KB bën thirrje për një bazë të dhënash globale të kërkimeve për redaktimin e gjeneve njerëzore

gjenomit

Organizata Botërore e Shëndetësisë ofroi sugjerime të reja të hënën për redaktimin e gjenomit njerëzor, duke bërë thirrje për një regjistër global kompjuterik për të gjurmuar "çdo formë të manipulimit gjenetik" dhe gjithashtu duke sugjeruar një pajisje që fryn bilbil për të rritur problemet në lidhje me kërkimin e paparë ose të dëmshëm

Firma e Wellness e KB caktoi një ekip me përvojë në fund të vitit 2018 duke respektuar një deklaratë domethënëse nga studiuesi kinez He Jiankui se ai në të vërtetë kishte prodhuar fëmijët e parë të globit të modifikuar në botë.

Në 2 regjistrime të hënën, ekipi i aftë i OBSH-së pretendoi se të gjitha studimet kërkimore, përfshirë redaktimin e gjenomit njerëzor duhet të zbulohen, megjithëse bordi mbante në mend se jo gjithmonë do të linin studiuesit joparimor.

"Në fushën e hulumtimit të qelizave staminale, sipërmarrësit dhe klinikat e paskrupullt kanë keqpërdorur qëllimisht regjistrat e provave klinike duke regjistruar procedurat që ata planifikojnë të ndërmarrin sikur të ishin të sanksionuara siç duhet gjyqet klinike", pretendoi ekipi, duke bërë thirrje që OBSH të sigurojë që të gjitha redaktimet trashëgimore hulumtimet e regjistruara në bazën e të dhënave janë ekzaminuar dhe autorizuar gjithashtu nga një bord parimesh.

Kur studiuesi kinez Ai prezantoi se ai në të vërtetë kishte modifikuar ADN-në e fëmijëve binjakë për t'i shmangur kapjen e HIV, ai pretendoi se kolegji ku ai funksiononte nuk ishte i vëmendshëm, gjë që ai e kishte financuar vetë punën. Ai më vonë u dënua me 3 vjet pas hekurave për kryerjen e "praktikave të paligjshme mjekësore".

Ekipi i aftë i OBSH-së gjithashtu pohoi se firma e KB duhet të krijojë mjete për të përcaktuar çdo lloj testi ndoshta shqetësues për redaktimin e gjenit, duke pretenduar se një sistem duhet të krijohet "për raportimin e shkeljeve të integritetit të kërkimit".

Robin Lovell-Badge i Institutit Francis Crick, një nga profesionistët në bord, përmendi rrethana të shumta kur studiuesit në Rusi, Ukrainë dhe gjithashtu Turqi përgatitnin eksperimente të diskutueshme të redaktimit të trashëguar që të mos vazhdonin dhe gjithashtu bëri thirrje për një bilbil shtesë pajisje

Akoma, ekipi pranoi që ndërsa strategjitë e redaktimit të gjeneve përfundojnë më pak të kushtueshme dhe gjithashtu shumë më të lehta për t'u përdorur, aftësia e OBSH-së për të kontrolluar kërkime të tilla është e kufizuar. Firma e KB gjithashtu nuk ka asnjë autoritet për të nxitur kombet të koordinojnë, gjithashtu edhe gjatë një situate emergjence në Wellness Publike.

Për shembull, gjatë pandemisë së koronavirusit, drejtori i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus ka kritikuar vazhdimisht kombe të bollshme që nuk ndajnë vaksinat e tyre, duke këshilluar në janar që globi të dalë në prag të një "dështimi moral katastrofik".

Por kombet e bollshme kanë bërë pak iniciativë për të ndarë menjëherë dozat e tyre me kombet e këqija, gjithashtu si thumba COVID-19 në të gjithë Afrikën dhe Azinë Juglindore Nga më shumë se 3 miliardë vaksina që janë dhënë në të gjithë botën që nga ajo kohë, më pak se 2% në të vërtetë kanë mbetur në kombe të këqija.