Zgjedhjet presidenciale stresuese mund të ndikojnë në shëndetin e zemrës

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email kopje Imazhe Tetra, Getty Images

Zgjedhjet politike presidenciale të SHBA 2016 mund të kenë përkeqësuar disa çështje të zemrës për individët me sëmundje themelore të zemrës, sipas 2 studimeve të reja që rekomandojnë stresin dhe ankthin dhe gjithashtu kalitjen e disa individëve gjatë gjithë zgjedhjeve mund të dëmtojë shëndetin e zemrës.

Projektet dhe gjithashtu zgjedhjet politike mund të kenë rritur në të vërtetë ritmet vdekjeprurëse të pabarabarta të zemrës dhe gjithashtu intensifikuar hipertensionin tek individët me një sfond të këtyre problemeve, zbuloi studimi i hulumtimit. Një hulumtim u shfaq të Enjten në Gazetën e Shoqatës Amerikane të Zemrës. Kërkimi i 2-të sigurisht që do të ekzistojë të Premten në Epidemiologjinë, Parandalimin, Mënyrën e Jetës dhe Shëndetin Kardiometabolik të Shoqatës Amerikane të Zemrës

"Vëmendja ndaj çështjeve të shëndetit mendor, përfshirë stresin, është një pjesë e rëndësishme e kujdesit klinik rutinë për pacientët me sëmundje të zemrës dhe për popullatën e përgjithshme", pretendoi në një njoftim për shtyp shkrimtari kryesor i hulumtimit JAHA, Lindsey A. Rosman. Rosman është një mësues ndihmës i mjekimit në cardioldepartamenti i ogy në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Karolinës Veriore në Chapel Hill.

"Të jesh më e vetëdijshme për stresin e mundshëm të zgjedhjeve presidenciale mund të jetë e dobishme për shumë njerëz," pohoi ajo.

Studimi i Rosman ishte i pari për të zbuluar nëse një zgjedhje stresuese politike mund të shkaktojë ritme vdekjeprurëse të zemrës tek individët me mjete të zemrës të implantuara dentare që kanë një kërcënim më të madh në këto raste. Grupi i saj kontrastoi ritmet e zemrës për 2,436 të rritur, me një moshë të zakonshme praktikisht 71 vjeç, gjatë një periudhe gjashtë-javore 2 javë para dhe gjithashtu 4 javë pas zgjedhjeve politike 2016. Hulumtimi u përqendrua tek individët në Karolinën e Veriut, një shtet vendimtar në fushën e betejës bazuar në një sasi të lartë reklamash të pafavorshme politike dhe gjithashtu ligjërim.

Ata lokalizuan një kërcënim të zgjeruar prej 77% të zgjatjeve në të cilat zemra mposhtet gjithashtu shpejt, po ashtu gradualisht ose pa ndërprerje; një kërcënim i 82% i rritur i aritmive atriale –– ritme të pazakonta që fillojnë në dhomat e sipërme të zemrës; dhe gjithashtu një kërcënim i shtuar 60% në çmimin e aritmive ventrikulare –– ritme të pazakonta që sjellin dhomat e reduktuara të zemrës që mund të rezultojnë në sulm në zemër.

"Ne gjithashtu gjetëm një barrë më të lartë të fibrilacionit atrial, një rrahje zemre të parregullt dhe shpesh të shpejtë, që do të thotë se pacientët kaluan më shumë kohë në ditë në AFib gjatë zgjedhjeve," pretendoi Rosman. "Kjo është e rëndësishme sepse mund të rrisë rrezikun e mpiksjes së gjakut, goditjes në tru dhe ndërlikimeve të tjera të lidhura me zemrën."

Asnjë ngjarje politike, as nëse perspektiva e favorizuar e individit e fituar nuk kishte të bënte me ndonjë lloj modifikimi në shëndetin e zemrës Grupi i Rosman po kryen një hulumtim të krahasueshëm në lidhje me stresin dhe ankthin dhe gjithashtu raste zemre në kufi me zgjedhjet politike presidenciale të SHBA 2020, duke përdorur informacionin nga një shembull mbarëkombëtar i te rriturit.

