Studimi tregon se terpenet e kanabisit japin lehtësim të dhimbjes, kontribuojnë në 'efektin e rrethimit'

kanp

Kur bëhet fjalë për pronat mjekësore dhe gjithashtu shëruese të banimit të C, një enigmë e pazgjidhur është nëse ekziston një 'ndikim rrethues', ku rezultatet qetësuese të bimës në tërësinë e saj janë më të larta se cilido nga përbërësit e saj specifik. Një studim i ri kërkimor nga Universiteti i Shkencave të Shëndetit në Arizona ka zbuluar vërtetimin që preferon konceptin e ndikimit të ambientit dhe gjithashtu vendosjen e terpeneve të kanabisit, përbërësi i bimës që ofron shije dhe aromë, si një objektiv tërheqës krejt i ri për trajtimet e dhimbjes që do të sigurisht që bëjnë thirrje për doza të reduktuara dhe gjithashtu gjenerojnë efekte më pak të dëmshme.

"Shumë njerëz po marrin kanabis dhe kanabinoid për dhimbje," pretendoi shkencëtari kryesor John Streicher, Ph D., një pjesëmarrës i Shkencave Shëndetësore UArizona Gjithëpërfshirëse të Dhimbjes dhe gjithashtu Qendrës së Varësisë dhe gjithashtu mësues i asociuar i farmakologjisë në Kolegjin e Mjekësisë – Tucson . "Ne jemi të interesuar në konceptin e efektit të shoqërimit, me idenë që mbase mund të rrisim efikasitetin modest të lehtësimit të dhimbjeve të THC dhe jo të rrisim efektet anësore psikoaktive, kështu që ju të keni një terapeutik më të mirë."

Terpenet janë substanca aromatike të zbuluara në disa bimë dhe gjithashtu janë elementi standard në vajrat jetësorë. Terpene linalool, si një shembull, siguron livandon aromën e saj të veçantë të luleve. Në rritjen e terpeneve, C konsiston në marrjen normalisht të substancave të referuara si kanabinoide, një nga më të njohurat prej të cilave janë kanabidiol, ose CBD, dhe gjithashtu tetrahidrokannabolin, ose THC, elementi psikedelik i kanabisit.

Studiuesit zbuluan se terpenet e kanabisit, kur përdoren vetë, simulojnë rezultatet e kanabinoideve, që konsistojnë në një rënie të ndjenjës së dhimbjes. Kur përfshihen me kanabinoide, rezultatet qetësuese të dhimbjes u intensifikuan pa një rritje të efekteve anësore të pafavorshme. Letra, "C terpenet janë kanabimimetike dhe në mënyrë selektive rrisin aktivitetin kanabinoid, ”u lëshua në Raportet shkencore.

"Ishte e papritur, në një farë mënyre," pohoi Dr. Streicher. "Ishte hipoteza jonë fillestare, por ne nuk prisnim domosdoshmërisht terpenet, këto përbërje të thjeshta që gjenden në shumë bimë, të prodhojnë efekte të ngjashme me kanabinoidin."

Dr Streicher dhe gjithashtu grupi i studimit kërkimor, i përbërë nga studenti i mëparshëm i kolegjit dhe gjithashtu shkrimtari i parë Justin LaVigne, Ph D., shkencëtari i mëparshëm universitar Ryan Hecksel dhe gjithashtu i njëjti tjetër i mëparshëm pas doktoraturës Attila Kerestztes, Ph D., i përqendruar në 4 terpene kanabisi: alfa -humulene, geraniol, linalool dhe gjithashtu beta-pinene. Ata shqyrtuan secilin terpen vetëm dhe gjithashtu në përzierje me WIN55,212-2, një agonist artificial kanabinoid që rrit receptorët e natyrshëm të kanabinoidit të trupit.

Kur një kanabinoid i tillë si THC futet në trup, ai lidhet me disa receptorë kanabinoidë - CB1R, i cili është një nga më të shumtët, ose CB2R. Receptori pas kësaj ndez qelizat nervore që ndikojnë në procedurat fizike dhe gjithashtu veprimet. Në eksperimentet laboratorike kërkimore, shkencëtarët zbuluan se të 4 terpenet shkaktuan CB1R, ashtu si THC.

Hulumtimet e sjelljes në versionet e miut kompjuterik zbuluan se kur kryhen në mënyrë të pavarur, të 4 terpenet ulën nivelin e ndjeshmërisë së dhimbjes, dhe gjithashtu në të paktën 3 nga 4 efektet e pafavorshme të kanabinoidit të përjetshëm: ndjenja e dhimbjes së zvogëluar, niveli i temperaturës së trupit, aktiviteti i zvogëluar dhe gjithashtu katalepsia, veprime të ftohta që lidhen me rezultatet psikedelike të kanabinoideve. Kur terpenet u përfshinë me WIN55,212-2, shkencëtarët panë një rënie më të lartë të ndjenjës së dhimbjes krahasuar me terpenin ose WIN55,212-2 vetëm, duke treguar një komunikim terpen / kanabinoid në rregullimin e dhimbjes.

Studimi i vazhdueshëm kërkimor i Dr. Streicher është përqendruar në përdorimin e terpeneve në përzierje me opioidet dhe gjithashtu për lloje të veçanta të dhimbjeve të lidhura me kancerin Objektivi i tij afatgjatë është të krijojë një qasje të zvogëlimit të dozës që përdor terpenet - zakonisht pranohet si pa rrezik nga SH.B.A. Administrimi i ushqimit dhe ilaçeve - në përzierje me kanabinoide ose opioide për të arritur të njëjtat shkallë të lehtësimit të dhimbjes me doza të reduktuara të ilaçeve dhe gjithashtu efekte më pak të dëmshme.