Dy sisteme domethënëse Wellness nuk do të kryejnë ilaçe të reja për diskutim të Alzheimerit

Dy sisteme kryesore shëndetësore nuk do të administrojnë ilaçin e ri të diskutueshëm të alzheimerit

(HealthDay) - Dy sisteme të rëndësishme Wellness të SH.B.A.-së pretendojnë se ata me siguri nuk do të kryejnë ilaçin e diskutueshëm të ri të Alzheimer-itAduhelm

Zgjedhjet nga Klinika Cleveland si dhe Sistemi Shëndetësor i Mount Sinai në New York City janë rezultatet aktuale nga Ushqimi Amerikan si dhe autorizimi i ashpër i Administratës së Barnave për ilaçet Biogen më 7 qershor, New York Times raportuar.

Shumë profesionistë pretendojnë se nuk ka prova të qarta se ilaçet ndihmojnë në ngadalësimin e rënies psikologjike tek individët e Alzheimerit, si dhe autorizimi në të vërtetë ka vendosur ekzaminimet legjislative.

Pas një rekomandimi të panelit specialist të "të gjitha provave të disponueshme shkencore mbi këtë ilaç", Klinika Cleveland në fakt ka marrë një vendim që të mos sjellë ilaçet tani, deklaroi qendra në një deklaratë, Kohët raportuar.

Profesionistë individualë të mjekësisë mund të rekomandojnë Aduhelm, megjithatë ata individë sigurisht që do të duhet të shkojnë diku tjetër për të marrë ilaçet që ofrohen si një përzierje intravenoze nga muaji në muaj, përfshirë qendrën.

Zgjedhja e malit Sinai për të mos kryer Aduhelm u prek nga kërkesa për një ekzaminim qeveritar drejt në zgjedhjen e FDA, si dhe partneriteti i kompanisë me Biogen, Dr Sam Gandy, mbikëqyrës i Qendrës Mount Sinai për Shëndetin Kognitiv në New York City, informoi Times.

Shumë profesionistë të Alzheimerit në të vërtetë kanë deklaruar se është e pasigurt që ilaçet në fakt zvogëlojnë rënien njohëse, ndërsa ka prova shtesë se Aduhelm mund të krijojë ënjtje ose hemorragji të mendjes, Kohët raportuar. Medikamenti është gjithashtu i kushtueshëm, me një çmim të fiksuar në 56,000 dollarë në vit.

Në një studim aktual të praktikisht 200 specialistëve, si dhe profesionistëve mjekësorë të kujdesit mjekësor, shumica e deklaruarve që ndryshonin me zgjedhjen e FDA-së, si dhe nuk kishin strategji për të rekomanduar mjekimin për individët e tyre, Kohët raportuar.

Javën e kaluar, në veprim për zgjerimin e kundërshtimit, komisioneri i FDAC, Dr Janet Woodcock kërkoi një ekzaminim të pavarur qeveritar në procedurën e autorizimit të kompanisë.

"Për aq sa këto shqetësime mund të minojnë besimin e publikut në vendimin e FDA, unë besoj se është kritike që ngjarjet në fjalë të rishikohen nga një organ i pavarur," deklaroi ajo në atë kohë.