Afrika e Jugut: Shumë ende kërkojnë të binden në lidhje me inokulimin

vaksinë

Shumëllojshmëria e individëve që imunizohen kundrejt COVID-19 në Afrikën e Jugut rritet në një fillim të përafërt. Por perspektivat shumë më të favorshme nuk pasqyrohen vazhdimisht në regjistrimet e injeksioneve si dhe inokulimet, sipas rezultateve më të fundit të Anketës së Shpejtë të Koronavirusit Studimi i përmbahet një shembulli përshkrues të Afrikës së Jugut në të gjithë vendin. Të njëjtët individë të saktë janë në kontakt me në baza të rregullta mujore, si dhe pyetjet e bëra në lidhje me një gamë të gjerë të problemeve të tilla si të ardhurat e tyre, mirëqenien e shtëpisë, si dhe ekspertizën e tyre si dhe zakonet që kanë të bëjnë me COVID-19. Studimi kërkimor u bë nga specialistë në kolegjet e Stellenbosch si dhe Kejptaun Ronelle Burger, ndër shkencëtarët kryesorë të studimit, foli me Afrikën e Bisedave në lidhje me kërkimet për të.

Si po ia kalon Afrika e Jugut?

Studimi ynë zbuloi një rritje në përqindjen e të rriturve që do të marrin të imunizuar nga 71% në mars 2021 në 76% në maj 2021.

Miratimi i vaksinave në Afrikën e Jugut aktualisht është i ngjashëm me kombet me të ardhura të larta si Australia, si dhe Gjermania

Por pothuajse një në 4 individë ishin ende hezitues në lidhje me marrjen e imunizuar. Rreth një në 15 ishin shumë kundër inokulimeve. Ky ekip mund të mos jetë i hapur për bindje.

Cilat janë hapësirat ndërmjet objektivit dhe veprimtarisë?

Ne gjithashtu zbuluam një hapësirë ​​të madhe në mes të përqindjes së individëve duke deklaruar se ranë dakord të imunizohen si dhe atyre që kishin vepruar vërtet. Në studim kemi përdorur regjistrimin dixhital për inokulim si një përfaqësues për të vlerësuar aftësinë e individëve për të shndërruar të drejtën objektive në veprimtari.

Në moshën e individëve më të vjetër se 60, 78% deklaruan se ranë dakord të imunizohen. Në shkallë kombëtare, nga fillimi i korrikut 2021, vetëm 55% e këtij ekipi në të vërtetë ishin regjistruar për inokulim. Kjo zbulon se ka shumë njerëz që pretendojnë se duan të imunizohen, por akoma nuk kanë vepruar për t'u regjistruar. Veryshtë shumë e rëndësishme të njihet kjo hapësirë ​​ndërmjet qëllimit dhe aktivitetit. Veprat letrare globale rekomandojnë që kjo më së shumti t'i atribuohet paparashikueshmërisë themelore si dhe mosbesimit, duke kërkuar edhe më shumë garanci ose për shkak të një kohe të afërt ose çmimit të parave të regjistrimit si dhe inokulimeve.

Kjo analizë rreshtohet me hapësirat e mëdha që ne shohim në regjistrimet e injeksioneve në të gjithë rrethet, si dhe plumbin e ngurtë të Limpopo me 77% kundrejt standardit 55%. Limpopo është rrethi më i varfër i vendit, si dhe ka një popull të madh të moshuarish që janë kryesisht të paarsimuar, si dhe qëndrojnë në pyjet e prapambetura. Për më tepër, ajo ka pjesën më të përballueshme të individëve të mbuluar nga sistemet klinike. Për të garantuar një përhapje të drejtë dhe efektive të injektimit, rrethi zgjodhi një kurs të ndryshëm. Punonjësve të shëndetit të komunitetit iu dhanë me celular, si dhe u futën në lagje për të ndihmuar individët e moshuar të regjistroheshin për inokulim. Udhëheqësit mbretërorë dhe shpirtërorë ishin ndër fillestarët për të marrë thikën, si dhe kjo ndihmoi për të motivuar individët për t'u imunizuar. Dhe faqet e internetit të injektimit u krijuan në vende që janë shumë të lehta për t'u arritur.