Në një hulumtim të ndryshëm, shkencëtarët kundërshtuan informacionin për presionin e lartë të gjakut në të gjithë vendin nga një provë e të rriturve në SHBA 6 muaj para zgjedhjeve politike presidenciale 2016 me ata nga një ekip i ndryshëm arbitrash i të rriturve lidhur me një vit në presidencën e re. Rezultatet ekzistuese në takimin e AHA-së janë menduar fillestare derisa të publikohen në një revistë të vlerësuar nga kolegët.

Studiuesit që vendosën shkallë të presionit të lartë të gjakut u rritën në mënyrë të konsiderueshme midis të rriturve meksikanë Amerikanë dhe gjithashtu të Zezë që aktualisht kishin hipertension, i quajtur gjithashtu presion i lartë i gjakut, pas zgjedhjeve politike. Stresi i gjakut nuk u rrit në mesin e të rriturve, gradat e të cilëve ishin të rregullta para zgjedhjeve politike, për të cilat detektivët pretenduan se i tronditi ata.

“Ne kishim pritur të shihnim disa ndryshime midis atyre që nuk kishin presion të lartë të gjakut para zgjedhjeve. Sidoqoftë, duket se hipertensioni ekzistues mund të ketë një ndikim të madh në luhatjet e presionit të gjakut në lidhje me stresin, ”pretendoi shkrimtari kryesor i hulumtimit Andrew Y. Hwang në një njoftim për shtyp. Hwang është një mësues ndihmës i kërkimit shkencor profesional në Shkollën e Farmacisë Fred Wilson në Universitetin High Point në Karolinën e Veriut.

"Monitorimi dhe ndjekja e ngushtë me një profesionist të kujdesit parësor mund të jetë e nevojshme për të siguruar që presioni i gjakut të menaxhohet gjatë sezonit të zgjedhjeve."

Nëse keni shqetësime ose vërejtje në lidhje me këtë përrallë, ju lutemi redaktoni me email @heart org.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës mbulojnë sëmundjet e zemrës, goditjen në tru dhe gjithashtu shqetësimet përkatëse shëndetësore. Jo të gjitha pamjet e ndara në përrallat e Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë pasqyrën kryesore të Shoqatës Amerikane të Zemrës

Të drejtat e autorit janë ose mbahen nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc., dhe gjithashtu të gjitha liritë civile janë të rezervuara. Jepet leje, pa pagesë dhe gjithashtu pa kërkesë për më shumë kërkesë, për njerëz, media elektrike, dhe gjithashtu edukim jo-komercial dhe të mësuarit dhe gjithashtu iniciativa të njohjes për t'u lidhur, cituar, kaluar ose ribotuar nga këto përralla në çdo lloj mjet për sa kohë që asnjë mesazh nuk është transformuar dhe gjithashtu mirënjohja e saktë i bëhet Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Përdorime të tjera, të përbëra nga shërbime akademike ose të ardhura nga kostoja e produkteve, duhet t'i përmbahen Shoqatës Amerikane të Zemrës "& rsquo; Udhëzimet për lejen e të drejtës së kopjimit Shikoni gjithçka në lidhje me përdorimin. Këto përralla mund të mos përdoren për të reklamuar ose mbështetur një shërbim biznesi ose produkt.

Deklarata e kujdesit shëndetësor: Kjo faqe në internet dhe zgjidhjet e saj nuk përmbajnë teknikën e sugjerimeve klinike, diagnozën mjekësore ose terapinë. Gjithmonë flisni me kompaninë tuaj të trajtimit shëndetësor për diagnozën mjekësore dhe gjithashtu terapinë, duke përfshirë kërkesat tuaja të caktuara klinike. Nëse keni ose supozoni se keni një çështje apo problem klinik, ju lutemi kontaktoni me një ekspert të çertifikuar të trajtimit shëndetësor menjëherë. Nëse qëndroni në Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu po përjetoni një situatë emergjente klinike, telefononi në 911 ose kërkoni ndihmë klinike të situatës emergjente menjëherë.