Nëpër sytë e mi: Të jetoj si grua me përvojë transgjinore

Në Shtetet e Bashkuara, 71% e popullatës kurrë nuk janë angazhuar qëllimisht me një individ transgjinor, ose, siç mund ta them unë, një "person me përvojë transgjinore". Needshtë e panevojshme të thuhet, ka shumë njerëz me shumë kërkesa.

4e1e8ea6c5220a5ec7568783834f7991 - September 24, 2021

Me shpresën e humanizimit të zonës sonë për publikun, e kam bërë profesionin tim të ndihmoj në urë atë pjesë të pavlefshme dhe gjithashtu të ndihmoj kulturën të njoh më mirë njerëzit transgjinorë.

Kërkimet që zakonisht dëgjoj kanë të bëjnë me funksionet e brendshme të ndryshimit klinik. Si një grua me përvojë transgjinore, unë kam parë drejtpërdrejt sesi globi është transformuar në të vërtetë, si nga ana shoqërore ashtu edhe nga ajo klinike, gjatë 15 viteve të mëparshme. Unë jam Corey Rae, dhe gjithashtu para se të isha një protestues, starletë, version, altoparlant audio, dhe gjithashtu autor, si dhe mbretëresha e parë e moshës së parë transgender globit, unë isha një fëmijë duke kaluar një vetë-zbulim që merr më shumë individët një kohë jetësore.

Unë e kam zbuluar gruan time duke pasur parasysh që para se ta mbaj këtë në mendje. Në moshën 2 vjeç, i kërkova mamasë sime një fustan Hirushja dhe gjithashtu Barbies, të cilën ajo më siguroi, pa dyshim e pyeti.

Udhëtimi im fillon

Në vitin 2006, kur isha rreth moshës 12 vjeç, po shihja një botim të Popullit në ditën e okupimit kur shikoja fjalët transgjinore dhe gjithashtu një citim nga një fëmijë adoleshent transgjinor duke thënë: "Ndihem i bllokuar në një trup të gabuar".

Deri në atë minutë, unë besoja se isha i vetmi individ në të gjithë globin që ndjeva me të vërtetë metodën që bëra: i bllokuar.

Shpejt pas kësaj, unë i zbulova mamasë time shkrimin dhe gjithashtu e informova se kam ndërmend të bëja një grua. Ajo jo vetëm më aprovoi, por gjithashtu funksionoi për të më ndihmuar të ndryshoja me dashuri të çuditshme të sinqertë dhe gjithashtu ndihmë.

Pas kësaj, ne po përdornim Ask Jeeves në vend të Google, dhe gjithashtu nëse do të fusnit fjalët "transgjinore" në një dokument Word, sigurisht që do të shfaqej e nënvizuar me të kuqe pasi nuk ishte një fjalë e pranuar. Bën pa thënë se nuk kishte pasur shumë detaje përreth, posaçërisht për të rinjtë trans dhe gjithashtu adoleshentët.

Shumë shpejt përpara humbjes së shkollës së mesme të mesme. Akoma prezantimi si njeri dhe gjithashtu zvogëlimi i vetvetes fillova të vlerësoja tek unë dhe gjithashtu të ndikoja në shëndetin dhe mirëqenien time psikologjike.

Duke filluar ndryshimin tim

Në nëntor, mamaja ime pyeti nëse kisha ndërmend të filloja të përdorja rrobat e saj, dhe gjithashtu unë, i programit, thashë po. Gjatë kësaj kohe, ajo në të vërtetë kishte kontrolluar një shkrim të New York Times që e çoi atë te disa ekspertë klinikë që vazhdonin ta referonin tek ekspertë të tjerë të ndryshëm. Pas një ose dy muajsh nga unë duke përdorur rrobat e saj, mamaja ime ndodhet Dr. Margie Nichols, Ph D., i Institutit për Rritjen Personale në New Jersey

Pas sesionit tim fillestar, Margie sugjeroi që unë të filloja tranzicionin shoqëror me një shpejtësi të ngadaltë. Ndërsa isha mjaft i ri për të ndryshuar, posaçërisht në vitin 2009, dhe gjithashtu aktualisht duke veshur rroba edhe më androgjene, Margie sugjeroi që hapi im kryesor drejt një ndryshimi klinik të fillonte me një kërkim te një endokrinolog. Ajo deklaroi se ata do të më fillonin me bllokuesit e agjentëve hormonalë sa më shpejt të ishte e mundur për të lënë çfarëdo fillimi të moshës së pubertetit që po kaloja.

