Ruanda siguron burimet ndërsa situatat COVID rriten

Covid

Ruanda sigurisht do të vendosë burimet Kigali si dhe 8 zona të ndryshme në të gjithë vendin nën bllokim nga e Shtuna për të kontrolluar situatat në rritje të koronavirusit si dhe fatalitetet, pretenduan autoritetet.

Kufizimet me siguri do të zgjasin deri më 26 korrik, pretendoi vendi i punës i Kryeministrit Edouard Ngirente në një deklaratë të Mërkurën vonë

"Qytetarëve u kërkohet të zvogëlojnë ndjeshëm ndërveprimet shoqërore dhe të kufizojnë lëvizjet vetëm në shërbimet thelbësore", pohoi ajo.

Si vendet e punës publike ashtu edhe ato ekskluzive, me përjashtim të atyre që ofrojnë zgjidhje thelbësore, u blenë të mbyllura.

Veprime të tjera si rezultat i hyrjes në presion konsistojnë në një kufizim të aktivitetit të jashtëm sportiv, si dhe detyrave argëtuese, ndërsa institucionet me siguri do të mbyllen, si dhe shumëllojshmëria e individëve që marrin pjesë në shërbimet e varrimit mbulohet në 15.

Ardhjet ndërkombëtare si dhe turistët sigurisht që do të vazhdojnë.

Një afat kohor nga perëndimi në agim i paraqitur në qershor në të gjithë vendin vazhdon të jetë aktiv.

Ruanda më parë ka qëndruar larg nga më e tmerrshmja e pandemisë duke imponuar disa nga veprimet më të rrepta të kontrollit në kontinent si dhe duke kryer një program të gjerë të shqyrtimit, si dhe hartës së thirrjeve.

Por në javët e tanishme, situatat janë rritur në të vërtetë ndërsa vendi i Afrikës Lindore lufton variacione shtesë toksike të infeksionit, të përbërë nga delta.

Spitalet në të vërtetë kanë qenë të hutuar, me një mungesë jetësore të shtretërve, si dhe ilaçeve të kërkuara furishëm.

Kombi prej 13 milion individësh në të vërtetë ka regjistruar pothuajse 51,000 situata të COVID-19 nga të cilat 607 kanë qenë në të vërtetë vdekjeprurëse.

Por si kombet e ndryshme në kontinent, marrja e vaksinimit ka qenë në të vërtetë e ngadaltë për shkak të mungesës së dozave, si dhe letargjisë publike.

Një projekt në të gjithë vendin i përqendruar në imunizimin e 60 përqind të popullsisë deri vitin e ardhshëm ka arritur deri tani në thjesht 401,160 individë, sipas statistikave të tanishme të qeverisë federale.