Studiuesit zbulojnë ndërlikimet më të zakonshme që lidhen me kancerin tek gratë shtatzëna

Studiuesit zbulojnë ndërlikimet më të zakonshme që lidhen me kancerin tek gratë shtatzëna

Një hulumtim i udhëhequr nga Universiteti Keele synon të përmirësojë rezultatet përfundimtare për gratë shtatzëna që shkojnë në një kërcënim më të madh të ndërlikimeve si rezultat i një diagnoze ekzistuese ose historike mjekësore të kancerit.

Studimi i ri, i udhëhequr nga Dr. Pensee Wu nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Keele, ka ekspozuar në të vërtetë se gratë shtatzëna që kanë pasur më parë kancer ose aktualisht kanë kancer kanë më shumë të ngjarë të përjetojnë 2 ose edhe më shumë probleme klinike të sinkronizuara në kohën e dërgesës, gjithashtu pasi synon të përmirësojë rezultatet përfundimtare për këta individë duke rritur të kuptuarit midis ekspertëve të kujdesit mjekësor për ndërlikimet e mundshme të pozicionuara për këto gra.

Studimi kërkimor, lëshuar nga Proceset e Klinikës Mayo, ndodhet që 3 diagnozat më të zakonshme mjekësore të kancerit që lidhen me maternitetin janë qelizat e kancerit të gjakut (hematologjik), tiroides, si dhe qafës së mitrës, si dhe rreziqet më të zakonshme shoqëroheshin me lindjet e hershme.

Ndërkohë, kanceri i qafës së mitrës ishte gjithashtu i shoqëruar me shanset më të larta të mundshme për dëmtim intensiv të veshkave, kanceri i lëkurës ishte më i shoqëruar me një kërcënim të rritur të goditjes në tru, si dhe qelizat e kancerit hematologjik u shoqëruan me rreziqe më të mëdha të ndërlikimeve të institucionit të kujdesit shëndetësor, si dhe vdekje në disa raste.

Për më tepër, përhapja e kancerit - mestases - rreth trupit gjithashtu rriti kërcënimin e lindjes së parakohshme, si dhe vdekjen e nënës.

Për të ekzekutuar studimin, grupi vlerësoi informacionin e mbi 43 milion grave që siguruan fëmijë mbi një kohëzgjatje dhjetë-vjeçare në mes të 2004 dhe 2014 si dhe shikoi veçanërisht në rezultatet përfundimtare për ato që kishin kancer të pranishëm si dhe historik.

Dr Wu, folës i moshuar, si dhe ekspert nderi në obstetrikë, si dhe gjinekologji, pohoi: “Kanceri është shkaku i dytë më i zakonshëm i vdekjes tek gratë. Gratë që janë diagnostikuar me kancer ose gjatë shtatëzënësisë, ose para se të kenë mbaruar lindjen e fëmijëve, kanë nevojë për këshillim të duhur në mënyrë që të bëjnë zgjedhje të informuara. Profesionistët e kujdesit shëndetësor duhet të komunikojnë rreziqet e lindjes që lidhen me diagnozën aktuale dhe historike të kancerit me këtë grup të grave. "