Shtetet e Bashkuara paralajmërojnë COVID 'që përfundon të jetë një pandemi e të pavaksinuarve'

Vaksinë për covid

Autoritetet e Wellness të Shteteve të Bashkuara u lutën të premten me injeksione COVID që të hapnin mëngët e tyre dhe të merrnin të shtënat e tyre, pasi rastet, qëndrimi në spital si dhe vdekjet u rritën.

"Ekziston një mesazh i qartë që po vjen përmes: kjo po bëhet një pandemi e të pavaksinuarve", informuan gazetarët e shtypit Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe mbikëqyrësi i Parandalimit Rochelle Walensky.

Firma raportoi më shumë se 33,000 raste krejt të reja të Enjten, duke sjellë standardin shtatë-ditor afërsisht 23,306, një rritje prej 70 përqind në javën e mëparshme.

Standardi shtatë-ditor i pranimeve të institucioneve mjekësore ka të bëjë me 2,790 ditë, një rritje prej 36 përqind. Dhe pas javësh uljesh, standardi shtatë-ditor i fataliteteve ishte 211, një rritje prej 26 përqind.

Pikat janë të përqendruara në zona me çmime të zvogëluara të inokulimit, si dhe "Amerikanët e pavaksinuar japin pothuajse të gjitha shtrimet dhe vdekjet e fundit në spitalin COVID-19" pretendoi Jeff Zients, planifikuesi i veprimit të koronavirusit në Shtëpinë e Bardhë.

Mosha e re drejtohet nga alternativa Delta, e cila aktualisht përbën më shumë se 80 përqind të instancave të reja, sipas gjurmuesit të covSpectrum.

Një studim i tanishëm kërkimor në revistën Programet Virologjike Delta zgjerohet shumë më shpejt brenda trupit në krahasim me presionet e mëparshme, si dhe individët që janë të kontaminuar hedhin shumë më tepër të ajrit, duke rritur ndjeshëm mundësinë që do të dërgohet.

Vaksinat, të përbëra nga ato të bëra nga Pfizer, Moderna, si dhe Johnson & Johnson, vazhdojnë të jenë shumë të besueshme kundrejt versionit, megjithatë projekti i shtytjes përforcuese të Shteteve të Bashkuara në të vërtetë është ngadalësuar në mënyrë të konsiderueshme në javët e tanishme.

Presidenti Joe Biden mbledh 4 korrikun si një objektiv për 70 përqind të të rriturve që kanë marrë në të vërtetë disa doza, megjithatë që nga 15 korriku numri ishte ende vetëm 67.9 përqind. Me çmimin këtu dhe tani objektivi nuk do të arrihet deri në përfundimin e muajit.

Pjesë të kombit që zgjodhën kreun e mëparshëm republikan të shtetit Donald Trump në zgjedhjet politike 2020 kanë ulur në mënyrë dramatike çmimet e inokulimit sesa ato që zgjodhën Biden demokrat, si dhe aktualisht janë në ndërtesën e ngritjeve.

Zonat e nxehta përbëhen nga Misuri, Arkansas, si dhe Luiziana.

Por autoritetet e shëndetit janë të bindur se, duke pasur parasysh që 80 përqind e një prej moshave më të rrezikuara të moshës mbi 65 vjeç janë plotësisht të imunizuar, rritja e qëndrimit në spital si dhe fatalitetet nuk do të jenë aq të mrekullueshme sa goditja në raste.

Kjo sigurisht do të ishte në përputhje me modelin e parë në Izrael, si dhe Britani, kombe shumë të imunizuara të goditura nga valët e Deltës.

Një panel profesional i mbledhur nga CDC sigurisht që javën e ardhshme do të kontrollojë nëse individët e kompromentuar nga imuniteti, trupat e të cilëve instaluan një veprim nën mesataren për vaksinat COVID, mund të kenë nevojë për një dozë të tretë, pretendoi Walensky.