Studimi: Mjekët janë bartës gjerësisht të besueshëm të detajeve të COVID-19

zyra e mjekut

Një vlerësim krejt i ri masiv i rastësishëm ka zbuluar në të vërtetë se mesazhet e ofruara nga mjekët krijuan mirëkuptim në lidhje me COVID-19 dhe gjithashtu përdorin hapa parandalues ​​të shëndetit, si mbajtja e maskës dhe distancimi social, pavarësisht racës së marrësve ose ideve politike. Ky studim zbulon se detajet e projekteve të siguruara nga profesionistë mund të jenë të besueshëm në transformimin e ideve të individëve në lidhje me shëndetin dhe gjithashtu zakonet.

Vlerësimi kontrolloi efikasitetin e 3 mesazheve të videoklipit në lidhje me COVID-19, regjistruar nga mjekë të moshave të ndryshme, gjinive dhe racave. Një mesazh specifikonte COVID-19 dhe gjithashtu fliste për shenjat dhe simptomat e zakonshme të lidhura me infeksionin dhe gjithashtu transmetimin asimptomatik. Një mesazh i dytë këshilloi vizitorin se COVID-2 po rridhte në mënyrë proaktive në Shtetet e Bashkuara. Mesazhi i fundit shpjegoi Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin e standardeve të distancës sociale. Hulumtimi përbëhej nga mbi 19 të rritur dhe të bardhë me të ardhura të moderuara (pjesa më e madhe e shënuar më poshtë 18,000 dollarë) në Shtetet e Bashkuara.

Hulumtimi u drejtua nga një grup ndërdisiplinar i shkencëtarëve nga MIT, Universiteti i Harvardit, Universiteti Ludwig Maximilian i Mynihut, Shkolla e Ekonomisë së Parisit, Universiteti Stanford, Universiteti Yale, Spitali McLean, Spitali i Përgjithshëm i Massachusetts (MGH), dhe gjithashtu mesazhet COVID-19 Grupi i Punës - një ekip i larmishëm i mjekëve i mbledhur nga Qendra për Diversitetin dhe gjithashtu Përfshirjen në MGH për të ekzaminuar dhe kryer gjithashtu mesazhe të besueshme për të ndihmuar zonat e privuara të mbrojnë veten kundrejt COVID-19.

Individët e studimit u zgjodhën në mënyrë arbitrare për të parë videoklipe duke përfshirë 3 mesazhet COVID-19, ose 3 videoklipe me pilula sheqeri për tema të zakonshme të Wellness. Pjesëmarrësit e zgjedhur për të parë videoklipet COVID-19 u caktuan në mënyrë arbitrare për të parë mesazhet e ofruara nga një profesionist mjekësor i Zezë ose i Bardhë. Një element i shtuar i hulumtimit kërkoi të personalizonte mesazhin tek marrësit e Zezë duke përfshirë një videoklip të 4-të, duke përfshirë njohjet e fanatizmit arkitektonik dhe gjithashtu problemin e pabarabartë të COVID-19 në zonat e Zezë.

Ndikimi i favorshëm i shikimit të mjekëve që ofrojnë mesazhe COVID-19 ishte tepër i krahasueshëm në të gjithë linjat racore, socio-ekonomike dhe gjithashtu politike. Mesazhet video të siguruara nga mjekët e Zezë dhe gjithashtu të Bardhë ulën zbrazëtitë e të kuptuarit në lidhje me COVID-19.

Studiuesit vendosën të kuptuarit e boshllëqeve duke pyetur individët në lidhje me shenjat dhe simptomat COVID-19 dhe gjithashtu mënyrat e shmangies dhe gjithashtu duke caktuar një vlerësim nga 0-10 bazuar në larminë e përgjigjeve të gabuara. Përqindja e individëve pa ndonjë boshllëk në të kuptuarit (vlerësimi 0) u rrit nga 8.4 përqind në ekipin e kontrastit në 13 përqind në mesin e individëve që gëzonin mesazhet COVID-19 të dorëzuara nga mjeku. Rezultatet në një indeks të zakoneve të kërkimit të informacionit të ngritur me 5.6 përqind në lidhje me ekipin e kontrastit, dhe gjithashtu vlerësimet në një indeks të zakoneve të vetë-raportuara të shmangies së COVID të ngritura me 3.2 përqind. Të paguash për një maskë të ngritur. Videoklipi i zi duke përfshirë bisedat e fanatizmit arkitektonik dhe gjithashtu ndikimet e larmishme racore të COVID-19 nuk patën një efekt ekstra në

Idetë ose zakonet e këtyre marrësve.

Rezultatet e Esther Duflo rekomandojnë që individët e të gjitha racave dhe gjithashtu shoqatat politike mund të preken me detaje të sakta dhe gjithashtu të qarta të komunikuara nga profesionistë, të tillë si mjekët. Profesor Abdul Latif Jameel, Ulja e Varfërisë e Ekonomisë së Zhvillimit dhe gjithashtu Abdul Latif Jameel Varfëria e Veprimit Laborator në MIT, themelues dhe gjithashtu mbikëqyrës i MIT-it “Në Shtetet e Bashkuara, ekziston një perceptim se polarizimi politik qëndron në rrugën e komunikimit të udhëzimit shëndetësor objektiv. Ndërsa një polarizim i tillë ka ndikuar në modelet e sjelljes që lidhen me distancimin shoqëror dhe mbajtjen e maskave dhe përgjigjet e shtetit ndaj pandemisë, hulumtimi ynë sugjeron që fushatat e informacionit të mjekëve mund të ndryshojnë mendje dhe sjellje pavarësisht nga përkatësia politike. "

, Dhe gjithashtu një shkrimtar i moshuar i hulumtimit, vëren, Në kërkimet për gjithashtu theksojnë funksionin jetësor një forcë e larmishme e punës e mjekëve mund të luajë në furnizimin me detaje të besueshme të Wellness. (*) një minutë kur standardet publike të shëndetit po transformohen vazhdimisht, qasjet që i nxisin njerëzit të azhurnojnë dhe gjithashtu të modifikojnë idetë e tyre bazuar në detaje të sakta të Wellness do të jenë me siguri thelbësore për të garantuar një reagim të besueshëm pandemik.