Teknologjia 3D që mund të revolucionarizojë trajtimin e artrozës së gjurit

Teknologjia 3D që mund të revolucionarizojë trajtimin e artrozës së gjurit

Një teknologji krejt e re e quajtur kinesiografia e gjurit po ndryshon metodën që profesionistët mjekësorë merren me artrozën e gjurit. Ky lloj i artrozës ndikon praktikisht në 4 milion kanadezë, ose 13.6 përqind të popullsisë, sipas Agjencisë së Shëndetit Publik të Kanadasë

Osteoartriti i gjurit është më i zakonshmi tek individët mbi moshën 60 vjeç, megjithatë ndikon gjithashtu në një përqindje të konsiderueshme të individëve më të rinj, gjithashtu ata në të 40-at e tyre. Për faktorët ende të paidentifikuar, zonjat ka shumë të ngjarë të krijojnë artrozë sesa meshkujt.

Në artrozën e gjurit, materiali i kërcit të sigurisë në nyje zhduket në kohë, dhe gjithashtu mund të sjellë masazh të kockave në kockë. Gjendja ka të bëjë me plakjen, megjithatë mund të sjellë si pasojë lëndime ose lloje të ndryshme të ankthit fizik në materialin e kërcit.

Parregullsitë anatomike dhe gjithashtu variablat e tjerë të ndryshëm të fituar mund të sjellin gjithashtu një çrregullim mekanik të gjurit Kjo mund të çojë në një nyje të gabuar të gjurit, duke rritur ankthin në materialin e kërcit. Importantshtë e rëndësishme që profesionistët e mjekësisë të kuptojnë plotësisht çrregullimin për ta rregulluar atë.

Studimi ynë në biomekanikë, parehati të vazhdueshme, radiologji, shëndet publik, rehabilitim fizik dhe gjithashtu kërkime shkencore informacioni na bënë të krijojmë dhe gjithashtu të vlerësojmë energjinë mjekësore të një teknologjie krejt të re të quajtur kinesiografia e gjurit, e bërë për t'u marrë me individë me artrozë në Kebek.

Klinikët aktualisht identifikojnë artrozën e gjurit me vlerësimin dhe rrezet X, dhe gjithashtu ekzaminojnë çrregullimin mekanik duke përdorur një grup pyetjesh dhe gjithashtu monitorimin mjekësor të gjurit

Por grupe pyetjesh janë subjektive dhe gjithashtu monitorimet nuk vlerësohen. Profesionisti mjekësor vëzhgon këmbën me sy nudo, megjithatë nuk merr dimensione. Kjo e bën të vështirë për profesionistin mjekësor që të ekzaminojë në mënyrë specifike se çfarë është e pasaktë, të kuptojë se kur filluan problemet dhe gjithashtu të njohë atë që krijon ankth në nyje dhe gjithashtu degjenerimin e saj.

Teknologjia 3D që mund të revolucionarizojë trajtimin e artrozës së gjurit

Lëvizjet e gjurit në 3D

Specialistët e trajtimit shëndetësor mund të përdorin trajtimin e individëve për të lehtësuar shqetësimet, së bashku me stërvitjet e rehabilitimit fizik. Por, për t'u marrë me çrregullimet e gjurit, ata duhet të kenë aftësinë për të synuar çrregullime që nuk janë të dukshme për syrin lakuriq.

Kinesiografia e gjurit, e cila u reklamua në 2011 pas 15 vitesh studimi, mund të jetë një ndryshuese e lojërave video. Toshtë në gju ajo që elektrokardiograma është për zemrën. Shtë kryer duke përdorur një parzmore të lidhur me detajet vendet e këmbës për të ekzaminuar gjurin ndërsa mbetet në lëvizje.

Kjo teknologji u krijua nga shkencëtarë të école de technologie supérieure, the Centre de recherche du Center hospitalier de l'Université de Montréal (CHUM) dhe gjithashtu Université TÉLUQ.

Për shkak se kjo teknologji vlerëson lëvizjen tre-dimensionale të gjurit në kohën reale, së bashku me kthesat që nuk janë të dukshme për syrin lakuriq, kjo bën të mundur që specialistët e shëndetit dhe shëndetit të shqyrtojnë nyjen me saktësi dhe gjithashtu saktësi. Duke furnizuar vlerësimin e lëvizjes që zbulon mospërputhjet nga ajo që mendohet për lëvizjen tipike, teknologjia lejon specialistët e shëndetit dhe shëndetit të kuptojnë burimin e theksimeve në materialin e kërcit.

Trajtim i personalizuar

Duke përdorur këtë teknologji, specialistët mund të përdorin trajtim të përshtatur për burimin e çështjes, të tilla si stërvitje neuromuskulare që mund të bëhen në shtëpi ose nën drejtimin e një fizioterapisti ose kineziologu.

Sipas rezultateve të studimit tonë kërkimor mjekësor, të kryer në 515 individë, kjo teknologji zbulon një siguri të jashtëzakonshme. Pacientët që morën kinezografinë e gjurit dhe gjithashtu një strategji të trajtimit të zbukuruar kishin aftësinë për t'u marrë me një numër çrregullimesh të përcaktuara biomekanike. Pothuajse 9 nga 10 (88 përqind) e atyre që u bashkuan me studimin e hulumtimit mjekësor raportuan se bënin stërvitjet e tyre për të paktën 3 muaj, gjë që tregoi se ata ishin të përkushtuar ndaj trajtimit të dhëmbëve Aderimi i stërvitjes është një shqetësim i rëndësishëm në studimet kërkimore që shqyrtojnë ndikimin të një programi stërvitje.

Si përmirësim, shkencëtarët vunë re shumë më tepër rinovim në pozicionin praktik të gjurit për këta individë, në kontrast me ekipin e kontrollit. Këta individë raportuan shumë më pak shqetësime dhe gjithashtu shenja, dhe gjithashtu ndiheshin vërtet më të aftë për të bërë detyrat e tyre të përditshme. Si përmirësim, ata raportuan kënaqësi më të mirë me trajtimin e tyre dhe gjithashtu rezultate shumë më të mira në provimet praktike.

Kinezografia e gjurit aktualisht përdoret në më shumë se 100 objekte dhe gjithashtu pajisje mjekësore në 8 kombe dhe gjithashtu është lehtësisht e disponueshme në fshehtësi në Québec. Studimet janë duke u zhvilluar për të vlerësuar efektin e kësaj pajisje në shpenzimet ekskluzive dhe gjithashtu zgjidhjet e shëndetit dhe shëndetit publik, për përdorimin e saj në sistemin publik (objektet mjekësore dhe gjithashtu objektet).

Në përmirësim të përdorimit të dëshirës për mijëra individë që merren me artrozë të gjurit, kjo teknologji tregon, edhe një herë, që dizajni i Québec plotësisht duhet të ketë duartrokitjet që ka fituar në të vërtetë.