Studimi: Pabarazitë racore / etnike dhe gjuhësore në mënyrat se si pacientët marrin testin COVID-19

Testet COVID-19

Pandemia COVID-19 krijoi një shqetësim të pashoq në dërgesat e kujdesit shëndetësor, me burimet e ndryshuara drejt zgjidhjeve telehealth dhe testimit masiv të viruseve Ndërsa studimet shumë të hershme kërkimore në pandemi theksuan dallimet në përdorimin e kujdesit shëndetësor midis pacientëve me mbulim të sigurimit të biznesit, informacion nga garantuar haptas ose pa sigurim neto sigurie ”popullatat individuale mbeten të lindin.

Një studim i hulumtimit aktual nga shkencëtarët në Universitetin e Minesotës dhe Institutit të Kërkimeve Shëndetësore Hennepin (HHRI) është ndër fillestarët për të kontrolluar saktësisht se si ekipe të ndryshme socio-demografike përdorën telehealth, ambulator (dmth. Institucion), ndarjen e situatës emergjente dhe të shtruar në spital (dmth. , institucioni i kujdesit shëndetësor) si ekzaminimi për SARS-CoV-2, infeksioni që krijonCOVID-19 Kërkimet e tyre për të u lëshuan kohët e fundit në JAMA Network Open.

Studimi kërkimor u drejtua nga studenti i kolegjit U i Shkollës M të Shëndetit Publik Rohan Khazanchi Së bashku me të tjerët nga Hennepin Healthcare dhe HHRI, shkencëtarët përbëheshin nga Asistent Profesori i Shkollës Mjekësore Tyler Winkelman, që është gjithashtu me U të M Robina Instituti i Ligjit Penal dhe Penal Drejtësia dhe Shkencëtari HHRIData Peter Bodurtha Grupi vlerësoi informacionin sekret të shëndetit dixhital dhe të shëndetit për individët me shenja dhe simptoma të sëmundjes virale që morën testimin e SARS-CoV-2 në Hennepin Healthcare, një sistem i madh i shëndetit dhe mirëqenies në rrjetin e sigurisë në Minneapolis.

Studimi kërkimor zbuloi se:

  • Pacientët që filluan testimin duke përdorur telehealth ishin tepër të bardhë dhe flisnin anglisht, ndërsa pacientët që filluan testimin me sektorin e situatës emergjente ishin tepër të zezë, amerikanë vendas, jo-anglisht-folës dhe kishin disa probleme para-ekzistuese.
  • Testimi i filluar me telehealth dhe përvojat ambulatore kishin të bënin me uljen e çmimeve të trajtimit pasues të njësisë së kujdesit spitalor dhe kritik sesa testimi i filluar në grupe më shumë të kujdesit intensiv, siç janë ndarjet e situatës emergjente.

"Pabarazitë sipas racës, përkatësisë etnike dhe gjuhës në të cilën njerëzit kërkojnë testimin e SARS-CoV-2 mund të tregojnë për disa shkaqe rrënjësore strukturore, duke përfshirë pengesat për testimin në kohë të hyrjes, vonesat në kërkimin e kujdesit, vështirësitë në qasjen e shërbimeve telehealth dhe nivelet më të larta të para-ekzistuese kushte midis pacientëve që kërkojnë nivele më të larta të kujdesit ”, pohoi Khazanchi.

Shkencëtarët gjithashtu përfshinë që pabarazitë mund të përshkruhen pjesërisht nga profesionistë mjekësorë dhe variante të institucioneve në përdorimin e telehealth.

"Pa reforma strukturore, zbatimi i shpejtë i telehealth dhe shërbimeve të tjera të reja mund të përkeqësojë pabarazitë në aksesin në kujdes, veçanërisht nëse këto investime vijnë në kurriz të vendeve të tjera të kujdesit", pohoi Bodurtha.

Shkrimtarët pohuan se ndërsa hetuesit privatë zbulojnë rezultatet e pandemisë COVID-19 mbi shëndetin dhe përdorimin e shëndetit dhe rezultatet përfundimtare individuale, studimi i ardhshëm duhet të mbetet për të kontrolluar saktësisht se si dhe pse përdorimi i kujdesit shëndetësor pacientët e rrjetit të sigurisë ndryshon nga njerëzit e garantuar lehtë për të njoftuar trajtimet e orientuara drejt barazisë.