Shkencëtarët zbulojnë se si uria rrit mësimin për ushqimin tek minjtë

miu

Gjatë viteve të fundit, detektivët në Qendrën Mjekësore Beth Israel Deaconess (BIDMC) në të vërtetë kanë shkuar në qendër të iniciativës për të përcaktuar popullatën e vogël të qelizave nervore thellë në mendje që shkaktojnë urinë, por saktësisht se si këto qeliza dhe ndjesia e padëshirueshme nga uria ata nxisin vërtet një kafshë shtëpiake për të zbuluar dhe gjithashtu konsumuar ushqim qëndroi i pasigurt.

Tani, një hulumtim i lëshuar në ditar Natyrë humbet dritë krejt të re në këtë hetim afatgjatë. Udhëhequr nga Bradford B. Lowell, MD, Ph D., i Divizionit të Endokrinologjisë në BIDMC, hulumtimi përdor një model miu kompjuterik të krijuar gjenetikisht të krijuar në BIDMC për të ekspozuar ndërveprimin e komplikuar midis qelizave nervore që kontrollojnë urinë, zakonet dhe gjithashtu të mësuarit .

"Zbulimi ynë jep përgjigjen për këtë pyetje të rëndësishme se si mësojmë të kërkojmë dhe konsumojmë ushqim dhe si uria rrit mësimin e detyrave të orientuara drejt marrjes së ushqimit", pohoi Lowell, që është gjithashtu një mësues i ilaçeve në Shkollën Mjekësore të Harvardit "Me punë shtesë , zbulimi ynë në fund të fundit mund të hedhë dritë mbi atë që shkon keq në çrregullimet e urisë të tilla si mbipesha dhe anoreksia nervore. ”

Duke u përqëndruar në qelizat nervore të urisë AgRP - nën popullsia e vogël e qelizave nervore të vendosura në hipotalamusin e mendjes përgjegjës për zhvillimin e përvojës së urisë pas zgjatjes së urisë – Lowell dhe gjithashtu bashkëpunëtorët përdorën projektin e miut kompjuterik të zhvilluar nga BIDMC për të kontrolluar nervin detyra e qelizave. Projektimi i miut kompjuterik - në të cilin më shumë se 100 dokumente klinike janë lëshuar në të vërtetë - u mundëson shkencëtarëve të kalojnë dhe të fikin qelizat nervore AgRP, të përcaktojnë atë që i ndez ose pezullon ato, dhe gjithashtu të hartojnë lidhjet e tyre me zona të ndryshme të tjera të mendjes .

“Duke përdorur këtë model, ne dhe të tjerët zbuluam kohë më parë se këto neurone ndizen duke agjëruar, duke shkaktuar uri dhe që ndezja artificialisht e tyre në një mi të ushqyer së fundmi që përndryshe nuk do të hante, bën që të hahen sasi të mëdha ushqimi, sikur miu të mos kishte ngrënë me ditë ”, pohoi shkrimtarja e parë Janet Berrios, Ph D., tjetër postdoktorale në BIDMC.

Për më tepër, thjesht ekzistenca e ushqimit ose një aluzion i lidhur me ekzistencën e ushqimit do të parandalojë menjëherë detyrën e qelizës nervore, duke lehtësuar përvojën e padëshirueshme të urisë. Nëse ushqimi nuk konsumohet në një kohë të shkurtër, megjithatë, detyra neuronale kërcen, e kthen urinë në shkallët e mëparshme.

Në hulumtimin këtu dhe tani, grupi edukoi minjtë e punuar për të pranuar një aluzion ushqimi duke lidhur një dritë me mundësinë e ushqimit, po aq sa një qen mund të edukohet për të lidhur audion e hapjes së një kabineti me marrjen e një biskota. Falë minjve të përpunuar gjenetikisht, shkencëtarët vëzhguan se si shkallët e shumta të urisë dhe gjithashtu ekzistenca e aluzioneve të ushqimit ndikuan në qelizat nervore AgRP.

Siç e parashikuan, ata vunë re se mos ngrënia ndezi qelizat nervore AgRP, dhe gjithashtu lë të kuptohet se ushqimi në mjedis - përmes një rrjeti të qelizave nervore në vende të tjera në mendje - punë për të parandaluar detyrën e AgRP. Por jashtëzakonisht, kur grupi mbylli këtë rrjet, ai krijoi minjtë që kishin probleme të mrekullueshme për të mësuar një punë në të cilën u përdorën aluzionet shqisore të lidhura me ushqimin për të udhëhequr blerjen e ushqimit.

Nga kjo, shkencëtarët rekomandojnë që agjërimi ose uria - e njohur për të ndezur qelizat nervore AgRP dhe gjithashtu ndjesia e urisë - krijon një ndjesi të padëshirueshme, ose neveritëse. Kur lë të kuptohet se ushqimi në mjedis, parandalon detyrën e AgRP, ajo përveç kësaj zvogëlon ndjesinë aversive, e cila nga ana tjetër funksionon si një nxitje efektive e përshtatshme për të përmirësuar të mësuarit.

"Asshtë sikur këto rënie të dobishme, të ndjeshme të lidhura me shenjat në aktivitetin e pakëndshëm të neuroneve AgRP e shtyjnë miun drejt shenjave mjedisore dhe detyrave që lidhen me marrjen e ushqimit", pohoi Lowell, që mbante në mend se etja ka shumë të ngjarë të punëve në mënyrë të ngjashme, edhe pse me një shumëllojshmëri të ndryshme koleksion i qelizave nervore. “Një implikim i dukshëm i kësaj ideje është se ajo shpjegon pse dieting është kaq e vështirë - dieters janë mbërthyer vazhdimisht me këtë ndjenjë neveritëse. Pra, me pak fjalë, duket se ne hamë dhe pimë sepse kemi mësuar se kjo zvogëlon aktivitetin e këtyre neuroneve të privimit, dhe kështu ndjenjat e këqija të lidhura. "