Salla e Rimëkëmbjes: Lajme përtej pandemisë - 2 korrik

Pandemia e koronavirusit ka kontrolluar aktualisht titujt, si dhe jetën tonë të përditshme për më shumë se një vit. në të vërtetë ka mbuluar këtë përrallë të shpejtë dhe të ndërlikuar me azhurnime në internet për lajmet më aktuale, takime me specialistë, si dhe një ekzaminim të vazhdueshëm drejt ndryshimeve të thella racore që COVID-19 ka ndihmuar në të vërtetë të zbulojë.

Sidoqoftë, kjo në të vërtetë nuk na ka lënë të lëshojmë përralla të shumta interesante për një mori temash të ndryshme.

(* 2 *)Titulli i shkencëtarit në dhomën e rikuperimit

Në këtë version të fundit të Dhomës së Riparimit, ne fillojmë me versionin e 3-të në koleksionin tonë të artikujve të shkurtër që kërkon të zbulojë se çfarë '& rsquo; Shkencëtarët e mahnitshëm të qelizave të kancerit. (*), këto artikuj të shkurtër japin një kuptim thelbësor për terapitë që dalin, si dhe metodat e analizës. Së bashku '& rsquo; Do të gjej lidhje në internet për të 3 të listuara më poshtë. Ju gjithashtu kontrolloni varësinë e ushqimit, midis

Ne subjektet më të diskutueshme në ushqim. individët pohojnë të jenë "& ldquo; i varur & rdquo; tek kafeja, megjithatë, siç zbulon edhe një prej artikujve tanë të shkurtër aktualë, kjo mund të mos jetë një pikë e dobët, pasi konsumimi i çdo lloji të kafesë minimizon rrezikun e një sërë kushtesh të mëlçisë.java '& rsquo; Artikujt e shkurtër të zgjedhur gjithashtu përbëhen nga lajme nga

Ky eksplorim i një presioni të vjetër të mikrobeve që ndodhi për të shkaktuar në mesjetë Vdekjen e Zezë, provë e dëmeve fizike të Evropës që shkakton homofobia, si dhe MNT '& lsquo; Një përmbledhje e mbështetur në prova e bimëve më të shëndetshme natyrore si dhe aromave. theksojnë këtë studim të renditur më poshtë, së bashku me tregime të ndryshme të ndryshme aktuale që mund të keni humbur në mes të të gjitha

Ne COVID-19 padurim. 1.

përmbajtje
  1. studimi: Kanceri '& rsquo; amazingshtë mahnitëse Çfarë specialistësh? 3Part fillojnë me (*) komponentin e 2-të të MNT & lsquo; raporti nga
  2. 2 javë, merret me ndërmjet
  3. shërbimi i riparimit të ADN-së së prishur. Parandalimet e POLQ mund të eleminojnë qelizat malinje që kanë një anomali BRCA, megjithatë, më e rëndësishmja, ato shfaqen për të lënë qeliza të shëndetshme dhe të ekuilibruara të padëmtuara. Shkencëtarët e rinj janë, për atë arsye, të sigurt se parandalimet e POLQ me siguri do të shkaktojnë efekte më pak negative sesa pararendësit e tyre.
  4. Një studim krejt i ri kërkimor që përfshin pothuajse 500,000 individë në të vërtetë ka zbuluar se konsumimi i çdo lloji të kafesë —– i përbërë nga kafe pa kafeinë —– minimizon një individ '& rsquo; Rreziku i krijimit të problemeve të mëlçisë. Pirja e 3-4 turi çdo ditë duke pasur parasysh sigurinë më të mirë kundrejt sëmundjes së vazhdueshme të mëlçisë, sëmundjes së mëlçisë yndyrore, qelizave të kancerit të mëlçisë, si dhe fatalitetit nga sëmundja e vazhdueshme e mëlçisë.
  5. , pavarësisht nga studimi i hulumtimit të Rishikimit, duke kërkuar për asnjë prej tyre
  6. ishte (*) subjekt i një shkrimi më të preferuar sot, i cili gjithashtu hedh një vështrim se çfarë është kolesteroli, nivelet e rregullta si dhe të larta të kolesterolit, si dhe saktësisht se si ky material ndikon në shëndetin. - Ilaçet reduktuese mund të ulen
  7. prova sot. Çfarë vlerësimi i të dhënave zbuloi se ilaçet e zakonshme mund të mos kishin të njëjtin ndikim profesional për problemet kardio si dhe i lidhi ato me një rrezik më të madh të kapërcimit të institucionit të kujdesit shëndetësor.
  8. pestis, u shfaq tek qeniet njerëzore Më të vjetrat, 000 vjet më parë sesa besohej më parë, sipas një studimi të ri që MNT raportoi sot. Vdekja e Zezë vazhdon të jetë e një gjuetari 5,000-vjeçare e mbledhur e zbuluar në bashkëkohore
  9. mirëqenie fizike e individëve lezbike, homoseksuale, si dhe biseksuale (LGB) që e përjetojnë atë? Studimi në një studim të ri kërkimor kërkimor, përfshirë individët LGB, ndikimet konsistojnë në rritjen e çmimit të zemrës, si dhe parregullsinë e çmimit të zemrës, ngritjen e presionit të lartë sistolik të gjakut, si dhe shkallë më të mëdha të
  10. shkrimi, MNT vlerëson provën për të

