Dy raste sugjerojnë që transplantimet fekale mund të trajtojnë infeksionin SARS-CoV-2

Njeriu i veshur me maskë duke larë duart në banjë

  • Transplantet e fekaleve u shfaqën menjëherë dhe si papritur merren me shenja dhe simptoma COVID-19 në dy individë me infeksione të Clostridioides mundës.
  • Transplanti i jashtëqitjeve të shëndetshme dhe të ekuilibruara mund të rikthejë shëndetin dhe shëndetin mikrob në zorrë.
  • Megjithëse dy njerëz përmbajnë një shembull të vogël, rezultatet përfundimtare sugjerojnë që mund të kërkohet edhe studim.

Mjekët që bënë transplantime të mikrobiotave fekale (FMT) për të reklamuar mikroorganizmat e shëndetshëm dhe të ekuilibruar të zorrëve në dy individë me infeksione të pamëshirshme të Clostridioides difficile (CDI) vëzhguan një zgjidhje të paparashikuar të shenjave dhe simptomave COVID-19.

Uncleshtë e paqartë nëse FMT-të ishin përgjegjëse, si dhe dy raste të tilla janë të papërshtatshme për të tërhequr vendime të vështira. Sidoqoftë, veprimi i qartë i COVID-19 ndaj FMT rekomandon që mund të kërkohet ekzaminim shtesë.

Të dy individët me CDI dukeshin në fazat fillestare të infeksioneve SARS-CoV-2, me shenja dhe simptoma shumë të hershme COVID-19 që u vendosën shpejt pas FMT-ve të tyre.

"Konkluzioni ynë kryesor nga këto raste", pohojnë shkrimtarët e hulumtimit, "është që FMT duket e sigurt dhe me një efikasitet të krahasueshëm në trajtimin e CDI të përsëritur në pacientët me bashkëjetues COVID-19. Një pyetje e mëtejshme, më spekulative është nëse FMT mund të ndikojë në rrjedhën klinike të COVID-19. "

Rezultatet e hulumtimit aktualisht shfaqen në revistën Gut.

Ekziston një faktor për të bashkuar FMT-të e individëve në ndërprerjen e shenjave dhe simptomave të COVID-19. Ndërsa përbërësit e hulumtimit kompozojnë:

"Publikimet e fundit tregojnë se SARS-CoV-2 mund t'i nënshtrohet derdhjes së zgjatur në jashtëqitje, dhe se shqetësimet e mikrobiomës së zorrëve shoqërohen me ashpërsinë e COVID-19."

C. ndryshimet si dhe transplantimet fekale

C. ndrysh është një mikrobialinfektim i vështirë për t’u trajtuar. Krijon qetësi, temperaturë të lartë, parehati në bark, si dhe lirshmëri të zorrëve, si dhe mund të rrezikojë jetën pa terapi. Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve si dhe Parandalimin (CDC) regjistrojnë se kishte 12,800 viktima që i atribuohen C. ndryshimit në Shtetet e Bashkuara në 2017.

C. ndryshimi zakonisht ndodh tek individët që kërkojnë terapi të qëndrueshme me antibiotikë. Antibiotikët eliminojnë mikroorganizmat e dobishëm në mikrobiomën e zorrëve, duke krijuar fazën për mikroorganizmat e dëmshëm siç është C. ndrysh. Njerëzit e moshës 65 vjeç ose më shumë janë gjithashtu në rrezik të shtuar të CDI-ve.

Për të rivendosur mikroorganizmat e shëndetshëm dhe të ekuilibruar në një mikrobiomë të rrezikuar, profesionistët mjekësorë mund të implantojnë dhëmbët e dhëmbëve nga një kontribues i shëndetshëm dhe i ekuilibruar.

Ka metoda të shumta që një mjek mund të bëjë një FMT. Këto konsistojnë në vendosjen e jashtëqitjeve të shëndetshme dhe të ekuilibruara drejt e në zorrën e trashë gjatë kolonoskopisë, përmes një tubi nazogastrik, në një injeksion ose në llojin e një pilule të gëlltitur.

Dy rastet e CDI

Një nga rastet e shpjeguara në hulumtim përfshiu një individ 80-vjeçar me CDI të shpeshta. Ata gjithashtu kishin pneumoni, si dhe helmim të gjakut, i cili është një reagim i dëmshëm i tepërt i sistemit imunitar të trupit në veprim ndaj një infeksioni.

Një ekzaminim i favorshëm i shtupave zbuloi se personi gjithashtu kishte shenja dhe simptoma COVID-19, të përbërë nga temperaturë të lartë. Ata morën terapi me remdesivir si dhe plazmë të rikuperuar.

Dy ditë pasi morën një FMT, pneumonia e individit u tregua e mbështetur në të vërtetë, si dhe temperatura e lartë e lidhur me COVID-19 u zhduk.

Situata e 2-të përfshinte një individ 19-vjeçar me CDI të shpeshtë që po merrte terapi me ilaçe imunosupresive si dhe anti-biotikë për kolitin ulceroz.

Pesëmbëdhjetë orë pasi morën një FMT, ata krijuan shenja dhe simptoma COVID-19, si dhe një ekzaminim me tampon të vërtetuar se ata kishin gjendjen.

Përveç dy kohëzgjatjeve të shkurtra të temperaturës së lartë, ai ose ajo janë shenja dhe simptoma COVID-19 të zgjidhura pa terapi shtesë.

Të dy individët ekzaminuan anët e dëmshme për SARS-CoV-2 kur u pranuan për terapi. Fekalet e transplantuara të flokëve ekzaminuan gjithashtu anët e dëmshme për SARS-CoV-2 para trajtimit me FMT.

Hetimi shtesë

Shkrimtarët e hulumtimit vërejnë se të dy individët përjetuan shenja dhe simptoma të moderuara, pavarësisht nga fakti se ata kërcënuan ekstremin COVID-19. Ata hartojnë se "një shpjegim i mundshëm [mund të jetë] që [transplantimi i jashtëqitjes] zbutte më shumë rezultate të pafavorshme, potencialisht përmes ndikimit të ndërveprimeve mikrobiome-imune".

"Gjetjet tona", kompozojnë shkencëtarët, "japin prova të hershme në lidhje me përdorimin e FMT në CDI të përsëritur te [njerëzit] me COVID-19. Për më tepër, këto të dhëna na lejojnë të spekulojmë se manipulimi i mikrobeve me zorrë mund të meritojë eksplorim të mëtejshëm si një strategji imunomoduluese në COVID-19. "

Tjetra për shkencëtarët janë testet profesionale që sigurisht do të përfshijnë FMT në terapinë tipike COVID-19 me shpresën se një zgjidhje e konsiderueshme e rëndësishme e shenjave dhe simptomave të gjendjes do të ndodhë me siguri.

Për azhurnime të drejtpërdrejta për rritjet më të fundit që kanë të bëjnë me koronavirusin unik si dhe COVID-19, klikoni poshtë