Reputacioni është thelbësor për parashikimin e efikasitetit, megjithatë zakonisht harrohet nga kompanitë

Reputacioni është çelësi për parashikimin e performancës - por shpesh neglizhohet nga punëdhënësit

Organizatat investojnë në kohë të konsiderueshme, para të gatshme si dhe burime që kërkojnë punonjësit e duhur. Megjithatë, sipas një studimi të ri të Universitetit të Torontos, ata mund të falsifikojnë përbërësin thelbësor në gjetjen e suksesit të punëtorëve të ardhshëm: historik.

"Reputacioni ynë duket të jetë pjesa më e rëndësishme dhe e saktë e parashikimit të performancës," pretendon Brian Connelly, një mësues i asociuar në ndarjen e monitorimit në U të T Scarborough, si dhe shkrimtar kryesor në hulumtim.

"Alsoshtë gjithashtu një që është injoruar kryesisht në të kaluarën nga vlerësimet e personalitetit."

Studimi kërkimor, lëshuar në Journal of Aplikuara Psikologji, u kërkoi 455 kadetëve të forcave të armatosura në Korenë e Jugut të rendisin vetë individualitetin e tyre, ndërsa gjithashtu individualitetin e tyre e renditën nga 3 kadetë shokë. Shkencëtarët gjithashtu grumbulluan rezultate në veprimet e qytetarisë së bashku me efikasitetin skolastik si dhe punën.

Jo për mrekulli, kadetët që ishin të zellshëm (të palodhur, si dhe me reputacion), si dhe të arsyeshëm (të këndshëm, si dhe bashkëpunues) shpesh tentuan të ishin ekzekutuesit më të mirë. Por shkencëtarët zbuluan se ishte historiku i kadetëve - jo karakteristikat e tyre ose identifikimi i tyre - që ishte një nga parashikuesit më të saktë të këtij suksesi.

"Ka mbivendosje në mënyrën se si ju e shihni personalitetin tuaj dhe mënyrën sesi të tjerët e shohin personalitetin tuaj, dhe kjo mbivendosje është e rëndësishme", pohon Connelly. “Reputacioni, nga ana tjetër, po zbulon gjëra që individët mund të mos i shohin për veten e tyre.

Connelly thotë se hulumtimi i personalitetit dhe mënyra sesi praktikohen masat e personalitetit janë përqendruar tradicionalisht në tiparet, duke supozuar se mënyra më e mirë për ta matur është të kërkosh nga njerëzit të përshkruajnë veten e tyre. Connelly shton se organizatat gjithashtu janë mbështetur kryesisht në vetë-përshkrime të tilla - por kur bëhet fjalë për identifikimin e talenteve, qasja rrezikon të lërë anash atë që mund të jetë pjesa më e rëndësishme.

"Personaliteti nuk është riparuar ose në mënyrë të veçantë" nuk është bërë "nga vetja - kjo lind në detyrat që ne banojmë si dhe partneritetet që ndërtojmë me të tjerët", thotë Connelly, i cili është një ekspert se si organizatat mund të përdorin më mirë masat e personalitetit për të adresuar sfidat në vendin e punës.

"Kërkimet tona për rekomandojnë që janë ato aspekte të reja të historisë që janë një nga më thelbësore për kompanitë, si dhe punëtorët për të menduar."

Connelly thotë se mund të ketë disa arsye pse reputacioni është një parashikues kaq i saktë i suksesit. Mund të jetë që të tjerët janë më të mirë në marrjen e informacionit që individët kanë tendencë të shtrembërojnë kur shikojnë veten e tyre. "Njëlloj si mjetet që dëgjon zërin tënd janë të ndryshme nga të tjerët - ka një rezonancë në veshin tënd kur flet që e keqformon zërin tënd", thotë Connelly.

Bashkëmoshatarët gjithashtu gjykojnë reputacionin bazuar në sjelljen. Ata nuk i dinë domosdoshmërisht mendimet, ndjenjat, qëllimet ose përvojat e kaluara të një individi - ata janë vetëm dëshmitarë të performancës. Dhe, në rastin e vendit të punës, kjo performancë po shikohet vetëm në një kontekst specifik.

Kjo nuk do të thotë që reputacioni i dikujt është vendosur në gur - edhe nëse ai përcaktohet nga të tjerët. Kjo sepse personaliteti i një personi mund dhe ndryshon me kalimin e kohës.

"Mund të ndryshojë në reagim ndaj nevojave ose kushteve të jetës", thotë ai, duke treguar për hulumtimet që tregojnë se ndërsa njerëzit arrijnë të 20-at, për shembull, ata bëhen më të pëlqyeshëm dhe të ndërgjegjshëm.

Njerëzit mund të ndryshojnë aspektet e personalitetit të tyre duke vendosur qëllime, shton Connelly. Nëse ata duan të jenë më këmbëngulës për shembull, ata mund të vendosin qëllime se si ta arrijnë atë në ndërveprimet e tyre me të tjerët.

"Nuk është gjithmonë rasti që ju të keni lindur me një individualitet të caktuar të shënuar mbi ju", thotë ai.

"E zbuloj duke motivuar që ju nuk jeni ky individ i riparuar, por ka të bëjë edhe më shumë me atë që bëni - të cilën mund ta transformoni atë që kryeni për të arritur këto shkallë më të madhe të efikasitetit"