Rastet e koronavirusit të Sidneit rriten kur bllokimi çon

Covid

Australia raportoi një hov shtesë në rastet krejt të reja të koronavirusit të hënën, ndërsa bllokimi në qytetin më të madh të vendit Sidnei nuk arriti të ndalonte një koleksion rastesh që zgjerohej shpejt

Autoritetet shëndetësore raportuan 112 raste në Sidnei në 24 orët e fundit, një dokument për këtë valë infeksionesh, përkundër një bllokimi në të gjithë qytetin që mbetet në javën e tij të 3-të.

Infeksioni aktualisht ka infektuar zona në të gjithë qytetin e gjerë me 5 milion individë.

Kryeministri i shtetit të Uellsit të Ri Jugor Gladys Berejiklian pretendoi se një numër i infeksioneve më të fundit u kaluan midis të afërmve dhe miqve që ishin të kënaqur pavarësisht nga një kufizim në konferencën e çdo personi jashtë shtëpisë tuaj.

Sydneysiders aktualisht është dashur të mos largohen nga shtëpia përveç nëse për blerjen e ushqimit, terapi klinike ose stërvitje të përditshme.

"Nëse e vë veten në rrezik, po vë në rrezik të gjithë familjen tënde - dhe kjo do të thotë familje e gjerë, si dhe miqtë dhe bashkëpunëtorët e tu më të ngushtë", këshilloi Berejiklian.

Të Shtunën një femër në të 90-at e saj ndërroi jetë pasi kontrolloi të favorshme për COVID-19, fataliteti fillestar nga një në zonën tuaj mori infeksion në Australi këtë vit.

Bllokimi i Sidneit është planifikuar të përfundojë të Premten, megjithatë autoritetet pretendojnë se synimi aktualisht "nuk ka shumë të ngjarë" të përmbushet.

Qyteti është hequr pothuajse plotësisht nga pjesa tjetër e kombit nën kufizimet e udhëtimit në lagje.

New South Wales në të vërtetë ka regjistruar një sasi totale prej 678 infeksionesh të reja, duke pasur parasysh që shpërthimi më i fundit filloi në mes të qershorit.

Ndërsa kjo zvogëlohet në kontrast me shumicën e qyteteve ndërkombëtare, Australia në të vërtetë ka marrë një teknikë të tolerancës zero për të transmetuar zonën në të gjithë pandeminë.

Autoritetet në të vërtetë kanë agjëruar për të zbatuar kufizimet në një përpjekje për të shkatërruar koleksionet herët, dhe gjithashtu kufijtë e kombit qëndrojnë shumë të mbyllur. Vetëm 10 përqind e australianëve janë imunizuar plotësisht.