Rusia vendos nivelin më të lartë të pandemisë për vdekjet nga koronavirusët

Rusi

Rusia raportoi 752 vdekje të koronavirusit të Shtunën, një dokument mbarëkombëtar i vdekjeve të lidhura me pandeminë gjatë një kohëzgjatje 24-orëshe, ndërsa kombi lufton një valë të 3-të.

Rusia aktualisht ka krijuar 7 ngritje krejt të reja pandemike për vdekjet COVID-19 në 12 ditët e fundit pasi merret me një episod në rritje të drejtuar nga alternativa jashtëzakonisht e transmetueshme Delta si dhe një projekt i ngadaltë i inokulimit.

Ngarkesa kryesore e infeksioneve të vendit kaloi 5.75 milion të Shtunën, duke e bërë atë vendin e pestë më të goditur në të gjithë botën, sipas një liste të AFP.

Që nga e Shtuna, thjesht 18.9 popullatë e shumtë e Rusisë me rreth 146 milion individë ishin imunizuar në tërësi, sipas faqes Gogov, e cila përmbledh informacionin COVID nga zonat.

Në Moskë, epiqendra e episodit të Rusisë, thjesht 1.8 të shumtë, rreth 12 milion individë të qytetit në të vërtetë ishin imunizuar plotësisht, megjithë goditjet me thikë pa kosto që ishin në të vërtetë të disponueshme, duke pasur parasysh këtë Dhjetor

Autoritetet aktualisht janë marrë me një popull vaksinues-skeptik, me një sondazh të pavarur sot që zbulon se 54 përqind e rusëve nuk synojnë të marrin një goditje COVID-19.

Por shpejtësia e inokulimit në fakt është kapur pasi kryebashkiaku i Moskës Sergei Sobyanin muajin e kaluar urdhëroi që 60 përqind e punonjësve të sektorit të zgjidhjes të inokulohen plotësisht deri në mes të gushtit, me një larmi të zonave ruse që bëjnë të njëjtën gjë.

Të Premten, Sobyanin pretendoi se 3.5 milion muskovitë me siguri do të kenë marrë minimumin e dozës së tyre të parë të një injeksioni deri në fund të pushimit të fundjavës.

Kryetari i bashkisë në të njëjtën mënyrë ka marrë vende pune në fondet ruse për të dërguar në shtëpi një të tretën e punëtorëve të tyre të pavaksinuar si dhe institucione për ngrënie për të mundësuar brenda klientëve vetëm që janë imunizuar ose kontaminuar në 3 muajt e mëparshëm.

Kremlini, megjithatë, në të vërtetë ka hedhur poshtë inokulimet e detyrueshme për të gjitha ekipet e popullsisë, përveç ideve për rivendosjen e një bllokimi në të gjithë vendin.

Me 142,253 vdekje nga infeksioni, Rusia ka numrin më të madh të COVID-19 në Evropë - gjithashtu pasi autoritetet në të vërtetë janë implikuar për të minimizuar seriozitetin e episodit të kombit.

Nën një kuptim më gjithëpërfshirës për vdekjet e lidhura me koronavirusin, kompania e statistikave Rosstat në fund të Prillit pretendoi se Rusia në të vërtetë ka parë një minimum prej 270,000 vdekjesh.