Rekomandime të azhurnuara për menaxhimin e kancerit të trashëguar të gjirit

ASCO azhurnon rekomandimet për menaxhimin e kancerit të gjirit të trashëguar

(Dita e Shëndetit) - Një vit ndihmës olaparib duhet t'u ofrohet individëve me receptor 2 të aspektit të zhvillimit të lëkurës njerëzore në fazën e hershme të rrezikshme (HER2) - kanceri i pafavorshëm i gjirit dhe gjithashtu linja e germave. BRCA anomali pas përfundimit të trajtimit me rrezatim ndihmës (neo) dhe gjithashtu terapi rajonale, sipas një azhurnimi të shpejtë të sugjerimeve të lëshuar nga Shoqëria Amerikane për Onkologjinë Klinike (ASCO).

Pas diskutimit të dalin nga testi i rregulluar i rastësishëm i OlympiA në Takimin Vjetor ASCO 2021 dhe gjithashtu revistën në New England Journal of Medicine, ASCO azhurnoi rekomandimet e saj për administrimin e kancerit të gjirit të trashëguar.

Sipas sugjerimit të azhurnuar, një vit i olaparib ndihmës duhet të sigurohet pas përfundimit të trajtimit me rrezatim ndihmës (neo) dhe gjithashtu terapi rajonale, e përbërë nga rrezatimi, për individët me fazë të hershme, kancer gjiri HER2-negativ me një kërcënim të lartë për rishfaqja dhe gjithashtu rreshti i embrionit BRCA1 or BRCA2 versione patogjene ose me shumë mundësi patogjene. Për individët që kishin trajtim kirurgjikal fillimisht, një vit i ndihmës olaparib duhet të sigurohet për ata me kancer të gjirit trefish negativ (TNBC) dhe gjithashtu dimension gungë> 2 centimetra ose çfarëdo lloji të nyjeve limfatike të angazhuara. Midis individëve me sëmundje pozitive të receptorit të agjentit hormonal, olaparib ndihmës duhet t'u sigurohet atyre me minimum 4 nyje limfatike axillare. Rekomandimet shtesë për olaparib ndihmës adresojnë ata me TNBC ose sëmundje pozitive të receptorit të agjentit hormonal që kanë kancer të përsëritur.

"Përditësimet e udhëzimeve kanë kërkuar tradicionalisht muaj për të rishikuar të dhënat e reja, për të mbledhur një panel ekspertësh, për të zhvilluar, miratuar dhe botuar rekomandime - duke e bërë të vështirë për të siguruar mbështetje në kohë për klinicistët që kërkojnë të mbajnë krah për krah me hulumtimin që përparon me shpejtësi," Clifford A. Hudis, MD , kryeshefi i ASCO-s, thuhet në një deklaratë. "Strategjia e re e azhurnimit të shpejtë të udhëzuesve të ASCO ka për qëllim të adresojë këtë nevojë duke siguruar rishikim të shpejtë të provave dhe shpërndarje të rezultateve të provave që ndryshojnë praktikën."