Salla e Rimëkëmbjes: Lajme përtej pandemisë - 4 qershor

Pandemia e koronavirusit ka kontrolluar aktualisht titujt, si dhe jetën tonë të përditshme për më shumë se një vit. në të vërtetë ka mbuluar këtë përrallë të shpejtë dhe të komplikuar me azhurnime në kohë reale për lajmet më aktuale, takime me profesionistë, si dhe një ekzaminim të përsëritur drejt ndryshimeve të thella racore që COVID-19 ka ndihmuar në zbulimin e saj.

Sidoqoftë, kjo në të vërtetë nuk na ka lënë të lëshojmë përralla të shumta interesante për një mori temash të ndryshme.

(* 4 *)20dddc526a04b965f55eb958219dc242 - September 16, 2021

Këtë javë, ne fillojmë me një studim të ri kërkimor që kontrollon se si mund të ishte e mundur të merresh me presionin e lartë të gjakut pa pasur nevojë për ilaçe. Ky eksplorim me siguri do të jetë vërtet i mirëpritur për individët e panumërt që përjetojnë efekte anësore pasi kanë marrë antihipertensivë.

Po kështu kemi një takim me një shkencëtar të qelizave kancerogjene që është i kënaqur për mundësitë për terapi unike të siguruara nga injeksionet e ARN-së --– ata duken të gatshëm për të zbuluar aplikacione krejt të reja shumë larg nga COVID-19.

Ka po ashtu të dhëna se si të kuptohet një qytet '& rsquo; shtypja trashëgimore e gishtit, avantazhet e mundshme të qumështit të produkteve të qumështit për shëndetin dhe shëndetin kardio, si dhe fuqinë korrigjuese të marrjes së dremitjes periodike gjatë gjithë ditës.

Ne e theksojmë këtë studim të renditur më poshtë, përveç përrallave të ndryshme të ndryshme aktuale që ju mund të keni humbur në mes të të gjithë dëshirës së COVID-19.

përmbajtje
 1. 1. Diabeti: Dieta si dhe humbja e peshës mund të ulin kërkesat për ilaçe të presionit të lartë të gjakut
 2. 2. Në Bisedë: Trajtimi i qelizave kancerogjene me injeksione me ARN
 3. qumështi mund të ulë kolesterolin, si dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes kardiovaskulare koronare Qumështi i produkteve të qumështit mund të ulë shkallët e kolesterolit, si dhe të ulë
 4. 4 atlas zbulon printime mikrobike të gishtave të Globit Gjenetik '& rsquo; Qytetet, studimi i raportuar në MNT sot rekomandon që secili qytet të ketë një gisht të veçantë të trashëguar. Një studim në mbarë botën i 60 objekteve të rëndësishme të qytetit u zbulua
 5. që i përkasin një shtëpie më të madhe që rrezikon kardio? A mund të rritet një pjesëmarrës i një shtëpie më të madhe me vëllezër ose motra të shumta ose duke qenë një vëlla ose motër e lindur 2 ose XNUMX
 6. 10 avantazhet e biçikletës mund të jenë një alternativë e thjeshtë dhe funksionale për individët që dëshirojnë të kënaqen me ndonjë stërvitje shtesë.
 7. janë Cilat janë përparësitë e shëndetit dhe shëndetit të piperit të zi?
 8. ushqime për tu konsumuar në baza ditore: 6 nga më të mirat janë të shëndetshme
 9. '& rsquo; s? Asperger edhe një herë! Jo diagnoza mjekësore, si dhe zbulimi për të shijuar problemin tim Dyfish është sikur të zbulohesh, si dhe të merresh me të
 10. fuqia e marrjes së dremitjeve rutinë. Çfarë mund të shkaktojë përmirësim afatgjatë të kujtesës, tipar të njohur njohës, si dhe mendim më të lartë krijues.
 11. Trajtimi fizik i bazuar në të ardhurat zbulon garanci për individët me MS

