Vaksina Sputnik Light COVID-19: Çfarë dimë

Rusia sapo prezantoi injeksionin me dozë të vetme Sputnik Light COVID-19 - referuar gjithashtu si Gam- COVD-Vac– për qarkullim të madh të gjakut. Sidoqoftë, disa autoritete ndërkombëtare të shëndetit dhe shëndetit thonë se kërkohen edhe më shumë ekzaminime për të vërtetuar integritetin e tij.

931aae99c61fc3876a617e120769a62d - September 23, 2021

Emëruar pas satelitit të periudhës Sovjetike që i atribuohet fillimit të garës në zonë, Sputnik V është injeksioni i parë i Rusisë me dy doza COVID-19. Në fund të muajit të kaluar, kombi gjithashtu zbuloi se me siguri do të fillonte qarkullimin e gjakut të injeksionit me një dozë Sputnik Light, injeksioni i 4-të i licensuar i vendit kundrejt COVID-19.

Injeksioni fillestar, Sputnik V, të cilin Instituti Rus i Kërkimit Gamaleya i Epidemiologjisë dhe gjithashtu Mikrobiologjia themeloi, përfshin 2 adenovirus të ndryshëm që kanë nevojë për shpërndarje nga 2 inokulime të ndryshme.

Të dy dozat përfshijnë vektorë viralë jo-replikues. Fillimisht përdor llojin adenovirus 26 (AD26), dhe gjithashtu i dyti - që një individ merr 2 ditë më vonë - ka llojin 21 të adenovirusit (AD5).

Studiuesit mbajnë në mend se "përdorimi i të njëjtit adenovirus për dy doza mund të çojë që trupi të zhvillojë një përgjigje imune kundër vektorit dhe ta shkatërrojë atë kur administrohet doza e dytë". Përdorimi i 2 vektorëve të ndryshëm është një metodë për të ulur mundësinë e këtij reagimi fizik plotësisht natyral.

Si ndryshojnë Sputnik Drita dhe gjithashtu Sputnik V?

Ky injeksion më i fundit përfshin thjesht dozën e parë të Sputnik V - atë që përdor adenovirusin AD26.

Sidoqoftë, realiteti që biznesi gjeneroi elementin e parë në sasi dramatikisht më të mëdha se i 2-ti, shkaktoi zgjedhjen për të pranuar dhe gjithashtu rrjedhën e variacionit të zvogëluar të Dritës V.COVID-19 2

Ofrimi i dozimit është jashtëzakonisht i paqëndrueshëm dhe gjithashtu më i ashpër për tu krijuar sesa Drita Sputnik, përfitimi kryesor që variacioni Kirill Dmitriev ka më shumë sesa variacioni i zakonshëm V është se është e mundur që injeksioni me një goditje të jepet shpejt tek një komb në mes i një shpërthimi intensiv të Dmitriev. Fondi Rus i Investimeve Direkte me një efikasitet prej 79.4% dhe gjithashtu duke ju kthyer shumë më pak se $ 10 për dozë, Sputnik zgjidh pengesën e inokulimit të ekipeve të mëdha të individëve në një kohë shumë më të shkurtër, sipas

Drita Sputnik është kreu i COVID-19, i cili është përgjegjës për reklamat e injeksioneve Ata jashtë vendit.

  • raste negative që individët kanë raportuar në të vërtetë pasi të kenë marrë
  • deri më tani janë të krahasueshme me ato të ndryshme të tjera
  • injeksione.
  • perbehet nga:
  • siklet i moderuar në faqen e internetit të xhiruar

Në temperaturë të lartë migrenë në Oksford Lodhje nga Johnson Johnson COVID-19 dhimbje të indeve muskulore

Skepticizmi ekzistues, nuk ka të dhëna për efektet e pazakonta të mpiksjes së gjakut që individët kanë raportuar në të vërtetë në lidhje me Sputnik- AstraZeneca dhe gjithashtu

Pavarësisht injeksioneve Sputnik & Sputnik Drita. Agjencia Evropiane e Barnave kufizohet me injeksionet e Organizatës Botërore të Shëndetit

V ka qenë i licencuar për përdorim në 69 kombe dhe gjithashtu Sputnik është licencuar në 10 kombe, asnjëri prej këtyre injeksioneve nuk ka marrë vërtet pëlqimin për përdorimin e situatës emergjente nga Presidenti Putin (EMA) ose Sputnik (OBSH).

