Studimi tregon se azitromicina me antibiotikë nuk parandalon rastet e buta të COVID-it që kalojnë në spital, vdekje

Covid

Një hulumtim i ri (prova ATOMIC2), e ofruar në Kongresin Evropian të këtij viti të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive (ECCMID) si dhe lëshuar në të njëjtën kohë në Mjekësia e frymëmarrjes Lancet, tregon ilaçin antimikrobik azithromicin - aktualisht i autorizuar për përdorim në infeksione të shumta - nuk parandalon COVID të butë -19 raste që kalojnë në vdekje në spital

Hulumtimi, nga Dr. Timothy Hinks, Spitali John Radcliffe si dhe Universiteti i Oksfordit, Mbretëria e Bashkuar, si dhe bashkëpunëtorë, tregon se azitromicina nuk duhet të përdoret si një terapi për COVID-19, si dhe të gjitha kombet duhet të heqin dorë nga përdorimi për këtë funksion, për të parandaluar vendosjen e rezistencës ndaj azitromicinës në infeksione të ndryshme të tjera.

Pandemia SARS-CoV-2 jo vetëm ka filluar një tronditje për të krijuar terapi të reja, megjithatë gjithashtu ekzaminimet e ilaçeve aktualisht të autorizuara për të vërtetuar nëse ato gjithashtu mund të përdoren për të shpërblyer COVID -19. Azitromicina është një antibiotik i përdorur për të shpërblyer infeksione të rënda të gjirit që përbëhen nga pneumoni si dhe konsum i qëndrueshëm ndaj ilaçeve, trakoma - një burim tipik i shmangshëm i humbjes së shikimit - infeksione të sinusit, gjendje Lyme, infeksione të lëkurës si dhe disa infeksione të dërguara seksualisht si klamidia.

Ndërtesat anti-bakteriale, anti-inflamatore si dhe antivirale të azitromicinës rekomanduan që mund të ketë mundësi shërimi kundrejt COVID -19. Sidoqoftë, ekziston një mungesë e informacionit nga testet e rregulluara në mënyrë të rastësishme të azitromicinës për të shpërblyer gjendjen e butë në-modeste të COVID -19. Në këtë hulumtim, shkrimtarët vlerësuan nëse azitromicina funksionon në uljen e shtrimit në spital tek individët me COVID të butë në-modeste -19. Këta ishin individë me shenja COVID -19 plotësisht ekstreme për t'i nxitur ata të kërkojnë analiza të institucionit shëndetësor, megjithatë jo mjaft ekstrem, fillimisht, për të thirrur pranimin për trajtimin e oksigjenit.

Ky gjykim i rastësishëm shkencor në 19 qendra në të rriturit e regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar janë pjekur 18 vjet si dhe më të vjetër, duke u siguruar qendrave shëndetësore me diagnozë klinike shumë të mundshme ose të vërtetuar me infeksion COVID -19, me shumë më pak se 14 ditë shenja, të menduara për të përshtatshme për analizën e parë të institucionit të kujdesit shëndetësor pas asaj terapie dhe / ose monitorimi në shtëpinë tuaj. Pacientët u randomizuan (1: 1) në azitromicinë (500 mg ditë për ditë nga goja për 14 ditë) ose vetëm për të monitoruar në shtëpinë tuaj. Rezultati kryesor përfundimtar ishte dallimi simetrik i individëve me vdekje ose pranim të institucionit të kujdesit shëndetësor nga çdo lloj arsye gjatë respektimit të 28 ditëve.

Një total prej 298 individësh u regjistruan nga qershori 2020 deri në janar 2021 si dhe 292 ishin të përbërë nga vlerësimi i fundit. Shkrimtarët nuk gjetën asnjë dallim në mes të azitromicinës si dhe ekipeve të kontrollit në kërcënimin e COVID -19 që përparon në shtrim në spital ose vdekje.

Ata përshkruajnë se, nga ana tjetër, për studime të ndryshme kërkimore, dozimi i lartë i azitromicinës në këtë hulumtim të ri (500 mg ditë për ditë) si dhe periudha e gjatë kohore (14 ditë) u zgjodh për të siguruar që prova vlerësoi në mënyrë efektive avantazhet e mundshme antivirale, anti-bakteriale, si dhe anti-inflamatore. COVID -19 mendohet se do të ketë një fazë unike shumë të hershme "viraemike" me një shumë të lartë virale, si dhe një fazë të vonë inflamatore në disa njerëz, si dhe për pasojë analizën e detyrës antivirale që kërkohet të jetë në fillim të kursit të trajnimit të gjendjes para për të filluar në gjendje ekstreme.

Në të njëjtën kohë, nuk u kuptua se cilat doza mund të kërkohen për të krijuar një ndikim të gjerë anti-inflamator, prandaj ishte thelbësore të ofrohej një dozë e lartë e periudhës së gjatë kohore për t'u siguruar që ndikimi anti-inflamator ishte kontrolluar gjatë faza e vonë e fazës natyrale / të rëndë të disregullimit inflamator të citokinës (quhet tornado e citokinës, e cila trondit sistemin imunitar të trupit të njerëzve të vuajtur, si dhe është tipike vdekjeprurëse).

Shkrimtarët pohojnë: “Në këtë provë të njerëzve me COVID-19 të diagnostikuar klinikisht të moderuar të butë, të menaxhuar pa pranim në spital, shtimi i azitromicinës në trajtimin standard të kujdesit nuk uli rrezikun e shtrimit në spital ose vdekjes, ose të kohës për në spital ization ky zbulim , marrë së bashku me rezultate të qarta negative nga studime të tjera në të gjithë rrjedhën e sëmundjes nga pacientët e hershëm, me rrezik të ulët, deri në sëmundje të rëndë në spital, siguron konfirmim të fortë se azitromicina nuk është efektive në trajtimin e COVID-19. Essentialshtë thelbësore që klinikët në të gjithë botën të ndalojnë përdorimin e këtij ilaçi si një trajtim për COVID-19. Tani e dimë që nuk është efektiv kundër COVID-19 dhe duhet urgjentisht të mbrohemi nga kërcënimi real i ngasjes së rezistencës ndaj ilaçeve ndaj kësaj klase të çmuar të antibiotikëve. ”.