1. Diabeti: Dieta si dhe humbja e peshës mund të ulin kërkesat për ilaçe të presionit të lartë të gjakut

afër dorës duke gatuar ushqim në sobë

Këtë javë '& rsquo; Shkrimi më i spikatur, me mbi 167,000 pamje të faqeve në internet, është mbrojtja jonë e një studimi krejt të ri kërkimor që eksploron ndikimin e planit të dietës në presionin e lartë të gjakut. Sipas shkencëtarëve, humbja e konsiderueshme e peshës mund të ulë ose eleminojë kërkesën për të marrë ilaçe për presionin e lartë të gjakut. Kjo është shumë e rëndësishme pasi ilaçet antihipertensive mund të kenë efekte anësore, si dhe të ndikojnë në kontrollin e glukozës në gjak tek individët me diabet mellitus të llojit 2.

Gjeni edhe më shumë informacion në lidhje me studimin kërkimor '& rsquo; qëndrueshmëria, si dhe kufizimet, si dhe efektet për trajtimin e presionit të lartë të gjakut në individë me diabet mellitus të llojit 2 të listuara më poshtë.

Mësoni më shumë këtu.

2. Në Bisedë: Trajtimi i qelizave kancerogjene me injeksione mARN

vaksinat e ARN-së dhe kanceri

Në Tipin tonë më të veçantë në bisedë, ne biseduam me neuro-onkologun Dr Santosh Kesari në lidhje me injeksionet e mARN për qelizat kancerogjene si dhe perspektivën që ato mbajnë. Dr. Kesari flet për problemin e trajtimit të qelizave kancerogjene në mendje, një organ i trupit i siguruar nga një pengesë e padepërtueshme që e bën shpërndarjen e besueshme të ilaçeve një pengesë.

Inovacioni i ARNJ-së e bën të mundshme krijimin e injeksioneve të përshtatura që zbulojnë qelizat e rritjes tek një privat '& rsquo; Sistemi imunitar i trupit. (*) studiuesit mund të krijojnë injeksione të ARNi shpejt, por edhe mjaft lirë, ato ofrojnë shpresë për një terapi edhe më lehtësisht të arritshme të qelizave kancerogjene për të gjithë. Për shkak se diskutimi interesant është gjithashtu i disponueshëm si një podcast të cilit mund t'i kushtoni vëmendje duke përdorur

Kjo lidhje në internet e renditur më poshtë. Ekstra këtu.

Mëso 3.

qumështi mund të ulë kolesterolin, si dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes kardiovaskulare koronareQumështi i produkteve të qumështit mund të ulë gradën e kolesterolit si dhe të ulet

Rreziku i pirjes së sëmundjes koronare kardiovaskulare, megjithëse shkakton një indeks më të madh të masës trupore (BMI) si dhe pjesë të yndyrës trupore. është kjo ide jetike nga një meta-analizë e 3 studimeve që përfshijnë mbi 400,000 individë. ekstra lidhur me atë se si shkencëtarët performuan

Mësoni studim kërkimor, si dhe disa përshkrime të mundshme për ndikimin e qartë të sigurisë së konsumit të alkoolit qumështit të produkteve të qumështit. mbrojtjen tonë të plotë të Lexoni studimin duke respektuar lidhjen e internetit të renditur më poshtë. ekstra këtu.

Mësoj

4 atlas zbulon printime mikrobike të gishtave të Globi gjenetik '& rsquo; Qytetet, studimi i raportuar në MNT sot rekomandon që secili qytet të ketë një gisht të veçantë të trashëguar. Një studim në mbarë botën i 60 objekteve të rëndësishme të qytetit u zbulua

Përzierje e re e dallueshme e mikrobeve të identifikuara nga problemet rajonale. po kështu shkaktoi eksplorimin e mikrobeve të panumërta, infeksioneve, si dhe arkeat e pa identifikuara deri më tani për kërkimin shkencor. mori shembuj nga

Studiuesit e sistemeve të transportit publik të secilit qytet, si dhe përdorën një metodë të quajtur sekuencat metagjenomike të pushkës për të përcaktuar të gjithë mikroorganizmat që zbuluan. gjithashtu zbuloi se gjenetika që ndihmon mikrobet rezistojnë ndaj anti-biotikëve mbizotëron në qytetet tona. Ata lidhen në internet të listuara më poshtë për të zbuluar se si mund të zhvillohet ky studim i spoteve

Ndiqni bazën për një sistem ndërkombëtar të mbikëqyrjes së baktereve. ekstra këtu.

