Grupet shëndetësore amerikane bëjnë thirrje për mandate vaksinash për punonjësit mjekësorë

vaksinë

Spitalet dhe objektet e tjera të kujdesit shëndetësor duhet të kërkojnë që punonjësit e tyre të vaksinohen kundër COVID-19, tha të martën një koalicion prej shtatë organizatash që përfaqësojnë profesionistë mjekësorë.

"Vaksinat COVID-19 në përdorim në Shtetet e Bashkuara janë treguar të sigurta dhe efektive", tha David Weber, një profesor i mjekësisë në Universitetin e Karolinës së Veriut, Chapel Hill, dhe autori kryesor i deklaratës.

“Duke kërkuar vaksinimin si kusht të punësimit, ne rrisim nivelet e vaksinimit për personelin e kujdesit shëndetësor, përmirësojmë mbrojtjen e pacientëve tanë dhe ndihmojmë në arritjen e mbrojtjes së komunitetit. Si personel i kujdesit shëndetësor, ne jemi të përkushtuar ndaj këtyre qëllimeve ”.

Deklarata u organizua nga Shoqëria për Epidemiologjinë e Shëndetit të Amerikës (SHEA) dhe u nënshkrua nga Shoqëria e Sëmundjeve Infektive të Amerikës dhe pesë grupe të tjera.

Ai pasoi një rishikim tetë-javor të provave mbi tre vaksinat e autorizuara për përdorim në Shtetet e Bashkuara, normat e vaksinimit dhe ligjin e punësimit.

Sipas një deklarate nga SHEA, hulumtimet para pandemisë treguan se normat e vaksinimeve rutinë midis ofruesve të kujdesit shëndetësor ishin nënoptimale.

"Për vaksinimin e gripit, kur punëdhënësit e kujdesit shëndetësor vendosën politikat e vaksinimit të gripit si kusht i punësimit, pajtueshmëria u rrit në 94.4 përqind krahasuar me 69.6 përqind në organizata pa ndonjë kërkesë," tha ajo.

Pavarësisht se kanë furnizimet më të larta të vaksinave në botë, Shtetet e Bashkuara po përpiqen të bindin vaksinat, hezitojnë të mbledhin krahët.

Presidenti Joe Biden kishte vendosur një synim të paktën vaksinimin pjesërisht të 70 përqind të të rriturve deri më 4 korrik, dhe që nga e marta, shifra ishte ende vetëm 67.7 përqind.

Një ndarje e qartë është shfaqur midis pjesëve të vendit që votuan për Biden, të cilat kanë norma më të larta vaksinash, dhe rajoneve që votuan për ish-presidentin Donald Trump, të cilat kanë norma më të ulëta.

Në të njëjtën kohë, varianti Delta tani po bën që rastet të rriten në shtete të vaksinuara, të tilla si Luiziana.

Mesatarja shtatë-ditore e rasteve të reja ishte 21,420 në 12 korrik, nga një minimum prej 2021 prej 11,462 në 20 qershor.

Vdekjet gjithashtu po zvarriten, por rritja nuk është aq e theksuar: mesatarja e shtatë ditëve në 12 korrik ishte 194, nga një minimum prej 151 në 6 korrik.

Ideja e mandateve të vaksinave ka shkaktuar polemikë në një komb që vlerëson lirinë individuale, por këto shqetësime duhet të peshohen kundër mirëqenies kolektive, tha për AFP Gregory Polonia, një profesor i mjekësisë dhe sëmundjeve infektive në Klinikën Mayo në Minesota.

Ekspertët gjithashtu theksojnë se mandatet e vaksinave kanë një histori të gjatë në Shtetet e Bashkuara që shtrihen deri në inokulimin masiv të lisë të forcave të George Washington në 1777.