Dr Wylie Hembree ishte një endokrinologe më e vjetër, por e zgjuar në New York City, e cila përbënte udhëzues për ndryshimin e transgjinoreve. Pas ekzaminimit tonë, gjatë të cilit ai më vendosi në bllokues të agjentëve hormonalë dhe gjithashtu më bëri të vetëdijshëm për efektet e pafavorshme, ne pranuam të fillonim kontrollet e rregullta.

Deri në Prill, unë në fakt kisha zgjeruar flokët për të marrë madhësinë dhe gjithashtu po vishja bojë për vetulla, sytjena, shkëlqim të thonjve dhe gjithashtu rroba të grave të dorës së dytë. Në maj, unë mora një vendim që një dëshirë e imja të bëhej realitet dhe gjithashtu të konkurroja mbretëreshën e maturës. Unë fitova, duke ardhur të jem gruaja e parë e globit me përvojë transgjinore për ta bërë këtë.

Marrja e agjentëve hormonalë

Pothuajse një vit nga kur fillova të përdor bllokuesit e agjentëve hormonalë, ishte koha të bëja veprimin e mëposhtëm në ndryshimin tim klinik. Për momentin, një individi kishte nevojë të jetonte si seksi i tyre "i preferuar" në mënyrë që të merrte agjentë hormonalë, gjë që nuk është më kërkesë.

Në Shkurt të vitit 2011, unë pata qëllimin tim të parë të estrogjenit në vendin e punës të Upper West Side të Dr. Hembree. Së shpejti, gjendja ime e mendjes po kthehej edhe më shumë se kurrë më parë, flokët e mi ishin gjithashtu më të yndyrshëm, dhe gjithashtu bustet e mia filluan të krijoheshin.

Më dhembi në fillim, megjithatë bustet e mia kurrë nuk u zgjeruan në më shumë se sa një turi i vogël. Gjatë viteve, unë kam zbuluar ndikimet e pabesueshme që estrogjeni ka mbartur trupin tim. Bustet e mia rriten kur konsumoj dhe gjithashtu ushtroj shumë më tepër, dhe gjithashtu flokët e mi janë më të shkëlqyeshëm. Estrogjeni mban lëkurën time të butë dhe gjithashtu zbut pamjen e kornizës time të fytyrës dhe gjithashtu fizikun.

Kohët e fundit, fillova të marr estrogjen nën gjuhën time në vend që ta gëlltis atë (nën udhëzimin e mjekut tim). Si rezultat, unë në të vërtetë kam zbuluar një modifikim të madh në rritjen time të bustit, si dhe rregullime të favorshme në gjendjen time shpirtërore dhe gjithashtu gradat e fuqisë.

Në shtëpi, isha i çuditshëm duke i dhënë vetes qëllimin, megjithatë e kuptova se duhej të sigurohesha që mund të isha individi jashtë që vërtet e ndieja nga brenda. Kështu që, mbeta të siguroj vetes dozën një herë në javë që kërkoja në pjesën e sipërme të këmbës kur shkova për të provuar në Universitetin Hofstra, NY.

Marrja e trajtimit kirurgjik

Gjatë vitit tim të ri të universitetit, jeta ime shkoi në një ndalesë të vdekur. Nuk mund të dilja, të ushtrohesha, të kërceja ose të bëja diçka në metodën që dëshiroja. Kështu që Margie, familja ime dhe gjithashtu vendosa se ishte koha për trajtim kirurgjikal të ndërrimit të marrëdhënieve seksuale (aktualisht quhet pohim i seksit ose trajtim kirurgjik i verifikimit të seksit).

Për fat të mirë, jo shumë kohë pasi kërkova një ekzaminim, vendi i punës i Dr Christine McGinn më thirri, dhe gjithashtu unë menjëherë përqafova një konsultë. Ajo më informoi se me siguri do të kënaqej të bënte trajtimin tim kirurgjik, dhe gjithashtu nga një lloj fuqie apo fati më i madh, dita e parë e gatshme në dispozicion ishte 4 qershori, herët në mëngjes pas festimit të ditëlindjes sime të 19-të. Kështu që ne e konsideruam rigjenerimin tim.

