Tajlanda sheh kafshimin më të ashpër të frenave të COVID-19, duke përfshirë ndalimin e policisë në Bangkok

Covid

Mbi 10 milion individë ishin pozicionuar nën kufizime të reja COVID-19 dhe gjithashtu një shtetrrethim në financimin Thai të hënën, pasi mbretëria lufton një rritje të situatave të intensifikuara nga shumë ngjitëse Alpha dhe gjithashtu variacione Delta.

Tailanda në të vërtetë ka regjistruar deri më tani më shumë se 345,000 situata dhe gjithashtu 2,791 viktima - me masën e tyre mund të gjenden në këtë valë më aktuale që filloi në Prill.

Zbuluar së pari në klube të vizituara shpesh nga elita Thai dhe gjithashtu udhëheqës politikë në një zonë të pasura të jetës së natës në Bangkok, rritja e infeksioneve është intensifikuar në të vërtetë nga një shtrirje e ngadaltë e vaksinimit dhe gjithashtu aftësia minimale e shqyrtimit.

Në përmirësim të financimit, 9 rrethe të ndryshme që kanë parë në të vërtetë rritje të qëndrueshme të infeksioneve panë shumë më shumë kufizime të kafshimit.

Pikat e kontrollit të policisë u shfaqën në të gjithë Bangkok në orët shumë të hershme të së hënës si një shtetrrethim nga ora 9 në 4 të mëngjesit hyri në presion, me autoritetet që vunë maska ​​dhe gjithashtu përballen me rojet që lënë automjetet në qendër të financimit.

Banorët nuk lejohen nga ngjarja në ekipe me më shumë se 5 individë, ndërsa rrjetet e transportit publik sigurisht do të mbyllen nga ora 9 e pasdites.

Supermarkete, institucione për ngrënie, institucione financiare, dyqane të barnave dhe gjithashtu dyqane të pajisjeve elektronike brenda qendrave tregtare do të kenë sigurisht mundësinë të qëndrojnë të hapura megjithatë dyqanet e ndryshme të tjera në të vërtetë janë mbyllur.

'Pra i ngadaltë'

Qeveria federale e Prayut Chan-O-Cha ka qenë në të vërtetë nën kundërshtimin e ashpër për trajtimin e saj të pandemisë - nga monitorimi i saj dhe gjithashtu blerja e injeksioneve për zbatimin improvizues të udhëzimeve për të ndaluar përhapjen e COVID - dhe gjithashtu temperamenti është i lartë midis tajlandezëve në veprimet krejt të reja.

"Qeveria vendosi të vendosë një bllokim por ata nuk kanë masa kompensuese për njerëzit," deklaroi pronari i institucionit për ngrënie Arphawan Larangam

Disa thonë se kufizimet e lëvizjes duhet të kishin ardhur më herët para se forca e variacioneve krejt të reja shumë infektive të ishin ndjerë me të vërtetë në mesin e popullatës.

“Qeveria bën gjithçka kaq ngadalë. Nëse ata me të vërtetë duan të imponojnë një bllokim, ata duhet ta kishin bërë atë shumë më shpejt, "deklaroi Jit, një student kolegji.

Infeksioni në të vërtetë ka goditur zonat e papërshtatshme më së shumti, veçanërisht ato që banojnë në lagjet e shkatërruara të Bangkokut, ku distancimi social nuk është i mundshëm.

Radhët e gjata të individëve prisnin në 2 qendra falas të shqyrtimit për të marrë thumba kohët e fundit, me mediat e lagjes që zbulonin individë të vendosur në një rrugë me pagesë në zonën Khlong Toei - aty ku ndodhet qyteti më i madh i Bangkokut - ndërsa ata prisnin rezultate të pafavorshme para se të shkonin në shtëpitë e tyre.

Një vend i shenjtë në kufijtë e Bangkok që u jep zgjidhje falas shërbimit të varrimit atyre që janë të paaftë për të paguar, në të vërtetë është hutuar me trupat, me krematoriumin e tij vështirë se mund të merret me nevojën.