studimi: Kanceri '& rsquo; amazingshtë mahnitëse Çfarë specialistësh? 3Part fillojnë me (*) komponentin e 2-të të MNT & lsquo; raporti nga

af571fad99360d2948fa459d13ef470f - 19 shtator 2021

Ne prerë skajet e studimit të qelizave kancerogjene. një komponent, si dhe vazhdim, kemi biseduar me studiuesit që punojnë me imunoterapi, mikrobe magnetikisht të pranueshme, ilaçe të personalizuara, si dhe shtesë. javën, ne zbulojmë në shumicën e zhvillimeve aktuale në inovacionin kimer të receptorëve të antigjenit qelizat T (CAR-T) trajtimi, saktësisht sesi sistemi ekspert mund t’i bëjë qelizat kancerogjene trajtimin kirurgjik ekstra të saktë, si dhe saktësisht se si mikrorobotët e notit mund të ndryshojnë shpërndarjen e synuar të ilaçeve.

Ky shkrim i fundit në koleksion është po aq interesant sa komponentët një, si dhe 2.

Sa i vlerësuat, mund të gjeni edhe funksionin tonë aktual në atë që '& rsquo; s përkeqësimi mendor i mahnitshëm shkencëtarët intrigues. ekstra në lidhje me Nëse studojnë qelizat më të kancerit aktuale.

Mësoni aktualisht varësinë e ushqimit?

2 javë, merret me ndërmjet

Këto tema më të diskutueshme në ushqim: Ushqimi i sinqertë është me të vërtetë e mundur që të jesh i varur nga ushqimi? it, ne fillimisht shikojmë A është kuptimi i varësisë nga ushqimi, si dhe saktësisht se si krahasohet me varësinë ndaj përbërjeve të ndryshme të tjera, të tilla si ilaçet imorale.

Në, ne marrim një studim të thellë kërkimin shkencor të mbivlerësimit të pakontrollueshëm, duke përfshirë origjinën e tij në Pastaj mendje '& rsquo; s kompensojnë sistemin, (*) ushqime më shumë sesa ka gjasa ta rrisin atë, si dhe psikologjinë e tij të fshehur. konsumimi i pakontrollueshëm vërteton si një varësi të vërtetë, cilat ushqime e shkaktojnë atë, si dhe nëse është një arsye apo shenja dhe simptoma e peshës së tepërt vihen në dyshim të ashpër, siç do ta shihni me siguri. udhëzimet shtesë për furnizimin me saktësi se si të lini të padëshirueshme zakone konsumuese, të përbërë nga ku mund të kërkoni ndihmë, si dhe përshkruani pse ndryshimet e vogla në veprime mund të jenë tepër efikase sesa rregullimet rrënjësore. ekstra në lidhje me varësinë nga ushqimi.

Nëse 3.

Ne ilaçet mund të merremi me qelizat kancerogjene me gjenetikë të ndryshuar BRCA

Mësoni në të vërtetë kanë gjetur një kurs të ri të ilaçeve që shmang

shërbimi i riparimit të ADN-së së prishur. Parandalimet e POLQ mund të eleminojnë qelizat malinje që kanë një anomali BRCA, megjithatë, më e rëndësishmja, ato shfaqen për të lënë qeliza të shëndetshme dhe të ekuilibruara të padëmtuara. Shkencëtarët e rinj janë, për atë arsye, të sigurt se parandalimet e POLQ me siguri do të shkaktojnë efekte më pak negative sesa pararendësit e tyre.

Shkencëtarët, shkencëtarët në fakt e kanë treguar këtë në eksperimente të bazuara në laborator duke përdorur kafshët shtëpiake si dhe organet e vogla të trupit të quajtura organoide. testet aktualisht janë të nevojshme për të identifikuar nëse Avantazhet e ardhshme të

Sidoqoftë ilaçet krejt të reja ende përdorin te qeniet njerëzore. Ekstra klinike në lidhje me ilaçet e reja parandaluese POLQ.

