Rusia vendos një tjetër lartësi pandemike për vdekjet nga viruset

COVID-19

Rusia mbledh të martën një dokument tjetër për vdekjet e lidhura me koronavirusin për një kohëzgjatje 24-orëshe, pavarësisht nga iniciativat nga autoritetet për të zvogëluar një valë të tretë të infeksioneve të përhapur.

Një qeveri federale raportoi 780 viktima pandemike, si dhe 24,702 situata krejt të reja.

Rusia, kombi i 5-të i goditur më keq në planet në lidhje me situatat, në të vërtetë ka parë një valë të infeksioneve krejt të reja të nxitura nga alternativa Delta gjatë javëve të tanishme, një rritje e përkeqësuar nga një injeksion i ngadaltë.

Autoritetet në të vërtetë kanë hasur në një popull vaksinues-skeptik, me një sondazh të pavarur së fundmi duke zbuluar se 54 përqind e rusëve nuk synojnë të marrin një goditje me thikë COVID-19.

Megjithatë, më shumë rusë aktualisht janë duke u imunizuar kohët e fundit, posaçërisht në financimin dhe epiqendrën e episodit të vendit, Moska, pasi autoritetet paraqitën goditjet e kërkuara për shumicën e punonjësve të tregut të zgjidhjeve, për të përmendur disa veprime.

Kremlini, megjithatë, në të vërtetë ka refuzuar inokulimet e kërkuara për të gjitha ekipet e popullsisë përveç indikatorëve për rivendosjen e një bllokimi në të gjithë vendin.

Që nga e marta, thjesht 13 përqind e popullsisë ruse prej rreth 146 milion individësh ishin imunizuar në të vërtetë, sipas faqes Gogov, e cila përmbledh informacionin COVID nga zonat.

Me 144,492 vdekje nga virusi, Rusia ka numrin më të lartë të mundshëm COVID-19 në Evropë - gjithashtu pasi autoritetet në të vërtetë janë implikuar për të minimizuar shkallën e episodit të kombit.

Nën një kuptim më gjithëpërfshirës për vdekjet e lidhura me koronavirusin, kompania e statistikave Rosstat deklaroi se Rusia në të vërtetë ka parë një minimum prej 290,000 viktima që nga përfundimi i majit.