Çuditërisht disa gra mund të kenë shëndet të mirë të zemrës para shtatzënisë

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email kopje Thomas Barwick / Stone, Getty Images

Më pak se pesëdhjetë përqind e grave amerikane që shkojnë në shtatzëni kanë shëndet të mirë të zemrës, si dhe ato çmime po bien, sipas studimit të ri të hulumtimit.

Ekspertët aktualisht njohin shëndetin e keq të zemrës mund të kenë efekte alarmante për nënat e ardhshme. Gjendja kardiovaskulare është arsyeja kryesore për fatalitetin e një nëne gjatë gjithë shtatzënisë, si dhe pas lindjes, duke përfshirë 26.5% të fataliteteve të lidhura me shtatzëninë, sipas Kolegjit Amerikan të Obstetërve si dhe Gjinekologëve.

Studimi krejt i ri kërkimor kërkoi të mësonte nëse shëndeti i zemrës po zvogëlohej para se gratë të krijonin, si dhe nëse po, në cilat përbërës të kombit.

Studiuesit hodhën një vështrim në informacionin nga të gjitha gratë e SH.B.A.-së, moshat 20-44 vjeç, të cilat u dorëzuan nga 2016 në 2018. Pastaj ata u përqëndruan në sasinë e tyre që kishin "shëndet të favorshëm kardiometabolik" para shtatzënisë, e cila ishte specifikuar se kishte një peshë të rregullt si si dhe presion të lartë të gjakut si dhe që nuk kanë çështje diabetike.

Ata gjetën përqindjen e grave që shkojnë në shtatzëni me shëndet të mirë të zemrës të ulur gjatë gjithë kohëzgjatjes së studimit kërkimor, nga 43.5% në 41.3%.

"Unë isha mjaft i befasuar nga ata numra," pohoi shkencëtarja Natalie A.Cameron "Normat dhe tendencat tona u drejtuan kryesisht nga mbipesha dhe mbipesha. Sidoqoftë, deri në 4% deri në 5% të grave në disa shtete kishin dy ose më shumë faktorë rreziku, duke demonstruar një kontribut të rëndësishëm të diabetit dhe hipertensionit në shëndetin e pafavorshëm para shtatzënisë. "

Paraqitur së fundmi në Konferencën dixhitale të Shoqatës Amerikane të Zemrës, Epidemiologjia, Parandalimi, Stili i Jetës dhe Shëndetit Kardiometabolik, kërkimet për të janë marrë në konsideratë fillestare derisa të lëshohen në një revistë të vlerësuar nga kolegët.

Studimi i hulumtimit gjeti se çdo shtet përjetoi një ulje të çmimit të shëndetit të dobishëm të zemrës para shtatzënisë, megjithatë kishte një hapësirë ​​të konsiderueshme në përbërës të ndryshëm të kombit. Në 2018, në lidhje me 33% të grave në Misisipi kishin shëndet të mirë të fireplace para shtatzënisë në krahasim me 48% në Utah.

Përmirësimi i shëndetit kardio të grave para shtatzënisë është thelbësor për foshnjat përveç mamas. Të qenurit i trashë ose të kesh peshë të tepruar, problemet me diabet ose hipertension mund të shkaktojnë zvogëlimin e peshës së lindjes për foshnjat si dhe kërcënime më të mëdha shëndetësore gjatë viteve të adoleshencës, pohoi Cameron.

Ndërsa studimi kërkimor me të vërtetë nuk ka kontrolluar arsyet për shëndetin e keq të zemrës para shtatzënisë, rezultatet zbulojnë kërkesën për një ndryshim të rëndësishëm në trajtimin shëndetësor, pretendoi ajo.