Mëso 5.

që i përkasin një familje më të madhe duke rritur rrezikun kardio?A mund të rritet një pjesëmarrës i një shtëpie më të madhe me vëllezër ose motra të shumta ose të qenit vëlla ose motër e lindur në 2 ose XNUMX

Duke qenë rrezik për të patur një rast kardio tek një individ '& rsquo; koha e jetës. javën, ndër postimet tona më të shquara, e cila ka pasur më shumë se 33,000 pamje të faqeve në internet deri më tani, raportoi Ky kërkim për. shkencëtarët bënë studimin e tyre empirik të kërkimit duke përdorur informacione nga 2.6 milion

Njerezit. Suedisht i rregulluar ato Informacion për gjendjen socio-ekonomike, arsimin dhe shkallën e të mësuarit, gjendjen e martesës, si dhe problemet klinike, të tilla si diabeti mellitus, që mund të ndikojnë në rrezikun e CVD. kërkimet për meshkuj dhe femra me më shumë se një vëlla ose motër shkuan në një rrezik të zvogëluar të fatalitetit sesa ata pa asnjë vëlla ose motër.

Midis njerëzve të lindur kishte një mundësi të reduktuar të kardio si dhe rasteve koronare sesa ato që lindën më vonë. Së pari ishte një studim empirik i hulumtimit, kështu që kërkohet një studim shtesë për të kuptuar

Këto pajisje që mund të diskutojnë këto organizata. ekstra këtu.

Mëso 6.

10 avantazhet e biçikletës mund të jetë një alternativë e thjeshtë, si dhe funksionale për individët që dëshirojnë të marrin kënaqësi në ndonjë stërvitje shtesë.

Mundësia e biçikletës për të përfshirë ushtrimet në një rregullt të përditshëm e bën atë veçanërisht tërheqëse. Javën, redaktorët tanë konsideruan 10 avantazhe të mundshme të biçikletës rutinë, duke përfshirë ndikimin e tij tek një individ '& rsquo; shëndetin dhe shëndetin kardio, presionin e lartë të gjakut, shëndetin psikologjik dhe mirëqenien, përveç qëndrueshmërisë së tij ekologjike.

Ky 29,000 individë e kanë shqyrtuar këtë shkrim deri më tani sot.

Mbi lidhjen në internet të listuar më poshtë për të zbuluar të 10-të Ndiqni faktorët që ne & rsquo; kam zbuluar të përdorë biçikletën. ekstra këtu.

Mëso 7.

janë Cilat avantazhe të shëndetit dhe mirëqenies së piperit të zi? Hollësisht hidhni një sy

Përparësitë tona të shëndetit dhe mirëqenies së piperit të zi sollën mbi 131,000 pamje në faqen e internetit sot. aromatizuesi tipik ka një gamë të madhe avantazhesh, si dhe individët e kanë përdorur atë në të vërtetë në ilaçe standarde për vite të panumërta. Ky piper '& rsquo; Materiali dietik kalon, me pothuajse 20 minerale unike, si dhe elementë gjurmë.

Redaktorët e zinj gjithashtu konsideruan provën tonë për piperin e zi '& rsquo; Ndërtesat e destinuara antioksiduese, anti-bakteriale, anti-inflamatore, si dhe që luftojnë kancerin. po kështu mendoj për

Ato rreziqe që lidhen me marrjen e tepërt të piperit të zi. të gjitha krijojnë disa analiza të nevojshme para se të aromatizoni pjatën tuaj të mëposhtme. Ekstra këtu.