Mësoni çdo lloj kafe minimizon rrezikun e sëmundjes së mëlçisë, zbulon studimi i hulumtimit

Një studim krejt i ri kërkimor që përfshin pothuajse 500,000 individë në të vërtetë ka zbuluar se konsumimi i çdo lloji të kafesë —– i përbërë nga kafe pa kafeinë —– minimizon një individ '& rsquo; Rreziku i krijimit të problemeve të mëlçisë. Pirja e 3-4 turi çdo ditë duke pasur parasysh sigurinë më të mirë kundrejt sëmundjes së vazhdueshme të mëlçisë, sëmundjes së mëlçisë yndyrore, qelizave të kancerit të mëlçisë, si dhe fatalitetit nga sëmundja e vazhdueshme e mëlçisë.

ulja më e mirë e rrezikut shoqëruar kafe bërë nga fasule terren.

Duke pirë, ky studim kërkimor nuk kontrollon sistemet prapa saktësisht se si avantazhet e kafesë Mëlçia, kështu që shkencëtarët kërkojnë të kryejnë edhe më shumë teste për të gjetur se cilat grimca janë të përgjegjshme. Sidoqoftë, shkrimet ishin ndër më të preferuarat tona sot, pasi kishin më shumë se 68,000 Pamjet e faqes në internet deri më tani. ekstra në lidhje me kafenë, si dhe sëmundjet e mëlçisë. 5.

Kjo lokalizon jo '& lsquo; me cilësi të lartë & rsquo; prova që funksionojnë suplementët e dobësimit (*) shtojcat e humbjes së peshës?

Mësoni për një dëshmi krejt të re metodike të testeve të rregulluara rastësisht, nuk ka asnjë provë të cilësisë së lartë që ato bëjnë.

, pavarësisht nga studimi i hulumtimit të Rishikimit, duke kërkuar për asnjë prej tyre

A kanë punuar artikuj të kontrolluar, Sipas shitjeve globale vjetore të shtesave të humbjes së peshës përfundojnë 30 miliardë dollarë. Megjithatë zbuloni më shumë në lidhje me saktësisht se si shkencëtarët kryen studimin kërkimor, cilat shtesa për humbje peshe ata shqyrtuan, si dhe dallimin midis analitik, si dhe si rëndësi profesionale, klikoni më poshtë.

Për më tepër në lidhje me efikasitetin e shtojcave të humbjes së peshës. 6. metodat më të mira për të ulur kolesterolin, si dhe kohëzgjatjen e kohës që duhet

Mësoni janë metodat më të mira për të ulur një individ '& rsquo; s shkallët e kolesterolit, si dhe kohëzgjatjen e kohës që duhet?

ishte (*) subjekt i një shkrimi më të preferuar sot, i cili gjithashtu hedh një vështrim se çfarë është kolesteroli, nivelet e rregullta si dhe të larta të kolesterolit, si dhe saktësisht se si ky material ndikon në shëndetin. - Ilaçet reduktuese mund të ulen

Çfarë shkalle të lipoproteinës me dendësi të ulët (LDL), ose “& ldquo; i varfer, & rdquo; kolesteroli në 6-8 javë, megjithëse shpesh mund të zgjasë më shumë. grupi i përmbajtjes gjithashtu hedh një vështrim në të cilin shndërrohet në një individ '& rsquo; Sjelljet mund të zvogëlojnë gradualisht gradualisht LDL-në, në mënyrë progresive, si dhe të konsumojnë një plan diete të ekuilibruar, si dhe të jenë tepër energjikë. Kjo shtesë në lidhje me metodat për të ulur kolesterolin. 7.

Kolesteroli është dallimi midis ilaçeve si dhe ilaçeve të zakonshme? Ilaçet tona të markës shumë më të mira se ilaçet e zakonshëm më pak të kushtueshëm? MNT u regjistrua

Mësoni dallimet, si dhe konsiderohen

prova sot. Çfarë vlerësimi i të dhënave zbuloi se ilaçet e zakonshme mund të mos kishin të njëjtin ndikim profesional për problemet kardio si dhe i lidhi ato me një rrezik më të madh të kapërcimit të institucionit të kujdesit shëndetësor.

Po, kjo ishte vetëm një marrëdhënie në vend të provave që ilaçet e zakonshme kontribuan në hapësirat e ngritura të kujdesit shëndetësor. mund të jetë që disa nga

Një individ që merrte ilaçe të zakonshme në sasi më të mëdha aktualisht ishte i prirur për rezultate edhe më të këqija të shëndetit. Sidoqoftë, nevojitet një studim shtesë për të identifikuar nëse ilaçet e markës janë shumë më të mira se variacionet e zakonshme për probleme të sigurta, pretendon se profesionistët mjekësorë duhet të sugjerojnë të zakonshmet kur ato janë lehtësisht të disponueshme.

