e zbuluan atë. 

Vendi i punës i Cox në të vërtetë kishte postuar në Twitter në 6 korrik se shteti arriti objektivin e tij të inokulimit 70%, 2 ditë pas datës së synuar të Presidentit Biden. Në cicërimat sqaruese të të dhënave, vendi i punës i Cox pretendoi se ndarja e shtetit për shëndetësi zbuloi se 65.2% e Utahns të rritur kishin marrë në të paktën një dozë, megjithatë se të dhënat nuk përbëheshin nga të shtëna të siguruara nga VA, Departamenti i Mbrojtjes, reformatorët ose Shërbimet Shëndetësore Indiane Pas përfshirjes së atyre dozave në numrin e raportuar nga departamenti i Wellness, autoritetet përcaktuan se pjesa e të rriturve me dozën më të paktën një ishte 70.2%.

Sidoqoftë, shteti ka konsideruar që identifikoi një gabim në mënyrën se si u menduan të dhënat e qeverisë. 

"Disa ditë më parë, mësuam se kishte një gabim në mënyrën se si i kishim numëruar dozat federale", krijoi ai. “Shumë shpejt u bë e qartë se kishim arritur vetëm 67.07%. Ndërsa ndarja federale e të dhënave ka qenë jashtëzakonisht e vështirë, kjo është për ne. Ekipi ynë i të dhënave është i shkatërruar dhe i zënë ngushtë. Dhe kështu jam edhe unë. ” 

"Ndërsa ky llogaritje e gabuar është e pafalshme, ata kanë rishikuar proceset për të parandaluar që ky lloj gabimi të ndodhë përsëri," pohoi ai për grupin shtetëror të të dhënave. 

Që nga e marta, Utah raportoi se mbi 1.6 milion Utahns kishin marrë në të paktën një dozë të një vaksine, e cila më shumë se 1.4 milion ishin imunizuar plotësisht.