Kampet verore goditen me shpërthime të COVID - a janë shkollat ​​më pas?

Kampet verore goditen me shpërthime të COVID - a janë më pas shkollat?

SH.B.A. në të vërtetë ka parë një varg episodesh COVID -19 të lidhura me kampe verore në javët e tanishme në pozicione të tilla si Texas, Illinois, Florida, Missouri dhe gjithashtu Kansas, në atë që disa shqetësime mund të jenë një vështrim i fshehtë i vitit akademik që po afron.

Në disa situata, episodet në të vërtetë janë përhapur nga kampi në lagjen më të gjerë.

Koleksionet kanë ardhur në të vërtetë pasi shumëllojshmëria e situatave të verifikuara të koronavirusit në SH.B.A. ka kthyer vërtet programin, duke u rritur më shumë se 60% gjatë 2 javëve të mëparshme nga afërsisht rreth 12,000 në ditë në rreth 19,500, sipas informacionit nga Universiteti Johns Hopkins .

Rritja në disa vendndodhje është dënuar në të vërtetë shumë individë të pavaksinuar dhe gjithashtu ndryshimi delta shumë i transmetueshëm.

Gwen Ford, një edukatore kërkimore shkencore 43-vjeçare nga Adrian, Misuri, ishte me shumë shpresë kur shikoi numrin e situatës në rënie në pranverë dhe gjithashtu regjistroi fëmijën e saj 12-vjeçar në Kampin e Shërbimit të Krishterë Perëndimor në Misuri.

Por një ditë pasi fëmija i saj mori vendbanimin nga një javë lojë në pishinën e kampit, duke nderuar miq dhe gjithashtu duke u depozituar në një dhomë konvikti, Ford mori një email në lidhje me një shpërthim dhe më pas zbuloi se shoku i kampit të fëmijës së saj ishte i ndotur .

"Dhe ne ishim si," Oh, zoti im. Ky ishte dikush që e kishe pranë fare ', ”kujtoi ajo, duke përfshirë që fëmija i saj vlerësohej në mënyrë të pashmangshme jo i favorshëm. Ford pretendoi se ajo sigurisht që përgatitet për të imunizuar fëmijën e saj. “Ishte shumë nervozuese. Duket sikur më në fund u ndjeva rehat dhe ndodhi. ”

Një shënim i botuar në faqen e internetit të kampit në Facebook zbuloi se infermierja e regjistruar në kamp dhe gjithashtu profesorë të shumtë dhe gjithashtu vullnetarë ishin midis atyre të kontaminuarve. Pjesëmarrësit e stafit në kamp nuk u kthyen për vërejtje.

JoAnn Martin, menaxher i kompanisë së përgjithshme të shëndetit publik në kufi me Qarkun Pettis, u pendua për problemin në marrjen e individëve për të marrë seriozisht infeksionin dhe gjithashtu për t'u imunizuar.

"Ka qenë një sfidë që nga rasti i parë," pohoi ajo. "Ju keni njerëz që ende thonë se nuk është e vërtetë. Keni njerëz që thonë se është ftohtë. Ju keni njerëz që thonë se cila është çështja e madhe. Ju keni njerëz që thonë se e gjitha është një komplot qeveritar. ”

Dr William Schaffner, një profesionist i sëmundjeve të transmetueshme nga Universiteti Vanderbilt, pretendoi se ai nuk është i mahnitur nga episodet pasi kampet rinisin këtë vit pasi u mbyllën verën e kaluar. Ai pretendoi se kishte pasiguritë e tij që disa kampe "menduan për të gjitha implikimet e kampeve gjatë COVID".

Në mënyrë ideale, pretendoi ai, kampet me siguri do të bënin thirrje për inokulime për të rriturit dhe gjithashtu për kampe që janë mjaft të vjetër, dhe gjithashtu sigurisht do të ndërmerrnin hapa të tjerë të tjerë si ofrimi i pjatave në ndryshime, vendosja e më pak fëmijëve në kabina dhe gjithashtu thirrja për ndonjë individ të pavaksinuar të vendosni maska ​​brenda shtëpisë tuaj.

Në vendndodhjen e Hjustonit, autoritetet e shëndetit pretenduan më shumë se 130 të rinj dhe gjithashtu të rritur të vlerësuar të favorshëm për infeksionin në situata të lidhura me një kamp kishë ku kishin shkuar qindra të rinj.

Prifti i Kishës së Komunitetit Clear Creek në League City, Texas, pretendoi se shpërthimi ndodhi në 2 valë, fillimisht në kamp dhe më pas kur individët u kthyen në banesë në fund të Qershorit dhe gjithashtu përhapën infeksionin në familjet e tyre.

"Në disa raste, familje të tëra janë të sëmurë", pohoi prifti Bruce Wesley në faqen në internet të kishës në Facebook.

Kampet verore goditen me shpërthime të COVID - a janë më pas shkollat?