Megjithëse dallimi midis ilaçeve të zakonshëm dhe atyre me cilësi të lartë. Kolegji Amerikan 8. Presioni i mjekëve i mikrobeve të zbuluara në mbetjet njerëzore 5,000-vjeçare

Mësoni mikrobet që shkaktuan,

pestis, u shfaq tek qeniet njerëzore Më të vjetrat, 000 vjet më parë sesa besohej më parë, sipas një studimi të ri që MNT raportoi sot. Vdekja e Zezë vazhdon të jetë e një gjuetari 5,000-vjeçare e mbledhur e zbuluar në bashkëkohore

Vdekja e Zezë prodhoi presionin më të hershëm të Y. pestis që studiuesit ende kanë gjetur. Situatat e Yersinia të funeralit të tij tregojnë se ky presion ishte shumë më pak infektues, si dhe i rrezikshëm sesa 2 presione që prekën

InLatvia aktualisht dëshiron që të shqyrtojë dallimet trashëgimore midis këtij presioni të vjetër të Y. pestis si dhe stresit të ngarkuar me episode edhe më aktuale mund të ndihmojë në zbulimin saktësisht se si kushtet zoonotike përshtaten gradualisht me nikoqirët e tyre. Evropa shtesë poshtë. Moshat 9

Studiuesit kapin tensionin fizik të sjellë nga homofobia

Mësoni ndikimin e homofobisë në

mirëqenie fizike e individëve lezbike, homoseksuale, si dhe biseksuale (LGB) që e përjetojnë atë? Studimi në një studim të ri kërkimor kërkimor, përfshirë individët LGB, ndikimet konsistojnë në rritjen e çmimit të zemrës, si dhe parregullsinë e çmimit të zemrës, ngritjen e presionit të lartë sistolik të gjakut, si dhe shkallë më të mëdha të

Çfarë tensioni agjent hormonal kortizol. ndikimet mund të përshkruajnë pse njerëzit LGB përjetojnë shumë nga një sërë sëmundjesh. shkencëtarët zëvendësojnë homofobinë duke përdorur një rrethanë spekulative në të cilën një pyetës i paregjistruar, i pazbuluar bisedoi me 134 vullnetarë LGB. Sipas kësaj, një ekip i individëve —– secili prej tyre besonte se po i shijonte drejtpërdrejt takimet —– të mendonin se Këta intervistues për punë mbanin mendësi homofobike, ndërsa

Ekipi tjetër i ndryshëm mendoi se ata që punonin në intervistues kishin mendime të favorshme ndaj individëve LGB si dhe lirive civile LGB. ekipi i parë përjetoi një rritje shumë më të konsiderueshme, si dhe të qëndrueshme në çmimin e zemrës, presionin e lartë sistolik të gjakut, si dhe shkallët e kortizolit të pështymës. ekstra në lidhje me ndikimin e homofobisë në mirëqenien fizike. 10. 10 nga bimët më të shëndetshme natyrore si dhe aromat si dhe avantazhet e tyre të Wellness

Sot, ne lëshuam një shkrim të ri duke marrë parasysh

Mësoni bimë natyrore si dhe aromë që prova tregon se mund të kenë avantazhe të shëndetit për disa individë. prova që ndonjë nga këto barëra natyralë si dhe aromat mund të shërojnë kushte nuk ka, megjithatë tregon se ato mund të ndihmojnë në rritjen e shenjave dhe simptomave specifike si dhe t'i shtojnë një individi "& rsquo; s Wellness totale të qëndrueshme.

shkrimi, MNT vlerëson provën për të

Më në fund avantazhet e ekstraktit të shafranit të Indisë, xhenxhefilit, qimnonit, nenexhikut piper, ekinacea, kanellës, pluhurit djegës, majdanozit, rigonit, si dhe kardamomit. edhe pasi janë të dobishëm për mirëqenien, këto aromatizues shpesh bëjnë përmirësime të shijshme për një larmi pjatash. Zbuloni se cilat bimë natyralë si dhe aromat mund të ofrojnë cilat avantazhe të caktuara, klikoni më poshtë.

Për më tepër, në lidhje me avantazhet e Wellness të këtyre bimëve natyrore, si dhe aromave. Është Si versioni i fundit i To në ndërkohë.

Mësoni shpresë se ne kemi bërë mirë në të vërtetë duke ofruar një preferencë të gamës së subjekteve që MNT mbuloi

Këtë vit paraprak. të