Qarku St. Louis kërkon maska ​​pavarësisht nga statusi i vaksinimit


Misuri ka ardhur në të vërtetë të jetë një pikë e nxehtë COVID-19 mes një rritje të alternativës Delta

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Rivendosja e mandatit të maskës minon besueshmërinë e shëndetit publik: Dr. Makary Video

Rivendosja e maskës së kërkuar kërcënon reputacionin e shëndetit dhe shëndetit publik: Dr Makary

Dr. Marty Makary i Shkollës së Shëndetit Publik Johns Hopkins regjistrohet me 'Fox & & Friends First' për të siguruar trajtimin e tij në Los Angeles duke rivendosur një maskë të kërkuar për individët e imunizuar

Autoritetet e shëndetit dhe mirëqenies së qarkut St Louis po këshillojnë vendasit të maskohen ndërsa janë në strukturat e brendshme publike dhe gjithashtu gjatë ngjarjeve të mëdha të jashtme kur distancimi social nuk është i mundshëm pavarësisht nga statusi i vaksinimit mes një rritje të situatave COVID-19. Përditësimi, i botuar të hënën, i përmbahet një këshillimi të lëshuar më 1 korrik duke paralajmëruar në lidhje me rritjen e transmetimit në lagje për shkak të variacionit Delta. 

Këshillat kryesore nga Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin (CDC) kanë qëndruar në të vërtetë që njerëzit e imunizuar nuk kërkojnë të përdorin një maskë kur janë brenda, ose gjatë ngjarjeve të mëdha. Sidoqoftë, në mes të përhapjes alternative, Dr Anthony Fauci në të vërtetë është vazhduar nëse këshillat me siguri do të ndryshojnë. 

"Kur më kërkuan një pyetje në lidhje me mbajtjen e maskave kur vaksinoheni - dhe pyetja ishte" Nëse do të shkonit në një vend me një shkallë të lartë të dinamikës virale dhe një nivel shumë të ulët të vaksinës, çfarë mund të bëni? " Dhe unë nënvizova 'fuqinë', dhe ky është diskrecioni që njerëzit kanë, edhe nëse jeni të vaksinuar, "pohoi ai në një udhëzim të Shtëpisë së Bardhë kohët e fundit. 

"Për shembull, nëse jeni një person i moshuar ose nëse keni një person me një sëmundje themelore, ju mund të dëshironi të kaloni një milje shtesë të mbrojtjes së mbajtjes së një maske nëse jeni brenda në një mjedis me një shkallë të lartë të infeksionit në komunitetit dhe një nivel të ulët të vaksinimit, ”pohoi ai. “Ky nuk është një rekomandim maske; kjo është vetëm për t'u marrë parasysh se secili individ ka nivelin e tij të rrezikut që ata dëshirojnë të marrin. " 

Akoma, ai theksoi se nëse imunizoheni, "ju keni një shkallë shumë të lartë të mbrojtjes dhe për këtë arsye nuk keni nevojë të vishni maskë." 

Qarku St Louis aktualisht po balancon rreth 100 situata çdo ditë, sipas njoftimit për shtyp. Një pjesë e faktorit, paralajmëruan autoritetet, rezulton nga transmetimi mes të rinjve. 

Autoritetet shëndetësore artikuluan gjithashtu një problem mbi shenjat dhe simptomat e mundshme të mbivendosjes, duke specifikuar që individët e kontaminuar me variacionin Delta mund të kenë më shumë gjasa të kenë shenja dhe simptoma tipike të ftohta, të cilat mund të hutohen me RSV, një problem tjetër shëndetësor që aktualisht po rritet. Ata rekomanduan çdo individ, pavarësisht nga statusi i vaksinimit, për të marrë kontroll nëse krijojnë shenja dhe simptoma të ftohta. Dr. Jay Butler, mbikëqyrës zëvendësues për kushte ngjitëse në CDC, pretendoi se studimet kërkimore po përsëriten për të identifikuar nëse arsyet alternative ndonjë lloj i shëndetit të ndryshëm problem

"Ershtë më e vështirë se kurrë të mendosh nëse simptomat e tua janë nga COVID-19", pretenduan autoritetet. "Testimi i menjëhershëm dhe qëndrimi në shtëpi, edhe nëse keni simptoma të lehta, është thelbësore për të ndaluar përhapjen e sëmundjes." 

Zyrtarët nxitën individë që nuk janë imunizuar ende për të marrë goditjen e tyre, dhe gjithashtu për të siguruar të rinjtë nën 12 vjeç që nuk janë të kualifikuar për vaksinim nga ekspozimi i mundshëm i drejtpërdrejtë. 

Misuri ka ardhur në të vërtetë në një pikë të nxehtë në javët e tanishme, pasi autoritetet qeveritare të shëndetit dhe shëndetit artikuluan shqetësime për uljen e çmimeve të vaksinimit në zona. Shtëpia e Bardhë dërgoi një 'ekip reagimi ndaj valëve' në shtet për të ndihmuar në shqyrtimin e skenarit, pasi disa institucione mjekësore raportojnë akoma më shumë individë COVID-19 aktualisht sesa kishin gjatë gjithë gjatësisë së muajve të dimrit. 

"Jo vetëm që rastet vazhdojnë të rriten, por ato po rriten më shpejt," pohoi Aaron Schekorra, menaxher i shëndetit publik dhe detajeve të shëndetit për Departamentin e Shëndetësisë të Qarkut Springfield-Greene, sipas The Louis Post-Dispatch