Vala e nxehtësisë në SHBA shkaktoi rritje në vizitat e departamenteve të urgjencës, zbulon raporti CDC

Shumica e vizitave ndodhën brenda një periudhe prej gjashtë ditësh në qershor, zbuloi raporti

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Parashikimi kombëtar i motit për 15 korrik Video

Parashikimi kombëtar i motit për 15 korrik

Janice Dean ka FoxCast tuaj.

Një valë e nxehtë intensive që ndikon në Veri-Perëndim shkaktoi një rritje në vizitat e departamentit të urgjencës (ED) për sëmundje të lidhura me nxehtësinë, sipas një raporti të ri nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Oregon dhe Uashingtoni u prekën më shumë nga nxehtësia rekord-thyer, shkruajti CDC, me temperaturat në Portland që u ngjitën në 116 gradë Fahrenheit, mbi 40 gradë më të nxehta se lartësitë mesatare mujore. Ndërsa vendi sheh rreth 700 vdekje për shkak të sëmundjes së nxehtësisë çdo vit, agjencia paralajmëroi se ndryshimi i klimës do të nxisë rritjen e fataliteteve në vitet që vijnë në SHBA në veriperëndim 

Raporti citoi të dhëna nga Programi Kombëtar i Mbikëqyrjes Sindromike nga 1 maj - 30 qershor në 2019 dhe 2021 mbi vizitat e ED për sëmundje të lidhura me nxehtësinë në veriperëndim të SHBA, duke përfshirë Alaskën, Idaho, Oregon dhe Uashington.

Rezultatet shënuan 3,504 vizita ED lidhur me nxehtësinë në rajon nga maji deri në qershor 2021, rreth 79% e të cilave ndodhën gjatë 25 qershorit deri më 30 qershor kur shumica e Oregonit dhe Uashingtonit kishin një paralajmërim të tepërt të nxehtësisë. Një kulm u shënua më 28 qershor me 1,038 vizita ED të sëmundjeve të lidhura me nxehtësinë në një kontrast të pjerrët me nëntë vizita të tilla në të njëjtën ditë në 2019.

Çdokush mund të zhvillojë një sëmundje të lidhur me nxehtësinë, veçanërisht ata që nuk janë ambientuar me temperatura të larta, tha më parë Dr. Lane Tassin, zyrtari kryesor mjekësor i FastMed, rajoni perëndimor.

Burrat dhe të rriturit e moshuar mbi 75 vjeç ishin më të prekurit. Ndërsa rajoni përfshin 4% të popullsisë amerikane, ai mbarti rreth 15% të vizitave totale të sëmundjeve të lidhura me nxehtësinë në të gjithë vendin gjatë qershorit, lexon raporti.

"Departamentet shëndetësore mund të zhvillojnë dhe zbatojnë plane të reagimit ndaj nxehtësisë, të identifikojnë lagjet dhe popullatat në rrezik, të hapin qendrat e ftohjes dhe të përdorin të dhëna për të drejtuar politikën dhe veprimin e shëndetit publik për të mbrojtur komunitetet e tyre nga sëmundjet e lidhura me nxehtësinë dhe vdekjet, veçanërisht në mesin e popullatave të prekura në mënyrë proporcionale. , ”Shkroi agjencia.

Alexandria Hein e Fox News kontribuoi në këtë raport.