Studimi identifikon 11 variante gjenetike kandidate për sëmundjen Alzheimer

Alzheimer

Një studim i lëshuar së fundmi, i bashkëautorizuar nga Universiteti i Kentucky Sanders-Brown Center mbi plakjen, shkencëtari Justin Miller, Ph D., identifikon 11 variante të pazakonta të kandidatëve për sëmundjen e Alzheimerit Studiuesit gjetën 19 anëtarë të ndryshëm të familjes në Utah që merreshin me sëmundjen e Alzheimerit shumë më rregullisht sesa çfarë mendohet për tipike.

Miller, një ndihmës mësues në Kolegjin e Mjekësisë të MB, ishte një bashkë-shkrimtar i parë për studimin e lëshuar në revistë Alzheimer & Dementia Puna filloi në një kolegj shtesë, megjithatë, disa nga detyrat llogaritëse u bënë pasi Miller arriti në MB në Mars

Për studimin, renditja gjenetike u krye në 2 të afërm nga secili prej 19 anëtarëve të familjes. Miller pretendon se ata pas kësaj përcaktuan variante gjenetike që ndaheshin ndërmjet të dy të afërmve.

"Ne më pas përdorëm një seri kriteresh filtrimi për të identifikuar variante të rralla gjenetike që kanë shumë të ngjarë të kontribuojnë në sëmundjen e tepërt të Alzheimerit në secilën familje", pohoi ai.

Studiuesit gjetën 11 variante të pazakonta gjenetike që mbulojnë 10 gjenetikë, të përbërë nga variante të mëparshme të paidentifikuara në 2 gjenetikë të njohur të rrezikut të sëmundjes Alzheimer.

"Identifikimi i njerëzve me rrezik të rritur për sëmundjen Alzheimer para se të bëhen simptomatike mund të çojë në ndërhyrje më të hershme dhe më efektive," pohoi Miller. "Për më tepër, metodologjia jonë për analizimin e racave me rrezik të lartë mund të përdoret për t'i dhënë përparësi varianteve të rralla gjenetike që mund të kontribuojnë në sëmundje."

Miller pretendon ndërsa ky eksplorim sigurisht që nuk do të ndikojë menjëherë në trajtimin e klientit, ata mendojnë se përcaktimi i varianteve gjenetike në lidhje me sëmundjen është hapi fillestar për përcaktimin e synimeve të ardhshme të mjekësisë që mund të përdoren për të krijuar rehabilitime.