Infeksionet e përsëritura të salmonelës mund të rezultojnë në kolit

Infeksionet e përsëritura të salmonelës mund të çojnë në kolit

Një ekip global i studimit kërkimor, i udhëhequr nga Jamey Marth, Ph D., një mësues në Sanford Burnham Prebys, ka zbuluar në të vërtetë se enzima Neuraminidase 3 (Neu3) është përgjegjëse për fillimin, si dhe zhvillimin e kolitit - një sistem i vazhdueshëm i tretjes gjendje e shkaktuar nga ënjtja e zorrës së trashë. Hulumtimi, i lëshuar së fundmi në Procedura e Akademisë Kombëtare të Shkencave, u ekzekutua në një model të çrregullimit të shpeshtë gastrointestinal të njeriut që lidhej më parë me problemin. Kërkimet për qëndrim për një zhvillim klinik drejt një trajtimi të synuar për të ndihmuar individët e shumtë në mbarë botën të ndikuar nga problemi.

"Hulumtimi ynë i ri demonstron se si aktiviteti i shtuar i Neu3 - një enzimë e gjetur në zorrë - shkakton një kaskadë inflamatore që çon në sëmundje", pohon Mart "Para këtij studimi, ne e dinim që një enzimë neuraminidaza ishte e përfshirë, por nuk e dinim burimi i enzimës.

"Ky hulumtim identifikon Neu3 si proteina e shëndetshme që aktivizon fillimin si dhe zhvillimin e kolitit," shton Marth. "Në mungesë të Neu3, fillimi i gjendjes si dhe zhvillimi nuk ndodhin, duke sugjeruar që enzima mund të jetë një objektiv i rëndësishëm restaurues."

Më parë, laboratori Marth zhvilloi një model unik të kolitit bazuar në helmimin e përsëritur të ushqimit njerëzor, i cili mund të identifikojë burimet mjedisore të sëmundjes. Modeli (i miut) pasqyron se si njerëzit mund të kontaktojnë kolitin pas infeksioneve të përsëritura, të lehta të Salmonella enterica Typhimurium (ST), një patogjen i zakonshëm i helmimit nga ushqimi njerëzor.

"Ne aktualisht po hedhim një vështrim në një pajisje të lindur të plakjes së shëndetshme të proteinave, si dhe nga ana tjetër që ndryshon nga një mikroorganizëm ushqimor", thotë Marth. "Mikroorganizmi synon procedurën e shëndetshme të plakjes së proteinave në sistemin e tretjes, duke zvogëluar kështu shprehjen e një enzime jetike anti-inflamatore që përgjithësisht do të shmangte fillimin e kolitit si dhe kushtet inflamatore të traktit digjestiv (IBD).

“Kjo enzimë është fosfataza alkaline e zorrëve (IAP), e cila detoksifikon toksinat bakteriale dhe shtimi i saj është gjithashtu arsyeja për provat aktuale klinike në trajtimin e kolitit dhe sepsës.

"Çështja fillon kur mikroorganizmi ST konsumohet si dhe aktivizon sistemin tonë imunitar të trupit për të" rritur "shprehjen e Neuraminidazës Neu3," shton Marth. "Detyra e rritur e Neu3 shkakton një jetëgjatësi të ulët të IAP, e cila dëmton aftësinë për të pastruar një endotoksinë të dëmshme të zbuluar përgjithësisht midis mikroorganizmave në aparatin tretës - si dhe kjo shkakton ënjtje të traktit të tretjes të vazhdueshme."

Frenimi i Neu3 me ilaçin antiviral Relenza (përdoret për të trajtuar gripin) theu atë zinxhir, zvogëloi shprehjen inflamatore të citokinës dhe parandaloi kolitin e rëndë. Sidoqoftë, frenuesit aktualë të neuraminidazës si Relenza dhe Tamiflu janë optimizuar për neuraminidazat virale dhe bakteriale dhe do të duhet zhvillim i mëtejshëm për të qenë klinikisht të efektshëm kundër formës njerëzore të Neu3.

"Ne kishim nevojë për të rritur dozën dentare të Relenza mbi atë që sugjerohet për përdorim tek qeniet njerëzore", thotë Marth. “Funksionoi pa efekte të dukshme anësore; megjithatë, kërkohet një brez i ri i parandalimeve të neuraminidazës që synojnë enzimën e kafshëve. Disa ekipe studimore kërkimore aktualisht janë përqendruar në krijimin e parandalimeve përkatëse mjekësore.

"Ne ishim më shumë të befasuar që fajtori doli të ishte Neu3, pasi shumë baktere në zorrë janë të afta të sintetizojnë enzimat e tyre neuraminidaza", vëren Marth. “Bazuar në provat gjenetike në studimin tonë, frenimi i Neu3 pritet të ketë një ndikim pozitiv terapeutik. Por ka edhe një mundësi tjetër: rritja e IAP duket se është po aq e dobishme. Ndoshta një qasje e dyfishtë duke përfshirë si frenimin oral Neu3 ashtu edhe shtimin oral të IAP njëkohësisht mund të jetë edhe më efektive në uljen e inflamacionit dhe parandalimin e shfaqjes së kolitit. ”.