Specialisti i SHTETIT TIT BASHKUAR ka të bëjë me thirrjen telefonike për t'iu përgjigjur 'rrezikut të menjëhershëm' të injektimit të informacionit të rremë

Çështjet e përgjithshme të kirurgut amerikan bëjnë thirrje për t'iu kundërvënë 'kërcënimit urgjent' të keqinformimit të vaksinës

(Dita e Shëndetit) - Gjenerali i Kirurgut US Vivek Murthy të enjten kontaktoi biznesin e teknologjisë, punonjësit e kujdesit shëndetësor, reporterët dhe gjithashtu amerikanët mesatarë për të bërë edhe më shumë për të luftuar informacionin e rremë të injeksionit.

Në një këshillim prej 22 faqesh, Murthy bëri të ditur se pretendimet e pasakta të sigurimit kanë motivuar individët për të refuzuar vaksinat e koronavirusit, maska ​​dhe gjithashtu distancimin shoqëror, duke kërcënuar iniciativa për të përfunduar pandeminë e koronavirusit dhe gjithashtu duke ofruar një "kërcënim urgjent" për shëndetin publik.

Kujdes vjen pasi shpejtësia e inokulimeve COVID-19 në të vërtetë është ulur në të gjithë Shtetet e Bashkuara, pjesërisht për shkak të rezistencës së injeksionit.

Murthy, që gjithashtu punoi si specialist bazë nën Presidentin Barack Obama, mbajti në mend se këshilltarët bazë specialistë janë përqendruar zakonisht në rreziqet fizike për shëndetin, siç është cigarja. Por informacioni i rremë në lidhje me COVID-19, i konsideruar si një "infodemik" nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, mund të jetë po aq i rrezikshëm, ai mbajti në mendje.

"Keqinformimi paraqet një kërcënim të pashmangshëm dhe tinzar për shëndetin e kombit tonë", informoi Murthy gazetarët e shtypit të Enjten në Shtëpinë e Bardhë, Associated Press raportuar. “Ne duhet të përballemi me dezinformimin si komb. Jetët varen nga kjo ”.

Duke pasur parasysh funksionin që luan neto në përhapjen e informacionit të rremë Wellness, Murthy pretendoi biznesin e inovacionit dhe gjithashtu sistemet e faqeve të mediave sociale duhet të bëjnë rregullime të rëndësishme për të ulur përhapjen e tij. Shumë tipikisht, ai mbajti në mendje, sistemet janë zhvilluar për të nxitur, jo kundër, përhapjen e informacionit të rremë.

"Ne po u kërkojmë atyre të rriten," pretendoi Murthy. "Ne nuk mund të presim më gjatë që ata të ndërmarrin veprime agresive."

Facebook, YouTube, Twitter dhe gjithashtu sisteme të ndryshme të mediave sociale të ndryshme në të vërtetë kanë mbrojtur punën e tyre për të ndaluar trendin e informacionit të rremë. Në një reagim për Murthy, Twitter mbajti në mendje se në të vërtetë ka hequr qafe më shumë se 40,000 artikuj të materialit që thyen politikat e saj të informacionit të rremë COVID-19, AP raportuar.

"Ne jemi dakord me kirurgun e përgjithshëm", pretendoi Twitter në një deklaratë. "Trajtimi i dezinformatave shëndetësore merr një qasje të tërë shoqërisë."

Murthy gjithashtu kontaktoi pedagogë për të rritur mësimet mbi aftësinë e medias dhe gjithashtu arsyetimin thelbësor. Gazetarët duhet të funksionojnë për të ekspozuar siç duhet informacionin e rremë të Wellness pa e përhapur atë pa dashje edhe më shumë, përfshiu ai. Dhe specialistët e Wellness-it publik duhet të bëjnë një detyrë shumë më të mirë duke përshkruar pse këshillat e Wellness-it publik mund të ndryshojnë ndërsa zhvillohen informacione të reja.

Mesazhi i seriozitetit të Murthy përfshinte amerikanët e përditshëm: Ai i këshilloi të gjithë njerëzit të vërtetonin informacione të dyshimta të shëndetit duke u mbështetur në burime si Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin dhe gjithashtu të punonin arsyetime thelbësore. Nëse individët në të vërtetë kanë shijuar një ose miq të mirë që mendojnë ose përhapin informacion të rremë, pretendoi ai, është ideale të përfshihen duke i kushtuar vëmendje dhe gjithashtu duke kërkuar shqetësime në krahasim me sfidimin e tyre.

"Keqinformimi nuk ka dëmtuar vetëm shëndetin tonë fizik - ai gjithashtu ka ndarë familjet, miqtë dhe komunitetet tona," i përbërë nga Murthy në këshillim. "E vetmja mënyrë për të adresuar dezinformimin shëndetësor është të pranojmë se të gjithë ne, në çdo sektor të shoqërisë, kemi një përgjegjësi për të vepruar."