"Ne duhet të hetojmë pengesat për promovimin e shëndetit kardiometabolik në SH.B.A.", pohoi Cameron, një doktor rezident i ilaçeve të brendshme në Qendrën Mjekësore McGaw të Universitetit Northwestern në Çikago "Disa nga këto pengesa mund të përfshijnë mungesën e aksesit në sigurimin shëndetësor, kujdesin shëndetësor ofruesit, ushqimet e shëndetshme dhe vendet e sigurta për të ecur dhe për të qëndruar aktiv ”.

Dr. Melinda Davis, a cardiologist që nuk ishte i shoqëruar me studimin kërkimor, e quajti atë "një studim i rëndësishëm që tregon publikun dhe komunitetin mjekësor se duhet të përqendrohemi më shumë në ndihmën e grave për të arritur një shëndet të përgjithshëm më të mirë".

Ajo pretendoi se kërkohen modifikime në planin shëndetësor që synojnë uljen e çmimeve të peshës së tepërt, hipertensionit si dhe çështjeve diabetike tek gratë e reja. Për më tepër, është e nevojshme që gratë të jenë agresive në lidhje me shëndetin e tyre, pretendoi ajo.

"Ndërsa është e rëndësishme për të gjithë ne të sigurohemi se jemi duke ushtruar, duke ndjekur një dietë të shëndetshme dhe duke menaxhuar çdo faktor rreziku për sëmundjen e zemrës, është veçanërisht e rëndësishme për gratë që planifikojnë të mbeten shtatzënë", pohoi Davis, ndihmës mësues i ilaçe kardio, si dhe përbërës i grupit të zemrës së nënës në Universitetin e Miçiganit në Ann Arbor.

"Unë do t'i inkurajoja gratë të flasin me mjekun e tyre para se të mbeten shtatzënë për të zbuluar në lidhje me çdo faktor rreziku që ata mund të kenë dhe të shohin se si ata mund të ulin rrezikun e tyre."

Nëse keni pyetje ose vërejtje në lidhje me këtë përrallë, ju lutemi redaktoni me email @heart org.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

News American Association Association mbulon gjendjen e zemrës, goditjen në tru si dhe problemet shëndetësore përkatëse. Jo të gjitha pamjet e zbuluara në tregimet e Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë vendosjen kryesore të Shoqatës Amerikane të Zemrës

Të drejtat e autorit janë ose mbahen nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc., si dhe të gjitha të drejtat ligjore janë rezervuar. Leja miratohet, pa pagesë, si dhe pa kërkesë për kërkesë shtesë, për njerëzit, pajisjet elektrike të medias, si dhe edukimin dhe mësimin jo-komercial, si dhe për të kuptuar iniciativat për t'u lidhur, cituar, fragment ose ribotim nga këto përralla në çdo lloj mjeti për sa kohë që asnjë mesazh nuk modifikohet, si dhe mirënjohja e saktë i bëhet Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Përdorime të tjera, të përbërë nga produkte akademike dhe të ardhura nga kostot e shërbimeve, duhet t'i përmbahen Shoqatës Amerikane të Zemrës "& rsquo; Udhëzimet për lejen e të drejtës së kopjimit Shikoni gjithçka në lidhje me përdorimin. Këto përralla mund të mos përdoren për të reklamuar ose rekomanduar një produkt dhe shërbime biznesi.

Deklarata e kujdesit shëndetësor: Kjo faqe në internet, si dhe zgjidhjet e saj nuk përbëjnë metodën e udhëzimit klinik, diagnozës mjekësore ose terapisë. Gjithmonë flisni me kompaninë tuaj të trajtimit shëndetësor për diagnozën mjekësore, si dhe terapinë, duke përfshirë kërkesat tuaja të caktuara klinike. Nëse keni ose supozoni se keni një çështje ose problem klinik, ju lutemi telefononi menjëherë një ekspert të çertifikuar të trajtimit shëndetësor. Nëse qëndroni në Shtetet e Bashkuara, si dhe po përjetoni një situatë emergjente klinike, telefononi në 911 ose kërkoni menjëherë ndihmë klinike të situatës emergjente.