Praktikat e studimit kthehen në testimin e rregullt për plagët BI-RADS në ultrazërit e automatizuar të gjirit të plotë

Kontrolli rutinor për dëmtimet BI-RADS në ultratinguj të automatizuar të gjirit të plotë

Sipas ARRS ' Revista Amerikane e Roentgenologjisë (AJR), kthimi përsëri në testimin e rregullt për plagët BI-RADS 3 në Shtetet e Bashkuara shtesë automatike të gjirit (ABUS) ul ndjeshëm çmimin e tërheqjes, ndërsa nuk ka të ngjarë të shkaktojë rezultat përfundimtar të pafavorshëm.

"Ky studim i ardhshëm mbështet një rekomandim për ndjekjen rutinore vjetore të lezioneve BI-RADS 3 në ABUS shtesë," krijoi shkrimtari kryesor Richard G. Barr i Universitetit Mjekësor të Orios Verilindore në Rootstown.

Nga gushti 2013 deri në dhjetor 2016, Barr si dhe studimi i mundshëm i studimit të bashkëpunëtorëve (NCT02650778) regjistroi individë me BI-RADS 1 ose 2 për testimin e mamografisë, si dhe trashësinë e bustit C ose D për të kaluar ABUS shtesë, i cili u mor me BI -RADS 1, 2, 3, ose 0. Për ABUS BI-RADS 1, sugjerohet kthimi në testimin e rregullt, ndërsa plagët ABUS BI-RADS 0 ndërmorën ultratinguj të drejtuar nga dora.

Në 2,257 femra (sugjerojnë moshën, 58 vjeç), ndjekja e rregullt e plagëve BI-RADS 3 të vërejtura në testimin shtesë ABUS tek femrat me buste të trasha, si dhe çdo lloj rreziku shkaktoi një çmim tërheqjeje prej 3.8% (85 / 2,257) , çmimi i biopsisë prej 0.5% (12 / 2,257), si dhe çmimi i favorshëm i biopsisë prej 58.3% (7/12) - pa humbur qelizat e kancerit (95% CI, 0.0-0.86%).

Duke vërejtur se ABUS mund të ndihmojë në uljen e parregullsisë së prokurimit duke sistemuar dokumentet, regjistrimin, si dhe arkivimin e fotove me ultratinguj nga i gjithë busti (duke lënë jashtë sqetullën), Barr et al. deklaroi se fotot ABUS me cilësi të lartë të krahasueshme mund të merren nga ultrasonografët e arsimuar mjaftueshëm, si dhe mamografët.

"Shmangia e ndjekjes së mëparshme për këto lezione ndoshta beninje mund të shoqërohet me kursime të konsiderueshme të kostos", shkrimtarët e kësaj AJR postimi i përfshirë.