Me pak më shumë se 5 muaj për t'i paraprirë trajtimit kirurgjik, ka pasur trajtime veçanërisht të nevojshme për t'u ndërmarrë. Këto lëndojnë por ia vlen. Në mënyrë tipike, elektroliza në zonat gjenitale është e nevojshme për eliminimin e flokëve, dhe gjithashtu gjilpëra për vetë anestetikun ishte jashtëzakonisht e pakëndshme. Përsëri megjithatë, e meritonte atë. Unë sigurisht do të bërtisja dhe gjithashtu do të përpiqesha të relaksohesha duke deklaruar, "Unë do të jem me bikini; Unë do të bëj një vaginë. ”

Veryshtë shumë e rëndësishme të thuhet se unë kurrë nuk kam parë kurrë kur vihet në dyshim zgjedhja ime, jo gjithashtu gjatë gjithë përbërësve më të tmerrshëm të procedurës së rimëkëmbjes.

Shërimi nga trajtimi kirurgjik, posaçërisht ekstensioni, i lënduar dhe gjithashtu i vështirë. Zgjerimi herë pas here mund të jetë duke bërë këtë. Pas vitit të parë, specialistët këshillojnë të zgjerohen dy herë në javë ose të bëjnë dashuri zakonisht për të garantuar që thellësia dhe madhësia e zonës vagjinale të mbajë. Sipas metodës, disa kërkesa të grave cis duhet të zgjerohen gjithashtu, kështu që është edhe më e zakonshme sesa mund të supozoni!

Pas një vere shërimi, unë u ktheva në institucion i vendosur të jem vetja ime e vërtetë. Megjithatë, siklet nuk do të ulet deri në një vit të plotë pas trajtimit kirurgjik. Unë me siguri do të isha në kurs ose në tryezën time të punës në konviktin tim me një mbushje donut, dhe gjithashtu sigurisht që do të përjetoja shqetësime të mprehta, të shpejta dhe të çrregullta në zonën time të vaginës. Dukej si një goditje elektrike në klitoris, megjithatë nënkuptonte që skajet e mia nervore po ktheheshin përsëri në funksion.

Pas rreth një viti, u shërova plotësisht. Këtu ndjej që përfundon procedura ime e ndryshimit klinik. Pasja e një zone vaginale ishte ndryshimi im i plotë, por trajtimi kirurgjik nuk është kërkesë e të qenit transgjinor

Në një zonë të sigurt

Sot, një pjesë e madhe në të vërtetë është shndërruar në të djathtë, dhe gjithashtu zona klinike me të vërtetë ka bërë përparime duke pasur parasysh që unë fillova të ndryshoj. Tani, një pjesë e madhe e procedurave që doja të kaloja ka përfunduar shumë më e shkurtër.

Verbiage në të vërtetë është transformuar, metoda që individët kontrollojnë individët trans është e ndryshme, dhe gjithashtu metoda e regjistruar infermiere dhe gjithashtu profesionistë mjekësorë merren me individë trans - si nga ana shoqërore ashtu edhe nga ana klinike - është e ndryshme. Njerëzit me përvojë transgjinore nuk kanë nevojë të kapërcejnë rrathët e së kaluarës, si për shembull të jetojnë si seksi "i kundërt" për një vit para trajtimit zëvendësues të agjentëve hormonalë.

Unë e shkruaj këtë shkrim nga një fushë me shumë mundësi; Unë nuk jam i mpirë për këtë. Për shkak të kësaj, unë mendoj se është detyra ime publike të shfrytëzoj mundësinë time në jetë për të ndihmuar ata që e kërkojnë atë nga më të mirat.

Në pjesën më të madhe të vendit, pjesëmarrësit e zonës sime janë vazhdimisht të stresuar për të lënë shtëpinë e tyre, gjithashtu për të kërkuar kujdes shëndetësor. Si një person që kam jetuar në të vërtetë vetëm në brigjet e SH.B.A.-së, unë e kuptoj se sa me fat jam që kam qasjen e duhur për të bërë si një grua me përvojë transgjinore

Me shtytje të qëndrueshme - të përbërë nga legjislacione të banjove, shpenzime të grupeve të aktiviteteve sportive, mbulim i sigurimeve të kujdesit shëndetësor dhe gjithashtu ambiente të sigurta pune - ne jemi akoma në luftë përpjetë. Megjithëse sigurisht që do të përmirësohet, ne nuk mund të neglizhojmë se po luftojmë për të patur drejtësi dhe gjithashtu të drejta të barabarta.

Së fundmi, unë e kam kuptuar gjatë gjithë viteve që nuk isha lindur në trupin e pasaktë, siç përmendet citati nga ai shkrim i botuar me fat. Në të vërtetë, unë jam në trupin e duhur në kohën e duhur, dhe gjithashtu të kesh përvojë transgjinore është thjesht një nga metodat e shumta për të qenë njeri.

Ju mund të jeni në përputhje me Corey në Twitter dhe gjithashtu Instagram me kujdesin e @imcoreyrae.