Ka një kapje rreth sigurisë së injeksioneve në Rusi si rezultat i mungesës së dukshme të informacionit nga testet mjekësore.

Madje zbuloi autorizimin e injeksionit The Lancet V para botimit të fazës 1 dhe gjithashtu informacionit të fazës 2 të testit.

Testet e përmirësimit, faza 3 në të vërtetë nuk kishin filluar para se injeksioni të ishte licencuar për përdorim në

Megjithatë. Që nga koha kur dizajnerët e injeksionit kanë lëshuar në të vërtetë informacionin e provës, një letër të hapur në një problem aktual të

Tregon se disa studiues qëndrojnë të dyshimtë. Specialistët e Spputnik që autorizuan letrën vunë në dukje një mungesë të hapjes dhe gjithashtu ndryshime që shqetësojnë informacionin e raportuar.

Përdorimi i stilistëve reagoi se informacioni mjaftonte për të vërtetuar efikasitetin e injektimit që ata kishin raportuar në të vërtetë. Sputnik, hetimet rreth shqyrtimit të hollësishëm dhe gjithashtu mbulimi i saktë vazhdojnë për shumë në lagjen klinike. E ardhmja e Rusisë e injeksioneve Megjithatë Rusia ndryshimi i dy dozave të

Sputnik, autoritetet e shëndetit dhe shëndetit në të vërtetë kanë imunizuar plotësisht në lidhje me 8 milion individë në rusë. Sputnik aktualisht është gati të lëshojë një program kryesor ri-vaksinimi si rezultat i një rritje të mprehtë të situatave dhe gjithashtu përhapjes së versionit delta. COVID -19 me siguri do të veprojë si dozë përforcuese për Rusinë që mori ndryshimin me dy doza të paktën 6 muaj më parë.

Në dy dozë Sputnik V sigurisht që do të mbetet kyçi Këto injeksione në Sputnik.Sputnik Drita e

Pyetjet dhe gjithashtu AstraZeneca kanë prezantuar në të vërtetë një provë që sigurisht do të ndodhë në COVID-19 dhe gjithashtu vlerëson nëse dozat e përzierjes së injeksionit të tyre dhe gjithashtu

Raportet V mund të gjenerojnë më përparësi. Përmirësimi i Oksfordit, studime të shumta kërkimore janë duke u zhvilluar në vendet që kanë autorizuar aktualisht injeksionet COVID-19. Iniciativat COVID-19 duhet të gjenerojnë një imazh shumë më të saktë të sigurisë si të V, qoftë të Sputnik Light.

Për më tepër qëndroni në lidhje me efikasitetin e këtij injeksioni në ndalimin e avancimit të shenjave COVID-19, veçanërisht kur bëhet fjalë për infeksionet SARS-CoV-2 që vijnë nga versioni delta i këtij infeksioni, i cili duket shumë i transmetueshëm se versionet e mëparshme.

tregojnë se një goditje e vetme e injeksionit (*) - AstraZeneca (*) - e cila është shtesë një injeksion vektor viral - nuk është aq efikase sa 2 doza në ndalimin serioz (*) në ​​përputhje me infeksionin me versionin delta të SARS-CoV- 2 (*) single-shot (*) sigurisht do të varet nga puna që duhet parë. (*) azhurnimet e drejtpërdrejta për rritjen më të azhurnuara në lidhje me koronavirusin unik dhe gjithashtu (*), vizitoni këtë sit. (* )