Mëso 8.

ushqime për të konsumuar në baza ditore: 6 e Të mirët e shëndetshëm janë

Cilat ushqime më të mira për të konsumuar çdo ditë? Kohët e fundit MNT konsideroi provën për 6 përbërës aktivë që një individ duhet të përbëjë si funksione rutinë në një plan diete të shëndetshëm dhe të ekuilibruar. këto 6 ushqime sigurisht që do të ndihmojnë në sigurimin e përthithjes së një individi

Konsumimi i gamës më të mirë të lëndëve ushqyese, pamjeve, si dhe shijeve. shembulli, manaferrat e freskëta ose të akullta janë burime të jashtëzakonshme të substancave bioaktive që mund të ulen Për rrezikun e sëmundjes së zemrës, si dhe disa qelizave të kancerit. shikoni se cilët 6 përbërës aktivë kemi zgjedhur në të vërtetë,

Për të provuar për të gjithë, si dhe vetëm mënyrën se si t'i përfshini ato menjëherë në planin tuaj të dietës, lexoni të plotë shkrimin. Shtesë këtu.

Mëso 9.

'& rsquo; s? Asperger edhe një herë! Jo diagnoza mjekësore, si dhe zbulimi për të shijuar problemin tim Dyfish është sikur të zbulohesh, si dhe të merresh me të

Çfarë '& rsquo; Asperger? (*) mori diagnozën e tij fillestare mjekësore në adoleshentët e tij shumë të hershëm, megjithatë jetoi një jetë të përditshme si i ri. Sindroma filloi të rishfaqet mirë në vitet e tyre të rritjes, si dhe Henry Jackson mori një diagnozë të dytë mjekësore të Simptomave '& rsquo; s 2 vjet mbrapa.'Henry & rsquo; Përralla është një llogari shumë individuale si dhe e ndriçimit e faktit Asperger të përballimit

Henry '& rsquo; s. (*) zbuloi se shumë nga të qenit një dënim i përjetshëm, në të vërtetë ka ardhur në diçka që ai e ka pranuar me të vërtetë gjatë viteve si një pjesë thelbësore e këtij identifikimi si dhe përrallës së jetës. Sperger ekstra këtu. Ai 10. për të mësuar në lidhje me vonesat e energjisë

Mësoni, sot, ju kemi sjellë një përmbledhje në lidhje me

fuqia e marrjes së dremitjeve rutinë. Çfarë mund të shkaktojë përmirësim afatgjatë të kujtesës, tipar të njohur njohës, si dhe mendim më të lartë krijues.

Më në fund redaktorët vlerësojnë provën për secilën prej tyre. Ata raportuan përparësi, fuqia e kontrastit shtyhet me reflektim, si dhe udhëzimet për

Sasia jonë optimale e kohës për të investuar duke relaksuar sytë tuaj gjatë gjithë ditës. është e domosdoshme plotësisht shëndet dhe shëndet, si dhe ngritja jetësore e drejtë këtu është që nëse ndiheni shumë më mirë pasi vlerësoni një gjumë, në të vërtetë ju ka bërë të shkëlqyeshëm. ekstra këtu. Dëshironi të flini që sot "& rsquo ; s ka furnizuar në të vërtetë një preferencë të

Mësoni përralla që mbulon MNT.

Ne me siguri do të kthehemi me një zgjedhje krejt të re javën tjetër. Dhoma e Rimëkëmbjes shpejt: Një pamje e asaj që '& rsquo; Në draftet tona, paraprakisht, lëshohen përralla të shumta krejt të reja, si dhe funksione çdo muaj. Ne jemi disa postime të ardhshme që mund të ndezin shikuesit tanë & rsquo; norma e interesit:

Trajtimi fizik i bazuar në të ardhurat zbulon garanci për individët me MS

Ne studiojmë: Këtu '& rsquo; interesante

 • Komponenti 2 i profesionistëve ekzoskeletë
 • Kanceri i të rriturve në të vërtetë ka përjetuar paragjykim për peshë, programe të mëdha studimi