Spitalet amerikane nuk janë 'në mënyrë adekuate' të përgatitur për pandeminë tjetër, zbulon studimi


Studiuesit bënë thirrje për ndjekje duke përfshirë rezultatet përfundimtare të klientit COVID-19

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Punëtori i NYC EMS kritikon de Blasio për hedhjen e paradës në vend që të japë rritje Video

Punonjësi i NYC EMS bangs de Blasio për ceremoninë e hedhjes në krahasim me rritjen e ofertave

Shërbëtorja ndihmëse e qytetit të Nju Jorkut, Liana Espinal, thotë se metoda më e mirë për të njohur punonjësit e vijës së parë të COVID do të ishte sigurisht t'u paguanit atyre edhe më shumë para për t'u marrë me anëtarët e familjes së tyre.

Një vlerësim 10-vjeçar i gatishmërisë së spitaleve për pandemitë dhe gjithashtu raste të ndryshme të viktimave masive në vitet para COVID-19 po këshillon që sistemi i kujdesit shëndetësor të vendit të mos jetë i përgatitur siç duhet për një tjetër. Për studimin, një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Maryland dhe gjithashtu Qendra Mjekësore e Universitetit të Maryland përdorën një pajisje me indeks të ngritjes të quajtur Indeksi i Gatishmërisë së Mjekësisë Spitalore (HMSPI) për të mbledhur informacione nga më shumë se 6,200 spitale në të gjithë vendi. 

Spitalet në të vërtetë kishin marrë pjesë në studimet vjetore të Shoqatës Amerikane të Spitalit. Grupi gjithashtu përdori informacionin demografik për të kuptuar kuotat e çmimeve të popullsisë në shumë qytete dhe gjithashtu vendndodhjen gjeografike të zgjidhjes dhe gjithashtu e përfshiu atë me detajet e studimit për të përcaktuar vlerësimin e HMSPI. 

Metrikat e ekzaminuara në HMSPI përbëheshin nga ekipi, produktet, dhoma të tilla si shumëllojshmëria e plotë e shtretërve që ekipi mund të menaxhojë, dhe gjithashtu sistemet, të përbërë nga një strukturë për lejimin e ndarjes dixhitale të detajeve. 

Ndërsa grupi zbuloi nivele të ndryshme rinovimi në disa lokacione për shumë vite, ata gjithashtu deklaruan se lojërat me top të treguara "gatishmëria ideale nuk ishte arritur ende në asnjë shtet përpara pandemisë COVID-19". 

Midis 2005 dhe gjithashtu 2014, Montana përjetoi rritjen më të madhe në vlerësimet e HMSPI, me rritjen më të vogël të mbajtur në mendje në Nevada. Përmirësimet në të gjithë vendin u shfaqën deri në pllajë në vitin e fundit të informacionit. 

Rezultatet e plota u publikuan muajin e kaluar në Journal of Health Management, sipas një njoftimi për shtyp.

"Kjo është vetëm pika e fillimit," deklaroi David Marcozzi, MD, mësues i ilaçeve të situatës emergjente në UMSOM dhe gjithashtu zyrtar kryesor shkencor / nënkryetar i lartë i shtetit në UMMC dhe gjithashtu studiues kryesor, tha. "Ne duhet të kuptojmë më mirë aftësinë e spitaleve të kombit tonë për të shpëtuar jetë në kohë krize." 

Marcozzi deklaroi se studimi pasues mund të përfshijë informacion nga pandemia COVID-19 për të parë saktësisht se si gatishmëria e institucionit mjekësor ndikoi në rezultatin e klientit. 

"Kjo punë pioniere është një përparim i nevojshëm që mund të lejojë një vlerësim transparent të aftësisë së një spitali për të shpëtuar jetë në një urgjencë në shkallë të gjerë," deklaroi Marcozzi. “Pandemia COVID-19 demonstroi se ka ende shumë hapësirë ​​për përmirësim në aftësinë e sistemit të kujdesit shëndetësor të kombit tonë për të krijuar dhe menaxhuar pacientë të shumtë në një krizë dhe që përkthehet në jetë të humbura, pa nevojë. Hulumtimi ynë u kushtohet atyre që humbën jetën në tragjedinë e tij dhe ngjarje të tjera të viktimave masive. Ne mund të bëjmë më mirë. ”