Zyrtarët amerikanë shënojnë rrezikun e reagimit 'të vogël' me vaksinën J&J

Zyrtarët amerikanë shënojnë rrezikun e 'vogël' të reagimit me vaksinën J&J

Vaksina Johnson & Johnson COVID-19 mund të pozicionojë një “rrezik të vogël të mundshëm” të një reaksioni neurologjik të pazakontë, por ndoshta edhe të pasigurt, pretenduan zyrtarët e shëndetit dhe shëndetit amerikan të hënën

Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe Parandalimin pretenduan në një deklaratë se ajo në të vërtetë ka marrë të dhëna për 100 individë që morën goditjen duke krijuar çrregullimin Guillain-Barré, një gjendje e sistemit imunitar të trupit që mund të shkaktojë pikë të dobët të masës muskulore si dhe paralizë periodike.

Ky numër qëndron për një pjesë të vogël të pothuajse 13 milion Amerikanëve që kanë marrë në të vërtetë vaksinën me një dozë. Shumica e rasteve të efekteve negative u raportuan tek meshkujt - shumë 50 vjeç si dhe më lart - si dhe normalisht në lidhje me 2 javë pas inokulimit .

CDC pretendoi se sigurisht do t'i kërkojë panelit të tij të profesionistëve të vaksinave në natyrë për të shqyrtuar shqetësimin në një konferencë të ardhshme. J&J me të vërtetë nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për vërejtje.

Qeveria federale pretendoi se injeksionet më të përdorura në SH.B.A., të bëra nga Pfizer si dhe Moderna, nuk zbulojnë rrezik të gjendjes pasi më shumë se 320 milion doza janë kryer në të vërtetë.

Çrregullimi Guillain-Barre ndodh kur sistemi imunitar i trupit sulmon gabimisht disa nga neuronin e tij aferent, duke shkaktuar pikë të dobët të masës muskulore si dhe shpesh paralizë që zakonisht është afatshkurtër. Rreth 3,000 deri në 6,000 individë krijojnë çrregullimin çdo vit, sipas CDC.

Vaksinat tradicionalisht japin mbrojtje të gjerë me pak rrezik, megjithatë vijnë me efekte anësore periodike, ashtu si ilaçet e ndryshme të tjera, si dhe trajtimet klinike. 3 injeksionet COVID-19 të përdorura në SH.B.A. u kontrolluan secila në 10 të qindra individëve, megjithatë gjithashtu hulumtime të tilla domethënëse nuk mund të hedhin poshtë efekte anësore jashtëzakonisht të pazakonta.

CDC si dhe Administrata e Ushqimit dhe Barnave në të vërtetë kanë ndjekur të dhënat e efekteve negative të dërguara nga profesionistë mjekësorë, prodhues të ilaçeve si dhe klientë te një burim i të dhënave të sigurisë dhe vaksinës së qeverisë.

Guillain-Barre mund të aktivizohet nga një larmi infeksionesh, të përbërë nga gripi, citomegalovirus si dhe infeksioni Zika. Por ka pasur në të vërtetë raste të rralla në të cilat individët vendosin gjendjen ditë ose javë pas marrjes së injeksioneve të veçanta.

Vaksina e J & J ishte jashtëzakonisht e përgatitur për shkak të zgjidhjes së saj të bërë dhe të ftohtë të lehtë për tu transportuar. Por në një fazë të hershme, ajo ishte e lidhur me një rrezik më të pazakontë, të embolisë, si dhe firma nuk ka pasur aftësinë për të gjeneruar për aq kohë sa parashikohej si rezultat i problemeve në një fabrikë prodhimi në Baltimore që ndihmon për të bërë të shtënat. .