Shumë shtete lëvizin për të ndaluar mandatet e vaksinave, pasaportat në shkollat ​​publike

Ndërsa kolegjet përreth Amerikës fillojnë të bëhen gati për të rifilluar këtë humbje, shumë shtete po ndërmarrin veprime për të lënë kolegjet publike nga thirrjet për inokulim COVID-19 ose prova të inokulimit.

Të paktën 7 shtete - Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Montana, Oklahoma dhe gjithashtu Utah - aktualisht kanë miratuar legjislacione të tilla, ndërsa 34 akoma më shumë kanë paraqitur kosto që sigurisht do të kufizonin thirrjen për dikë që të tregonte inokulimin e tyre në këmbë, CNN raportuar.

Zhvendosjet e tilla lënë autoritetet e shëndetit publik të shqetësuar me kufizimet që këto legjislacione mund të vendosin në iniciativa për të rregulluar përhapjen e virusit koronav dhe gjithashtu ndryshimet që lindin.

"Në çdo kohë ekziston një legjislacion që potencialisht ndalon departamentin e shëndetësisë të përpiqet të parandalojë përhapjen e sëmundjes, edhe nëse po vendos kufij në maska ​​ose mandate për vaksinimin, atëherë është një hap tjetër që departamentet lokale të shëndetësisë do të duhet të kalojnë nëse do të ketë një shpërthim ose një rritje e rasteve, ”informoi Lori Tremmel Freeman, kryetar i Shoqatës Kombëtare të Qarkut dhe gjithashtu Zyrtarë të Shëndetit të Qytetit CNN

Legjislacionet e ndryshme marrin metoda të ndryshme, megjithatë rezultati i përfundimit është që kolegjet nuk mund të kenë nevojë për vaksinime të koronavirusit, ose në shumë raste, dëshmi të inokulimit, CNN raportuar.

Në Alabama, Gov Kay Ivey autorizoi të drejtën për rregullim të një shpenzimi që thotë se "institucionet e arsimit mund të vazhdojnë t'i kërkojnë një studenti të provojë statusin e vaksinimit si kusht i frekuentimit vetëm për vaksinat specifike që ishin kërkuar tashmë nga institucioni që nga 1 janari , 2021, ”një procedurë që sigurisht do të linte jashtë vaksinat e koronavirusit.

Në Arkansas, rregullorja e saj e re vëren se marrja e një injeksioni koronavirus "nuk do të jetë një kusht i arsimit", ndërsa rregullorja e re e Floridës ndalon universitetet të bëjnë thirrje për trainer ose vendas për të siguruar prova të inokulimit, CNN pretendohet.

Në Indiana, Gov Eric Holcomb autorizoi një rregullore të krahasueshme në fund të Prillit që mban në mendje "shteti ose një njësi lokale nuk mund të lëshojë ose të kërkojë një pasaportë të imunizimit". Në Montana, rregullorja e autorizuar nga Gov Greg Gianforte në maj e quan atë "një praktikë diskriminuese të paligjshme" për të "refuzuar, mbajtur ose mohuar" mundësitë udhëzuese të bazuara në pozicionin e inokulimit të një individi, CNN raportuar.

Ndërkohë, Oklahoma miratoi një rregullore në Qershor që ndalon kolegjet publike të bëjnë thirrje për inokulimin COVID-19 si një problem i pranimit ose pranisë. Dhe në Utah, një rregullore e re "ndalon një njësi qeveritare të kërkojë që një individ të marrë një vaksinë për COVID-19". Kjo përbëhet nga fusha të institucioneve publike, CNN pretendohet.

Autoritetet publike të shëndetit theksojnë se kufizimi i kërkesave specifike të injeksionit mund të ndikojë në opinionin popullor për të dy vaksinat e koronavirusit dhe gjithashtu kërkesat historike të injektimit të institucioneve, informoi Brent Ewig, një specialist i planit për Shoqatën e Menaxherëve të Imunizimit CNN

Ai tregoi një aspekt më shumë që ka shumë të ngjarë të ngadalësojë ekzekutimin e kërkesave të injektimit.

"Unë mendoj se çështja tjetër është sepse [vaksinat] janë ende nën autorizimin e përdorimit emergjent, ajo ka krijuar një farë hezitimi për të shkuar shumë larg në këtë debat rreth mandatimit," pretendoi Ewig. "Ndjenja ime është se ka shumë njerëz që janë duke pritur në kohën e duhur që nga kur kalon nga autorizimi i përdorimit të urgjencës nga FDA në licencimin e plotë, të cilin mendoj se e presim diku në vjeshtë."