Në Illinois, autoritetet e Wellness pretenduan 85 adoleshentë dhe gjithashtu të rritur në një kamp të rinjsh të krishterë në mes të qershorit të vlerësuar të favorshëm, të përbërë nga një i ri i pavaksinuar që ishte i shtruar në spital, dhe gjithashtu disa individë nga kampi shkuan në një takim fqinj, duke rezultuar në 11 situata ekstra.

Departamenti i Shëndetit Publik të Illinois pretendoi se të gjithë kampistët ishin të kualifikuar për injeksion, megjithatë vetëm "një grusht" kampierësh dhe ekipi gjithashtu e kishin marrë atë. Kampi me të vërtetë nuk inspektoi gjendjen e inokulimit ose bëri thirrje që individët të vendosnin maska ​​brenda shtëpisë tuaj, sipas ndarjes.

Divizioni i Wellness në Leon County, Florida, që përfshin Tallahassee, shkroi në Twitter këtë muaj se një rritje e situatave atje përveç kësaj ishte pjesë përbërëse e episodeve të kampit veror.

Dhe në Kansas, rreth 50 individë janë ndotur në të vërtetë në një pushim të lidhur me një kamp veror kishash të mbajtur muajin e kaluar jo shumë nga Wichita.

Diku tjetër skenari është shumë më i mirë. Rreth 225 kampe gjatë natës dhe gjithashtu qindra kampe ditore të drejtuara nga YMCA-të e lagjes janë kryesisht të hapura këtë verë, megjithëse me një aftësi pak të ulur, pohoi Paul McEntire, polici kryesor drejtues për YMCA i SHBA.

McEntire pretendoi se ai njeh disa situata të kampeve Y ku individët vlerësoheshin të favorshëm për infeksionin, megjithatë nuk kishte rrethana të përhapjes thelbësore. Ai pretendoi se disa kampe po marrin masa parandaluese të tilla si ofrimi i pjatave në ndryshime ose jashtë dhe gjithashtu përpjekje për të mbajtur fëmijët në ekipe të ndryshme. Shumica po bëjnë thirrje për maska ​​brenda shtëpisë tuaj, megjithatë ai e kuptoi se mund të jetë një vështirësi.

"Për të qenë i sinqertë, ka disa prindër që nuk dëshironin të dërgonin fëmijët e tyre nëse nuk u siguruan që maskimi po përdorej brenda", pohoi ai. "Kishte të tjerë që kishin pikëpamjen e kundërt."

Përpara vitit akademik, Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin e azhurnuan ndihmën e saj kohët e fundit për arsimtarët e imunizuar shtetërorë dhe gjithashtu kursantët nuk kërkojnë të vendosin maska ​​brenda dhe gjithashtu distancimi prej 3 metrash i tryezave të punës nuk është i nevojshëm për të imunizuar plotësisht.

Episodet e kampit veror "sigurisht që mund të jenë një pararendës" i asaj që ndodh kur të rinjtë kthehen në klasa në vjeshtë, tha Dr. Michelle Prickett, një specialist i kujdesit pulmonar dhe kritik në Spitalin Memorial Northwestern në Çikago. Rezultati do të varet nga nivelet e vaksinimit dhe cilat variante të virusit janë të përhapura, tha ajo.

"Ne thjesht kërkojmë të jemi të kujdesshëm", pohoi Prickett.

Schaffner pretendoi se ai supozon që shkollat ​​nuk do të hasin episode të krahasueshme pasi ato shpesh priren të jenë tepër të organizuara dhe gjithashtu të vetë-shpërndara sesa kampe dhe gjithashtu shumica e përfitimeve të përdorura për të bërë modifikime gjatë vitit të kaluar dhe gjithashtu një pesëdhjetë përqind. Por ai pretendoi që metoda më e mirë për të minimizuar rrezikun është që të merren shumë njerëz të imunizuar.

"Ka shumë pjesë të vendit që thjesht nuk e kanë kuptuar këtë," tha ai.

Vaksina COVID-19 në SH.B.A. është e autorizuar për njerëz të moshës 12 vjeç. Mund të kalojnë disa muaj para se rregullatorët të marrin një vendim mbi autorizimin e shkrepjeve për fëmijë më të vegjël se kaq. Studimet për të rinjtë nën 12 vjeç vazhdojnë ende.

Ford, mësuesi, vajza e të cilit mezi i shpëtoi marrjes COVID-19 në një kamp veror në Misuri, është i shqetësuar.

"Me tërheqjen e situatave, jam i shqetësuar se nuk do të kemi aftësinë për t'u kthyer në rregull, dhe gjithashtu sigurisht që do të duhet të kërkojmë nga individët që të maskojnë dhe gjithashtu gjëra", tha ajo, "dhe gjithashtu unë ndiej që ka ka të ngjarë të jetë një debat masiv. ”