Çfarë kërkon të bëhet?

Punimet letrare globale si dhe studimi i Limpopo rekomandojnë që zgjidhja e kësaj hapësire të veprimit të synuar ka nevojë për një metodë me tre drejtime.

Fillimisht duhet të ofrojmë detaje të sakta në lidhje me sigurinë dhe sigurinë e injektimit, si dhe efektet anësore. Siguria dhe siguria e vaksinave ishte një çështje e rëndësishme në mesin e pjesëmarrësve. Njerëzit zbuluan probleme në lidhje me efektet e pafavorshme të mundshme të cilat shqyrtimi i injeksionit mund të ishte nxituar. Një ndërveprim i tillë duhet të kryhet në gjuhët që njohin individët, në sistemet që janë lehtësisht të disponueshme.

Projektet e komunikimit duhet të personalizohen për të zgjidhur ato që janë ende të frikësuar. Për shembull, aprovimi i injeksionit ishte më i madh midis individëve që banonin në negociata standarde, midis isiZulu, isiTsonga si dhe folësve audio Setswana, si dhe pjesëmarrësve të zezë. Ajo u zvogëlua në mënyrë dramatike në mesin e pjesëmarrësve që banonin në pasuri të paluajtshme zyrtare shtëpiake të qytetit që janë folës audio në Afrikanë, si dhe pjesëmarrës të bardhë si dhe me ngjyra. Miratimi i vaksinave përveç kësaj mbetet i reduktuar në mesin e të rinjve.

Pika e dytë është rritja e fondit të besimit duke u marrë me udhëheqësit e zonës, si dhe rrjetet për të shpërndarë detajet e duhura në lidhje me injeksionet. Në studimin tonë, mbi gjysma e pjesëmarrësve që ishin në skermë thanë se sigurisht do të merrnin të imunizuar nëse një udhëheqës i zonës i mbështetur në imunizim, si dhe qëndron i shëndetshëm dhe i ekuilibruar.

Pika e tretë për të bërë është të heqim qafe pengesat për ata që synojnë të marrin të imunizuar. Disa nga këto pengesa janë mundësia e hyrjes në rrjet si dhe burime të ndryshme të tjera për të cilat kërkohet të regjistroheni për inokulim, duke qenë shumë nga faqet e internetit të inokulimit si dhe që nuk keni kohë për të vizituar një faktor inokulimi gjatë gjithë ditës së punës.

Po në lidhje me pabarazinë e inokulimit?

Rrethana më e keqe e qarkullimit të pabarabartë të injeksionit do të ishte sigurisht një ndryshim lokal i rasteve ndërkombëtare ku vendet e bollshme kanë imunizuar përqindje të mëdha të popullatave të tyre si dhe kombet e papërshtatshme po trajtojnë rilindjet e vazhdueshme. E njëjta gjë mund të ndodhë saktësisht nëse nuk ka një iniciativë kolektive për të siguruar që individët që nuk kanë mundësi të zgjidhjes ekskluzive të Wellness imunizohen me të njëjtin çmim si ekuivalentët e tyre më të pasur. Afrika e Jugut mund të shohë shtrime në spital të vazhdueshëm COVID-19 si dhe viktima në lagjet më të varfëra. Aktualisht, përqindja e individëve më të vjetër se 60 me ndihmë klinike që janë imunizuar në të vërtetë është rreth dyfishi i atyre pa.

Por Departamenti Kombëtar i Shëndetësisë në të vërtetë ka zbuluar një kuptim të rritur të këtij skenari si dhe duket se do të marrë procedura për ta zgjidhur këtë. Për shembull, inokulimet COVID-19 sigurisht që do të ndodhin gjatë pushimeve të fundjavës, si dhe strategjitë janë në proces për të krijuar faqet e internetit të inokulimit në faktorët e pagës për plakjen.