Tre doza shumë më të mira se 2? Debati mbi goditjen e 3-të

vaksinë

Ndërsa alternativa Delta përhapet me shpejtësi në të gjithë globin, mundësia e një goditjeje të 3-të "përforcuese" po merr interes edhe në vendet ku një përqindje e madhe e individëve janë imunizuar ,.

Ekspertët pretendojnë se është para kohe për të kuptuar pa dyshim nëse kombet me siguri do të kërkojnë të rregullojnë një raund të tretë vaksinimi më vonë gjatë vitit.

Pse rekomandojmë që përparësia kryesore duhet t'u sigurohet qindra miliona njerëzve në jug të botës, të cilët në fakt nuk kanë marrë thikën e tyre fillestare.

Më herët 3? Pfizer këtë muaj, prodhuesit evropianë / BioNTech deklaruan se ata me siguri do të pyesnin Shtetet e Bashkuara gjithashtu

Ata autorizojnë për autorizim për të ofruar një dozë të tretë të vaksinimit të tyre.

E deklaruar kjo ishte përqendruar në sigurimin e rezistencës më të fuqishme tek njerëzit sesa ajo e paraqitur nga 2 doza.

Por programuesit deklaruan se 2 doza të vaksinimit të tyre u siguruan përkundrejt ekstremit COVID-19 për një minimum prej 6 muajsh.

Shtëpia e Bardhë u ballafaqua me variacione të ngritura, ata thanë se prisnin një ulje të efektshmërisë gradualisht. Eksperti kryesor klinik i Anthony Fauci të martën, duke folur në CNBC në Pfizer, deklaroi "një përgatitje të përshtatshme (për) eventualitetin që mund t'ju duhet një përforcues" / BioNTech aplikimi i dozës së tretë ishte

"Por kur ta përktheni atë në:" Ne do të kemi nevojë për një përforcues, të gjithë do të marrin një përforcues ", kjo nuk është e përshtatshme", Fauci.

Ai deklaroi.

Çfarë përfshinte që kishte ende shumë individë që nuk janë imunizuar plotësisht me 2 doza, për të mos përmendur 3.

A pretendojnë autoritetet?

Agjencia Evropiane e Barnave aktualisht nuk ka asnjë indikacion që kompanitë klinike me siguri do të këshillojnë një dozë të tretë për çdo person që aktualisht ka marrë 3. Qendra Evropiane si dhe Kontrolli i Sëmundjeve për

"Nuk ka ende të dhëna të mjaftueshme nga fushatat e vaksinimit dhe studimet e vazhdueshme për të kuptuar se sa kohë do të zgjasë mbrojtja nga vaksinat, duke marrë parasysh edhe përhapjen e varianteve", thotë se është ende para kohe të informohet nëse kërkohet një dozë e tretë.

Didier Houssin ata thanë në një deklaratë të përbashkët. Organizata Botërore e Shëndetësisë, mbikëqyrësi i

Ai bordi i situatës emergjente, deklaroi se me të vërtetë nuk mendonte se kishte prova të mjaftueshme për të garantuar këshillimin e një dozë të 3-të tani. "Përkeqësoni shqetësimet mbi qasjen në vaksina" gjithashtu këshilloi që të përdorni një dozë të tretë

Presidenti i Hungarisë Viktor Orban çdo herë ku shumica e kombeve kanë vetëm një përqindje të vogël të individëve të inokuluar plotësisht. E Premte në Gusht deklaroi se disa banorë me siguri do të kishin aftësinë për të hyrë në një goditje të 3-të nga fillimi i

Hungari. Kinezisht në të vërtetë e ka kaluar atë vetëm në lidhje me vaksinimet, duke përdorur gjerësisht shkrepje ruse si dhe Moderna në krahasim me Pfizer, As / BioNTech, JohnsontraZeneca si dhe Johnson &

Të dobishme bëjnë që të pranohen për përdorim në BE.

Edhe pse për individë të ndjeshëm?

Këto projekte në masë të dozave të 3-të nuk duket se vijnë, kombe të shumta aktualisht kanë filluar të ofrojnë doza të 3-ta për individë të veçantë.

Përbëhen nga njerëz që kanë një sistem imunitar të dëmtuar të trupit, të përbërë nga ata që në të vërtetë kanë ndërmarrë transplantime të organeve të trupit, ose merren me qeliza kancerogjene ose probleme me veshkat.

Së bashku me këto, reagimet imune natyrore ndaj mikroorganizmave të trupave zvogëlohen, gjë që tregon se reagimi imunitar i nxitur nga vaksinimet mund të jetë shumë më pak efektiv. Franca me Izraelin,

"Të dhënat e fundit treguan se përgjigja imune e provokuar nga dy doza ishte e pamjaftueshme në mesin e individëve të imunizuar të rëndë", Franca sot filloi të ofrojë doza të treta për individë të veçantë. Bordi i vaksinimit mund të deklarohet në

Për.Izraelin përbërësin e tij, "një numër i madh rastesh në javët e fundit" garantuan zgjedhjen e tij duke treguar

Ose përveç rrezikut të vendosur për klientët me imunitet.

Franca, i moshuari? Të hënën vazhdoi një veprim shtesë në "fushatën përforcuese" në prezantimin se një shtator do të fillonte me siguri me

Për individët e imunizuar plotësisht në fillim të vitit.

"Të dhënat shkencore për të mbështetur këtë propozim janë ende të kufizuara, por duke marrë parasysh studimet që tregojnë një rënie të niveleve të antitrupave në këtë popullatë dhe ndikimin potencialisht serioz në sistemin e kujdesit, duket e arsyeshme", këshilli i inokulimit deklaroi më parë këtë muaj se ishte duke filluar dozën e 3-të të dozimit me mbi 80-të.

Këshilli deklaroi. (*) Përfshinte që ishte e mundur që më shumë individë të rinj në fund të fundit do të kishin akses në një goditje të tretë, varësisht nga saktësisht se si vazhdon pandemia.