Studimi njeh antitrupa monoklonalë që mund të zvogëlojnë efektet e variacioneve të shumta të norovirusit

Antitrupat

Studiuesit në Qendrën Mjekësore të Universitetit Vanderbilt (VUMC) si dhe në Kolegjin e Mjekësisë Baylor në Hjuston, Teksas, në të vërtetë kanë ndërmarrë një veprim të madh drejt krijimit të terapive të synuara si dhe injeksioneve ndaj një familje infeksionesh që godasin sistemin e stomakut.

Çdo vit në Shtetet e Bashkuara presionet rrjedhëse të norovirusit njerëzor janë përgjegjëse për afërsisht 20 milion raste të gastroenteritit intensiv. Shenjat dhe simptomat dalluese konsistojnë në ngërçe serioze të stomakut, lirshmëri të zorrëve si dhe hedhje lart.

Disa perspektiva të vaksinimit mbeten në testet profesionale, megjithatë është e paqartë se sa efikase do të jenë sigurisht, me kusht që të futet rutina e variacioneve unike të norovirusit. Zhvillimi i injeksioneve mjaft efikase sigurisht që do të ketë nevojë për një kuptim të larmisë trashëgimore të infeksionit, si dhe pajisjeve përmes të cilave sistemi imunitar i trupit mund ta kundërveprojë atë.

Raportimi sot në ditar Nature Communications, shkencëtarët ndanë një panel antitrupash monoklonalë njerëzorë nga temat me sfond të gastroenteritit intensiv që janë ndër-reaktive, si dhe që zvogëlojnë efektet e një varieteti të gjerë të variacioneve norovirus në ekzaminimet laboratorike kërkimore.

Ata përcaktojnë një uebfaqe antigjenike të ruajtur në norovirus që mund të përdoret për të riformuluar perspektivat e vaksinimit për të siguruar që ato janë mjaft efikase kundrejt presioneve virale që rrjedhin. Antitrupat monoklonalë gjithashtu mund të përdoren për t'u marrë me ose mbrojtur nga infeksioni norovirus drejt ose si reagjentë analize, ato përfshinin.

Drejtuesit e studimit ishin shkrimtarët ekuivalentë të gazetës, James Crowe Jr., MD, mbikëqyrës i Qendrës së Vaksinave Vanderbilt, si dhe BV Venkataram Prasad, Ph D., Kryetari i Alvin Romansky në Biokimi, në partneritet me Mary Estes, Ph D. , Kryetari Cullen si dhe mësues i virologjisë në Baylor College of Medicine.

Shkrimtarët e parë të punimit ishin Gabriela Alvarado, Ph D., më parë i laboratorit Crowe, aktualisht në Institutin Kombëtar të Alergjisë, si dhe të Sëmundjeve Infektive, si dhe Wilhelm Salmen, një student kolegji në laboratorin Prasad.

"Ne u befasuam kur gjetëm antitrupa që ndodhnin natyrshëm që njihnin kaq shumë norovirusë të ndryshëm", pohoi Crowe, Kryetari Ann Scott Carell si dhe mësues i Pediatrisë, si dhe i Patologjisë, Mikrobiologjisë dhe Imunologjisë në VUMC.

"Më parë, shumë ekspertë menduan se kjo nuk do të ishte e mundur për shkak të larmisë ekstreme të sekuencës në grupe dhe lloje të ndryshme të noroviruseve në qarkullim," pohoi ai. "Sistemi imunitar i njeriut vazhdon të na befasojë në aftësinë e tij për të njohur variante të ndryshme të virusit."

"Një nga aspektet magjepsëse të këtij studimi ishte gjetja e papritur se ku antitrupi njerëzor sulmon virusin për neutralizim", pohoi Prasad.

"Excitingshtë emocionuese të kesh tani antitrupa monoklonalë njerëzorë që neutralizojnë shumë variante të norovirusit", përfshiu Estes.