SKorea shënon rekordin e tretë radhazi të lartë në rastet e COVID

Covid

Koreja e Jugut raportoi 1,378 raste krejtësisht të reja të koronavirusit të Shtunën, një rekord i lartë për të tretën ditë me radhë ndërsa kombi përgatitej të zbatonte pamjet e niveleve më të larta në vendndodhjet e burimeve më të larta javën e ardhshme.

Kombi në të vërtetë më parë ishte ngritur si një model i mënyrës së trajtimit të pandemisë, me publikun e gjerë që respektonte kryesisht distancën shoqërore, si dhe rregullore të ndryshme të tjera, megjithatë ishte e ngadaltë për të filluar vaksinimin e saj për shkak të e sigurojnë mungesa.

Më shumë se 1,000 raste krejt të reja ishin në burimet e Seulit, si dhe vendet përreth tij, duke strehuar rreth gjysmën e popullsisë së Koresë së Jugut.

Grumbujt në të vërtetë janë shfaqur kohët e fundit në vende që përbëhen nga kolegje, vende pune, si dhe qendra tregtare, me individë në të 20-at e tyre dhe 30-të - shumica e të cilëve nuk janë ende të kualifikuar për inokulime - duke rritur numrat.

Vetëm në lidhje me 11 përqind të 52 milion popullsisë së vendit është imunizuar plotësisht, sipas autoriteteve të shëndetit.

Të Premten, kreu i shtetit të kombit Kim Boo-kyum deklaroi se rritja rekord në raste krejt të reja nuk la asnjë mundësi për autoritetet për të ekzekutuar pamje të nivelit më të lartë.

Nën kufizimet krejt të reja, të gatshëm të hyjnë në presion të hënën, si dhe të zgjasin për 2 javë, festimet e më shumë se 2 individëve me siguri do të jenë të jashtëligjshme pas orës 6 të pasdites, si dhe kolegjet me siguri do të mbyllen.

Baret, si dhe klubet me siguri do të mbyllen, ndërsa kafenetë, si dhe institucionet e ngrënies u mundësohen vende të kufizuara, si dhe zgjidhjet për ngrënie janë të ndaluara pas orës 10 të mbrëmjes.