Pengesa verore: Vdekjet nga COVID dhe rastet që rriten përsëri globalisht

Pengesa verore: Vdekjet nga COVID dhe rastet që rriten përsëri globalisht

Vdekjet dhe rastet e COVID-19 rriten përsëri globalisht në një problem shpërdorues që po aktivizon një raund shtesë të kufizimeve dhe po lagështon dëshirën për një verë praktikisht të rregullt dhe të këndshme.

Organizata Botërore e Shëndetësisë raportoi të Mërkurën se vdekjet u rritën kohët e fundit pas 9 javësh rënie. Ai regjistroi më shumë se 55,000 vdekje, një rritje prej 3% nga java në të kaluarën. Rastet u rritën kohët e fundit me 10% në pothuajse 3 milion, deklaroi OBSH.

Në rekordin e saj një herë në javë, firma e KB e Wellness deklaroi se varietetet më të mëdha të rasteve krejt të reja mbetën në Brazil, Indi, Indonezi dhe Britani. ATA deklaroi se variacioni delta më ngjitës aktualisht është njohur aktualisht në 111 kombe duke pasur parasysh që gjenden në Indi dhe se variacioni mutant parashikohet të përfundojë duke u udhëhequr globalisht në muajt e ardhshëm.

Mes rritjes, viktima e përgjithshme në Argjentinën e goditur rëndë iu afrua 100,000. Vdekjet e përditshme të koronavirusit në Rusi arritën arritjet më të larta të dokumenteve sot. Në Belgjikë, infeksionet COVID-19, të nxitura nga variacioni delta midis të rinjve, në të vërtetë janë palosur javën e kaluar. Britania regjistroi një ditë të përgjithshme me më shumë se 40,000 raste krejt të reja për herë të parë në 6 muaj.

Në SH.B.A., me çmimet më të mëdha të inokulimit në të gjithë botën, infeksionet e verifikuara kohët e fundit çdo ditë në të vërtetë kanë palosur 2 javët e mëparshme në rreth 24,000, megjithatë vdekjet janë akoma në një trajektore zbritëse rreth 260 në ditë.

Pengesa verore: Vdekjet nga COVID dhe rastet që rriten përsëri globalisht

Qarku i Los Anxhelos, një nga zonat më të populluara në SH.B.A., raportoi ditën e 5-të rresht të martën me më shumë se 1,000 raste krejt të reja.

Tokio është nën një gjendje të 4-të të gjendjes së jashtëzakonshme përpara Lojërave Verore këtë muaj. Ekspertët në fakt kanë deklaruar që ngarkesat e çështjeve mund të rriten mbi 1,000 para Lojërave Olimpike dhe të rriten në mijëra përgjatë lojërave video.

Pika në fakt ka shkaktuar kufizime shtesë në pozicionin si Sidnei, Australi, ku 5 milion pronarë të shtëpive me siguri do të qëndrojnë në bllokim deri në përfundimin më të vogël të korrikut, 2 javë shumë më shumë sesa ishte menduar. Koreja e Jugut në të vërtetë ka pozicionuar zonën e saj të financimit nën rregulloret e saj më të vështira të distancimit ende për shkak të gradave të shkallës së dokumentit.

Autoritetet e Çikagos prezantuan të martën se turistët e pavaksinuar nga Misuri dhe Arkansas duhet ose të bëjnë karantinë për 10 ditë ose të bëjnë një ekzaminim të pafavorshëm COVID-19.

Kryetari i Bashkisë së Londrës Sadiq Khan kërkoi që bikers në autobusë dhe trena të thirren për të vendosur maska ​​gjithashtu pasi kufizime të ndryshme në Angli u ngritën javën e ardhshme.

  • Pengesa verore: Vdekjet nga COVID dhe rastet që rriten përsëri globalisht
  • Pengesa verore: Vdekjet nga COVID dhe rastet që rriten përsëri globalisht

OBSH-ja pranoi që disa kombe aktualisht po merren me "presion të konsiderueshëm" për të ngritur të gjitha masat parandaluese të qëndruara ende të paralajmëruara që ndalimi i punës për ta bërë atë siç duhet sigurisht që thjesht do t'i ofrojë infeksionit shumë më shumë mundësi për t'u përhapur.

Në SHBA, stresi po zgjerohet për të rritur inokulimet për t'iu përgjigjur rritjes. Starlet dhe vokalistja tetëmbëdhjetë vjeçare Olivia Rodrigo synonte të konsultohej me Presidentin Joe Biden dhe Dr Anthony Fauci të Mërkurën në një vlerësim për të inkurajuar të rinjtë të marrin fotografitë e tyre.

Pothuajse 160 milion amerikanë janë imunizuar plotësisht, ose mbi 55% e popullsisë, megjithatë të rinjtë kanë zbuluar shumë më pak pasion.

Ohio synon të prezantojë një program shtesë shpërblimi për të rritur çmimin e tij të inokulimit dhe Gov Mike DeWine bëri që qeveria federale të ofrojë vaksinimet autorizim të plotë në krahasim me pëlqimin e situatës emergjente thjesht për të ulur pyetjet e individëve.

"Kjo do të na ndihmojë, në Ohio dhe në të gjithë vendin, për të bërë më shumë njerëz të vaksinuar," deklaroi ai.